Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014

Ο Πολύδωρας "ψήνει" τον Sir Μαρκεζίνη για... Ευρώπη!

Ο Πολύδωρας  "ψήνει" τον Sir Μαρκεζίνη για... Ευρώπη!Τι προσδοκά ο επικεφαλής της Ένωσης για την Πατρίδα και τον Λαό;

Μεγάλα σχέδια φαίνεται πως έχει για τον Sir Βασίλειο Μαρκεζίνη ο διαχρονικός συνομιλητής του, Βύρων Πολύδωρας. Βλέπετε, ο τελευταίος θέλει να δώσει ισχυρό πολιτικό υπόβαθρο στον νέο σχηματισμό που ίδρυσε με τον Χρήστο Ζώη και, ως εκ τούτου, η εμπλοκή ενός τόσο μεγάλου ονόματος θα εξυπηρετούσε απ’ όλες τις απόψεις τα σχέδιά του.


Οπως είναι σε θέση να γνωρίζει η στήλη, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής «ψήνει» τον διεθνούς φήμης καθηγητή για να αναλάβει -έστω και εξ αποστάσεως σε αυτή τη φάση- ρόλο στα κομματικά δρώμενα, μέσω της συμμετοχής του σε πολιτικές ημερίδες ή άλλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιεί η «Ενωση για την Πατρίδα και τον Λαό». Απώτερος σκοπός του κ. Πολύδωρα και του νέου συνοδοιπόρου του, κ. Ζώη, είναι να πείσουν τον κ. Μαρκεζίνη είτε να τεθεί επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του σχηματισμού (είναι μία από τις προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι και εξετάζονται σοβαρά, όπως και η περίπτωση να βγει μπροστά ο ίδιος ο Βύρων Πολύδωρας) είτε να τοποθετηθεί στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας στις εθνικές εκλογές.

Ολα αυτά βέβαια θα εξαρτηθούν εν πολλοίς τόσο από τον χρόνο στον οποίο θα τρέξουν οι πολιτικές εξελίξεις όσο (κυρίως) και από τις διαθέσεις του Ελληνα διανοούμενου, ο οποίος, ως γνωστόν, στο παρελθόν έχει απορρίψει αντίστοιχες προτάσεις. Οπως λένε άνθρωποι του εν Ελλάδι περιβάλλοντός του, το μοναδικό που θα μπορούσε να τον ενδιαφέρει είναι το ενδεχόμενο να του προταθεί από ένα ευρύ φάσμα του πολιτικού κόσμου η Προεδρία της Δημοκρατίας.

parapolitika.gr