Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011

Ν.Δ.: "Στήνουν δημοσκοπήσεις για να εκμαιεύσουν νέο κόμμα"!

Θέμα για στημένα ερωτήματα σε δημοσκοπήσεις από κάποιους που θέλουν να καθοδηγήσουν το πολιτικό σκηνικό ή μάλλον να το διαμορφώσουν εκ των άνω θέτει η ΝΔ σε ειδικό σημείωμα της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού, στο οποίο γίνεται λόγος για «υποθετικού τύπου ερωτήσεις - κατασκευές μίας άλλης πραγματικότητας που δεν υπάρχει».
Η συγκεκριμένη αναφορά αφορά το ερώτημα μέτρησης για το πώς μπορεί να βελτιωθεί το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα. Στη συγκεκριμένη ερώτηση το 75% απαντά «με τη δημιουργία νέων κομματικών σχηματισμών», ενώ μόλις το 14,7% απαντά «με τη βελτίωση των ήδη υπαρχόντων κομμάτων». Και στο κόμμα της Ν.Δ. θεωρούν ότι αφορά το ανύπαρκτο μέχρι στιγμής, αλλά κυοφορούμενο "κόμμα των τραπεζιτών" με ηγέτη τον Λ.Παπαδήμο.

«Ποιον αφορά, που είναι αυτά τα νέα σχήματα; Ή μήπως παραγνωρίζεται ότι ήδη υπάρχουν αρκετά νέα και "προωθούμενα" σχήματα, τα οποία απλά και μόνο διεκδικούν την κοινοβουλευτική τους επιβίωση; Στη δημοκρατία οι πολίτες επιλέγουν πάντα ανάμεσα σε δεδομένες δυνατές επιλογές. Γι' αυτό και σωστά ο νόμος περί δημοσκοπήσεων σε κάθε περίπτωση απαγορεύει ρητά τα λεγόμενα "υποθετικά ερωτήματα» τονίζεται στο «Πολιτικό Παρατηρητήριο» που έδωσε στη δημοσιότητα η Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ - Πόσο εφικτή είναι η υπεράσπιση του νησιού;

Δικό σου είναι μόνο ότι μπορείς να υπερασπίσεις και το παραπάνω ρητό περισσότερο από ποτέ ισχύει σήμερα για το πιο «ακριβό οικόπεδο» της Ευρώπης, την Μεγίστη, ευρύτερα γνωστή ως Καστελόριζο, καθώς και τις νησίδες Ρω και Στρογγύλη που βρίσκονται κοντά σε αυτό.
Στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφόρησε, για πρώτη φορά αγγίζεται το θέμα-ταμπού, η δυνατότητα αποτελεσματικής υπεράσπισης του Καστελόριζου, το οποίο απέχει κάπου δύο μίλια από τις τουρκικές ακτές, μια λωρίδα ελληνικής γης στην Ανατολική Μεσόγειο.
Η προσπάθεια υπεράσπισης και αμυντικής οργάνωσής του έτσι ώστε να προλάβει να κινητοποιηθεί ο στρατιωτικός και διπλωματικός μηχανισμός της χώρας, πριν η λωρίδα αυτή περιέλθει υπό τουρκικό κατοχή και ανατρέψει ολόκληρα τα γεωστρατηγικά και ενεργειακά δεδομένα της περιοχής.
Το ανησυχητικό είναι ότι το έπαθλο μιας κατάληψης του Καστελόριζου θα υπερέβαινε κατά πολύ το κόστος για την Τουρκία: Χάνεται η σύνδεση των ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου, η ΑΟΖ της Τουρκίας, κατεβαίνει βαθιά μέσα την πλούσια ενεργειακά «Κοιλάδα του Ηροδότου» και η γεωστρατηγική παρουσία της Ελλάδας στην Α.Μεσόγειο θα δεχθεί το δεύτερο, καθοριστικό αυτή την φορά, βαρύ πλήγμα, μετά το 1974.
Στην ανάλυση της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ μπορείτε να διαβάσετε το τι υπάρχει από πλευράς αμυντικής προπαρασκευής, τι μπορεί να γίνει άμεσα, χωρίς υψηλό κόστος και ποιες πιθανότητες έχει να αντέξει 24 ώρες η άμυνα του νησιού.

"Αδειάζουν" η Εκάλη και η Πολιτεία από τον φόβο κοινωνικών αναταραχών

  • Τα φουσκωμένα πορτοφόλια τρέμουν την οργή των Ελλήνων πολιτών και έχουν ήδη αρχίσει να εγκαταλείπουν την Ελλάδα
  • Μήπως πρέπει να γίνει μία έρευνα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς για να βρεθεί τυχόν διαφυγή και των χρημάτων τους σε ξένες τράπεζες;
Πανικός στα βόρεια προάστια και ειδικά σε Εκάλη και Πολιτεία. Πολλές «επώνυμες» οικογένειες έχουν εγκαταλείψει ήδη τη χώρα για μόνιμη διαμονή σε χώρες του εξωτερικού!

Η είδηση βγήκε από τα ακριβά εστιατόρια της περιοχής που είχαν επενδύσει στους φορτωμένους πελάτες και ξαφνικά βλέπουν τις κρατήσεις τους να κάνουν φτερά και οι ιδιοκτήτες των εστιατορίων να βρίσκονται σε απόγνωση μια και αρκετοί από αυτούς δανείσθηκαν τρελά ποσά για να διαμορφώσουν χώρους υψηλής αισθητικής!

Η φήμη που κυκλοφορεί θέλει τους φυγάδες να αναθέτουν την πώληση των σπιτιών τους –και μάλιστα κοψοχρονιάς- σε γνωστά μεσιτικά γραφεία της Αθήνας.

Ο κυριότερος λόγος της εσπευσμένης απόδρασης είναι ο φόβος του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα του 2012.

Πολλές από αυτές τις οικογένειες εμπλέκονται με τον ένα η τον άλλο τρόπο στη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος σε βάθος δεκαετιών και τρέμουν το ξέσπασμα της βίας!

Δεν είναι λίγοι και οι μεγαλοεπιχειρηματίες που επιχειρούν να απεγκλωβισθούν από τις μπίζνες τους στην Ελλάδα και φέρονται αποφασισμένοι να πουλήσουν τις εταιρείες τους και να την κάνουν από τη χώρα όσο γίνεται πιο γρήγορα.

- Αυτό που συνέβη στην Αργεντινή θα είναι χάδι μπροστά στη Κόλαση του Δάντη που θα ζήσει η Ελλάδα…

Aυτή είναι η αίσθηση που υπάρχει ανάμεσα στους συμπολίτες μας…

kostasxan.blogspot.com