Σάββατο, 23 Αυγούστου 2014

Στον εισαγγελέα ο Μαρινάκης για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης Για την Παράγκα

Προθεσμία για τις 15 Σεπτεμβρίου ζήτησαν και έλαβαν οι 11 παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου για τη νέα υπόθεση «παράγκας» στο ελληνικό ποδόσφαιρο που σχετίζεται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, με τη έκρηξη στο φούρνο του πρώην διαιτητή Κωνσταντινέα. Μεταξύ των εμπλεκόμενων που προσήλθαν στην Εισαγγελία είναι και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής.

Οι 11 παράγοντες κλήθηκαν στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ως ύποπτοι μετά τα νέα στοιχεία από το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών με το οποίο σχετίζεται η δικογραφία για τους στημένους πίνακες διαιτησίας και τον τρόπο κλήρωσης διαιτητών με την δικογραφία για την έκρηξη στο φούρνο του πρώην διαιτητή Κωνσταντινέα.

Ο αθλητικός εισαγγελέας Αριστείδης Κορέας διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για το ενδεχόμενο τέλεσης αξιόποινων πράξεων όπως σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση, παραβάσεις του νόμου περί εκρηκτικών, δωροδοκία κ.α. Εκτός του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Γιώργου Σαρρή από τον αθλητικό εισαγγελέα έχουν κληθεί σε ανωμοτί κατάθεση και ο πρόεδρος του Λεβαδειακού, Γιάννης Κομπότης, στελέχη της ΕΠΟ Γ. Παπακωνσταντίνου, Θ. Κουρίδης, Αρ. Σταθόπουλος, Θ. Μπριάκος, Γ. Δούρος και οι διαιτητές Κ. Ιωαννίδη, Απ. Αμπάρκιολη και Γ. Κάμπαξη.

Σύμφωνα με το βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών της Αθήνας ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και στενοί συνεργάτες του «προσεγγίζουν και επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, αστυνομικούς, δικαστικούς, πολιτικούς και άλλους ισχυρούς παράγοντες της χώρας, κάποιους από τους οποίους και προσλαμβάνουν σε καίριες θέσεις της ΠΑΕ, μετά την αποχώρησή τους από νευραλγικές θέσεις που κατείχαν στο Δημόσιο».

Διαβάστε αναλυτικά το βούλευμα

tvxs.gr