Σάββατο, 31 Μαρτίου 2012

Στις ΗΠΑ για εξοπλιστικά και ... γεύμα με το Εβραϊκό Λόμπυ, ο Αβραμόπουλος


Το γεύμα που παραθέτει προς τιμήν του Έλληνα υπουργού Άμυνας Δ.Αβραμόπουλου από την κορυφαία εβραϊκή οργάνωση των ΗΠΑ, είναι αυτό που ξεχωρίζει, ενώ στο παρασκήνιο έχουν κλειστεί πολλές ενδιαφέρουσες συναντήσεις με επίκεντρο τα εξοπλιστικά προγράμματα. 

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα επισκεφθεί τις Η.Π.Α. από την 1 έως τις 3 Απριλίου. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση θα συναντηθεί στην Ουάσιγκτον με τον Αμερικανό ομόλογό του, ενώ στη Ν. Υόρκη θα συναντηθεί με παράγοντες της ελληνικής και της κυπριακής ομογένειας. Επίσης, θα παρακαθίσει σε γεύμα που του παραθέτει το American Jewish Committee.

Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή 1 Απριλίου ο yπουργός Εθνικής Άμυνας θα παρακολουθήσει το Αρχιερατικό μνημόσυνο που θα τελεστεί στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. κ. Δημητρίου, για τους πεσόντες του Κυπριακού Απελευθερωτικού Αγώνα. Την ίδια μέρα θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους της ελληνικής και κυπριακής ομογένειας.

Στην Ουάσιγκτον, η συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του στο Πεντάγωνο, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Απριλίου στις 17:00 ώρα Ελλάδος.

Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας θα συνοδεύει ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, τον οποίο την 1η Νοεμβρίου ο Τομέας Άμυνας του κόμματος στο οποίο είναι αντιπρόεδρος ο Δ.Αβραμόπουλος, είχε χαρακτηρίσει εμμέσως "παράνομο αρχηγό", αφού η ΝΔ θεώρησε τις κρίσεις στην ηγεσία των ΕΔ, απόρροια του πολιτικού πραξικοπήματος των Γ.Παπανδρέου και Π.Μπεγλίτη, ως "μηδέποτε γενόμενες".

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr