Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012

Συναγωνίζονται σε δηλώσεις κατά του Ιράν και υπέρ του Ισραήλ οι Ρόμνεϊ-Σαντόρουμ

ImageΟι υποψήφιοι για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων Μιτ Ρόμνεϊ και Ρικ Σαντόρουμ δήλωσαν ότι δεν θα διστάσουν να επιτεθούν εναντίον των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν, εκτιμώντας ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα είναι πολύ ανεκτικός στο συγκεκριμένο θέμα. «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στο Ιράν να κατασκευάσει και να αποκτήσει ατομική βόμβα», σημείωσε ο Ρόμνεϊ. 
 

Η ύπαρξη του Ισραήλ ως εβραϊκού κράτους τόνισε, «αποτελεί ένα ζωτικό, εθνικό συμφέρον για τις ΗΠΑ», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «η εξωτερική πολιτική δεν πρέπει να περιορίζεται σε ελπίδες», σε μία ευθεία επίθεση στη διπλωματία της κυβέρνησης Ομπάμα. 

Ο Ρόμνεϊ κατήγγειλε επίσης τον Ομπάμα γιατί «απομάκρυνε» τις ΗΠΑ από το Ισραήλ. «Η δύναμή μας και η ικανότητά μας να την χρησιμοποιήσουμε είναι τα μόνα πράγματα που σέβονται οι τύραννοι», συνέχισε ο Ρόμνεϊ. «Δεν θα δίσταζα να επιβάλλω νέες κυρώσεις. Θα ενέπλεκα τους γείτοντες του Ιράν, θα έστελνα πολεμικά πλοία και αεροπλανοφόρα στην πόρτα του Ιράν», πρόσθεσε (σ.σ.: γιατί, τώρα που είναι;). 

Ο Ρικ Σαντόρουμ, αντίπαλος του Ρόμνεϊ στη διεκδίκηση του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων, μιλώντας επίσης στη συνεδρίαση της Aipac έστειλε ένα τελεσίγραφο στο Ιράν.

«Πρέπει να πούμε στην ιρανική κυβέρνηση ότι έχει έρθει η ώρα. Σταματήστε την πυρηνική σας παραγωγή τώρα!», δήλωσε εν μέσω χειροκροτημάτων. «Αν δεν γίνει σεβαστό αυτό το τελεσίγραφο, αν δεν καταστρέψουν οι ίδιοι τις (πυρηνικές) εγκαταστάσεις τους, θα το κάνουμε εμείς», υπογράμμισε. Εξάλλου και ο Σαντόρουμ επεσήμανε ότι ο Ομπάμα «έχει γυρίσει την πλάτη του στο Ισραήλ».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr