Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2011

Ηλεκτροδότηση των ακριτικών νησιών από την Τουρκία!!!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής Hurriyet Daily News η Ελλάδα προσανατολίζεται στη λύση της ηλεκτροδότησης των ακριτικών νησιών από το τουρκικό ηλεκτρικό δίκτυο.
  
Η έγκυρη τουρκική ηλεκτρονική πύλη ειδήσεων αναφέρεται σε δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Παπακωνσταντίνου, που προκαλούν έκπληξη για το ύφος και το χρόνο που ειπώθηκαν, αν το δημοσίευμα ισχύει.
  
Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα ο  κ. Παπακωνσταντίνου φέρεται να δήλωσε, στο περιθώριο της συνάντησης του Ατλαντικού Συμβουλίου για την ενέργεια στη Μάυρη Θάλασσα, που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, ότι «γίνονται συζητήσεις με την τουρκική πλευρά για την σύνδεση των ακριτικών νησιών με το τουρκικό ηλεκτρικό δίκτυο».
  
Ο έλληνας υπουργός δήλωσε επεσήμανε ότι γίνονται πάνα προσπάθειες για τη σύνδεση των ελληνικών νησιών με το ελληνικό δίκτυο ηλεκτροδότησης αλλά δεν έχει ακόμη αυτό εφικτό, γι’ αυτό και διερευνάται η σύνδεση με την Τουρκία.
  
Αυτό όμως που προκαλεί έντονους προβληματισμούς είναι ο συσχετισμός του ζητήματος με τις έρευνες της Κύπρου στην ΑΟΖ για κοιτάσματα υδρογονανθράκων, με σκοπό την εξομάλυνση της έντασης που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα μεταξύ των δύο χωρών.

Πηγή: Hurriyet Daily News