Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014

Η λύση για την περιβόητη ονομασία: "Σκοπιαδονία" και "Σκοπιαδόνες"

DOROTHYΜε αφορμή την εμπεριστατωμένη -όπως πάντα- προσπάθεια των Σκοπιανών να υποβαθμίσουν όποιον είναι εναντίον του, δηλ. όποιον γνωρίζει ιστορία, αποκάλεσαν "Ελληνίδα πόρνη που κρύβει την αλήθεια" την Αμερικανίδα αρχαιολόγο Ντόροθι Κινγκ. (βλ. σχετικό άρθρο, http://www.huffingtonpost.gr)

"Θα προτιμούσα να είμαι μια Ελληνίδα πόρνη παρά "Σκοπιαδόνιαν"... απάντησε η ευφυής και φιλέλλην αρχαιολόγος και συγγραφέας. Οι Σκοπιανοί της επιτίθενται για τα όσα υποστηρίζει και κυρίως, για την στήριξή της στην ελληνική πλευρά.

"Σκοπιαδονία" και "Σκοπιαδόνες" όμως, είναι ίσως το καταλληλότερο όνομα που έχω ακούσει. Τους δίνουμε το μισό του Μακε-δονία, (για να μην μας κατηγορούν και για αδιάλλακτους...) και κρατούν και τα Σκόπια (που ούτως ή άλλως, είναι μια λέξη ελληνική: σκοπιά).

Έτσι, και οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι, που έχουν στείλει τόσους σοφούς διαμεσολαβητές κι έχουν σπαταλήσει τόση φαιά ουσία για να βρουν την καταλληλότερη Ονομασία, δε θα μπορούσαν να μην παραδεχτούν ότι η συμφωνία είναι Win-Win... Ευτυχώς υπάρχουν και κάποιες μορφές σαν την Dorothy!

Γιώργος Γ. Σπανός 1. 2 hours ago
   favorited your Tweets
  3h
  "Skopjedonian" what a brilliant solution for the name issue of that morphoma...
  1. 3h
   ...and we'd still be sharing the last half of name mace-donian together with Skopje; which is Greek as well: σκοπιά win-win!..