Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011

Mega-στόλο 9 πολεμικών κατεβάζει τελικά η Ρωσία στη Μεσόγειο

Ενισχύεται η ρωσική ναυτική μοίρα που θα επισκεφτεί την Μεσόγειο και τη Συρία με μία ακόμη φρεγάτα και ένα βοηθητικό πλοίο αυτή την φορά από το στόλο της Βαλτικής και φαίνεται ότι δεδομένης της κρίσης που κλιμακώνεται στις ρωσοαμερικανικές σχέσεις και της κατάστασης στην Συρία, η Μόσχα δείχενια αποφασισμένη "για όλα".

 Το αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov μαζί με το καταδρομικό Admiral Chabanenko, το ρυμουλκό Nikolai Chiker, τα πλοία ανεφοδιασμού Sergei Osipov, Vyazma και Kama, έχουν ήδη ξεκινήσει από την βάση τους στις 6 Δεκεμβρίου και θα συναντηθούν με την φρεγάτα Yaroslav Mudry κλάσης Neustrashimy και το πλοίο ανεφοδιασμού Lena στην Bόρεια θάλασσα.

Τα συγκεκριμένα πλοία απέπλευσαν από την βάση του στο Baltiysk στις 7 Δεκεμβρίου μία ημέρα μετά την έναρξη της καθόδου της ναυτικής μοίρας του αεροπλανοφόρου Admiral Kuznetsov. Ακολούθως τα πλοία της ρωσικής ναυτικής μοίρας θα πλεύσουν προς την Μεσόγειο όπου και θα τους αναμένει ένα ακόμα ρωσικό πολεμικό πλοίο, η φρεγάτα Ladny κλάσης Krivak II η οποία ανήκει στο στόλο της Μαύρης θάλασσας.

Η συνδυασμένη ναυτική ρωσική δύναμη με την άφιξη της στην Μεσόγειο θα αποτελείται συνολικά από εννέα πλοία, από το αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov,  δύο καταδρομικά, μία φρεγάτα και πέντε βοηθητικά πλοία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή των δύο πλοίων του στόλο της Βαλτικής δεν είχε ανακοινωθεί νωρίτερα όπως είχε συμβεί με τα πλοία του βόρειου στόλου και αποτελεί εξέλιξη της τελευταίας στιγμής.

Ποτέ στην σύγχρονη ιστορία το ρωσικό Ναυτικό δεν κατάφερε να συγκεντρώσει μία τόσο μεγάλη ναυτική δύναμη στην Μεσόγειο με τόσο σαφή μήνυμα όπως η επίσκεψη της δύναμης αυτής στο λιμάνι Ταρτούς της Συρίας. Μίας χώρας που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση με παραστρατιωτικές δυνάμεις υποστηριζόμενες από Τούρκους καταδρομείς να προσπαθούν να διασχίσουν τα σύνορα της και την διεθνή κοινότητα να επιδιώκει την επιβολή κυρώσεων

Η παρουσία δε τόσο μεγάλου αριθμού βοηθητικών πλοίων υποδηλώνει ότι το ρωσικό Ναυτικό είναι προετοιμασμένο για όλα και για μία μακροχρόνια αποστολή στην Μεσόγειο.

Η ρωσική ναυτική δύναμη αναμένεται να βρίσκεται στις ακτές της Συρίας πριν από τα Χριστούγεννα προφανώς κάτω από την ομπρέλα των συστημάτων S-300 PMU-2 και των πυραύλων επάκτιου πυροβολικού  SS-N-26 Yakhont στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα ότι η Ρωσία είναι στην Μεσόγειο και θα παραμείνει για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

Οι εχθροί του Β.Πούτιν χρησιμοποιούν τις διαδηλώσεις για να αποσταθεροποιήσουν τη Ρωσία

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν επικρότησε αυτή τη νέα τάξη νεαρών διαδηλωτών επειδή παλεύουν για τα πιστεύω τους,ταυτόχρονα όμως μνημόνευσε ότι χρησιμοποιούνται σαν πιόνια από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης προς αποσταθεροποίηση της χώρας.

"Βλέπω νέους,ενεργούς ανθρώπους,οι οποίοι ξεκαθαρίζουν τις θέσεις τους και αυτό με κάνει χαρούμενο,"και συνέχισε"εάν αυτό είναι αποτέλεσμα του καθεστώτος Πούτιν τότε τέλεια". "Αλλά επιτρέποντας στους εαυτούς σας να παρασύρεσθε σε κάποιο σχέδιο αποσταθεροποίησης της κοινωνιας αυτό είναι ανεπίτρεπτο."

Εμείς να θυμήσουμε ότι μερικές δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτών σε μία χώρα 155 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν προσλάβει δυσανάλογη προβολή από τα Δυτικά και ντόπια μέσα ενημέρωσης,ενώ συγκεντρώσεις 300000 στο κέντρο της Αθήνας υποβαθμίστικαν ως τσούρμο κομμουνιστών,φασιστών, και.... άλλων κοσμητικών επιθέτων.

Τμήμα ειδήσεων Defencenet.gr 
 

Putin: «Αμερικανικές ειδικές δυνάμεις βοήθησαν στη δολοφονία Qaddafi»


ImageΟ Ρώσος πρωθυπουργός Vladimir Putin κατηγόρησε τις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης Τύπου που έδωσε στη Μόσχα ότι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις εμπλέκονται στη σύλληψη και εκτέλεση του Muammar Qaddafi.
Είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργό9ς της Ρωσίας συνδέει τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις με το θάνατο του πρώην ηγέτη της Λιβύης.
«Ποιος το έκανε αυτό;» αναρωτήθηκε ο Putin απατώντας σε σχετική ερώτηση «UAV συμπεριλαμβανομένων και αμερικανικών, επιτέθηκαν στην αυτοκινητοπομπή του. Μετά μέσω των ειδικών τους δυνάμεων –οι οποίες δεν έπρεπε να υπάρχουν καν εκεί- έφεραν στην τοποθεσία την αποκαλούμενη ως λιβυκή αντίσταση και τον σκότωσαν χωρίς καν δίκη ή τουλάχιστον ανάκριση», συμπλήρωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός.
Ο Putin στη συνέχεια επέκρινε και τον πρώην Αμερικανό προεδρικό υποψήφιο John McCain ο οποίος είχε γράψει στο twitter ότι «η Αραβική άνοιξη μπορεί σύντομα να έρθει και στη Ρωσία».
«Ξέρω τον McCain» είπε ο Putin, προσθέτοντας πως δεν θα ήθελε να τον αποκαλέσει ως φίλο για να συμπληρώσει:
 «Το σχόλιο αυτό δεν είχε στόχο εμένα. Είχε ως στόχο τη Ρωσία. Κάποιοι θέλουν να μετακινήσουν τη Ρωσία στο περιθώριο των εξελίξεων ώστε να μην παρεμβαίνει, ώστε να μην παρεμβαίνει στην παγκόσμια διακυβέρνηση. Ακόμη όμως φοβούνται τις πυρηνικές μας δυνατότητες και για αυτό ακριβώς το λόγο τους εκνευρίζουμε. Έχουμε τη δική μας ανεξάρτητη γνώμη και διεξάγουμε τη δική μας ανεξάρτητη πολιτική. Και αυτό είναι ξεκάθαρο ότι ενοχλεί κάποιους», συμπλήρωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr