Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012

Πούτιν: «Άνευ προηγουμένου» θα είναι ο επανεξοπλισμός της Ρωσίας

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπόσχεται τον «άνευ προηγουμένου» επανεξοπλισμό της χώρας.

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας και υποψήφιος των προεδρικών εκλογών Βλαντίμιρ Πούτιν υποσχέθηκε έναν «άνευ προηγουμένου» επανεξοπλισμό της χώρας που καθίσταται αναγκαίος λόγω κυρίως της πολιτικής των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, σε άρθρο του που δημοσιεύει σήμερα η επίσημη εφημερίδα Ροσίσκαγια Γκαζέτα.

Ο Πούτιν θέτει ως προτεραιότητα την ανάγκη να δοθεί απάντηση στην ανάπτυξη της αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, στο άρθρο του στην εφημερίδα που είναι αφιερωμένη σε στρατιωτικά θέματα.

«Η εποχή απαιτεί μια πολιτική προσηλωμένη στην ανάπτυξη του συστήματος αεροπορικής και διαστημικής άμυνας της χώρας. Σε αυτό μας ωθεί η πολιτική των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στο θέμα της αντιπυραυλικής άμυνας», γράφει ο Πούτιν.

«Συνολικά 23 τρισεκατομμύρια ρούβλια (590 δισεκατομμύρια ευρώ) θα δαπανηθούν για το σκοπό αυτό (του επανεξοπλισμού) την προσεχή δεκαετία», διευκρινίζει ο Πούτιν υπογραμμίζοντας ότι σε αυτό το θέμα δεν μπορεί να γίνει λόγος για «υπερβολικό πατριωτισμό» .

«Υπάρχουν ισχυρισμοί ότι η αναγέννηση του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος είναι ένα βάρος για την οικονομία, ένα αξεπέραστο φορτίο που είχε εκείνη την εποχή καταστρέψει τη Σοβιετική Ένωση. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος», γράφει ο πρώην πράκτορας της KGB.

«Η αναγέννηση του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος θα γίνει όχημα για την ανάπτυξη ποικίλων τομέων», γράφει ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας που θεωρείται το μεγάλο φαβορί των εκλογών της 4ης Μαρτίου.

Καθημερινή - ΑΜΕ-ΜΠΕ