Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2011

Προσφυγή θυμάτων παιδεραστίας εναντίον του Πάπα

Προσφυγή εναντίον του Πάπα και άλλων αξιωματούχων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας κατέθεσαν θύματα παιδεραστών ιερέων, ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, για «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», ίοπως ανακοίνωσε η ένωση θυμάτων SNAP. 
Οι επικεφαλής της SNAP, με τη βοήθεια δικηγόρων της αμερικανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης «Κέντρο για Συνταγματικά Δικαιώματα» (CCR), προσέφυγαν στο ΔΠΔ ζητώντας να δηλώσει τη δικαιοδοσία του στην υπόθεση, σύμφωνα με ανακοίνωση της ένωσης. 
Οι προσφεύγοντες κατηγορούν τους αξιωματούχους του Βατικανού ότι «ανέχθηκαν και κατέστησαν δυνατή τη συστηματική και ευρέως εκτεταμένη συγκάλυψη βιασμών και σεξουαλικών εγκλημάτων εναντίον παιδιών σε ολόκληρο τον κόσμο». 
Στην προσφυγή τους έχουν επισυνάψει 10.000 σελίδες που τεκμηριώνουν τις υποθέσεις παιδεραστίας, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της ένωσης, που έχει την έδρα της στις ΗΠΑ. 
Μέλη της SNAP από τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, την Ολλανδία και το Βέλγιο- τέσσερις χώρες που έχουν πληγεί από το σκάνδαλο παιδεραστίας στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία - μετέβησαν στη Χάγη για να ζητήσουν να αρχίσουν διώξεις εναντίον του πάπα και τριών άλλων υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας «για τις άμεσες ευθύνες τους ως ιεραρχικά προϊσταμένων». 
«Εγκλήματα εναντίον δεκάδων χιλιάδων θυμάτων, τα περισσότερα από τα οποία είναι παιδιά, συγκαλύφθηκαν από τους αξιωματούχους στο πιο υψηλό επίπεδο του Βατικανού. Στην περίπτωση αυτή, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη», τόνισε η δικηγόρος του Κέντρου για τα Συνταγματικά Δικαιώματα Πάμελα Σπις, την οποία επικαλείται η ανακοίνωση της SNAP.

Εν τω μεταξύ, λένε ότι μία εικόνα κάνει για χίλιες λέξεις..

ΔΠΔ: Προσφυγή θυμάτων παιδεραστίας εναντίον του Πάπα