Τρίτη, 17 Απριλίου 2012

Εγινε η «Σπίθα» πυρκαγιά για τον... Καμμένο

Η «Σπίθα» έγινε πυρκαγιά και κινδυνεύει να τσουρουφλίσει τον Πάνο Καμμένο! Την ώρα που οι Ανεξάρτητοι Ελληνες πανηγύριζαν για τη συμμετοχή στο κόμμα τους εκπροσώπων της «Σπίθας», του κινήματος που έχει ιδρύσει ο Μίκης Θεοδωράκης, ο τελευταίος απαντούσε με μια οργισμένη ανακοίνωση, με την οποία τους διέγραφε οριστικά.

«Οπως ενδεχομένως ήδη γνωρίζετε, κάποιες Σπίθες έχουν υπογράψει το “Συμβόλαιο Τιμής για τη σωτηρία της πατρίδας” που έχει συντάξει το κόμμα Ανεξάρτητοι Ελληνες του Πάνου Καμένου» γράφει η ανακοίνωση που δημοσιοποίησε χθες το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών - Σπίθα του γνωστού μουσικοσυνθέτη, προκαλώντας εμφανή αμηχανία στον κ. Καμμένο. «Η συγκεκριμένη πράξη αποτελεί πολιτική απάτη σε βάρος του ελληνικού λαού, σαφώς αντικαταστατική πράξη και δεν συνάδει με τον ήθος που κάθε συναγωνιστής μας πρέπει να έχει», συνεχίζει η ανακοίνωση, καρφώνοντας τόσο τα πρώην μέλη της Σπίθας όσο και τον ίδιο τον κ. Καμμένο.

Οπως μάλιστα αναφέρει χαρακτηριστικά, «οι επιδιώξεις των συγκεκριμένων ατόμων αποκαλύφθηκαν με τον σαφέστερο τρόπο και είναι σαφές ότι οι σκοποί τους δεν είχαν καμία σχέση με την ιδεολογία και τους στόχους μας». Ετσι, ο Μίκης Θεοδωράκης και οι συναγωνιστές του ξεκαθαρίζουν με τον πλέον σαφή τρόπο ότι δεν θα συμμετέχουν στις προσεχείς εθνικές εκλογές και κρατάνε αποστάσεις ασφαλείας από διάφορους πολιτικούς, όπως οι κ. Καμμένος και Τσίπρας, που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν προεκλογικά το όνομα του μεγάλου Ελληνα μουσικοσυνθέτη.

Ο Αλέξης Τσίπρας, την ίδια ώρα, έχει εμπλακεί σε μία άγρια αντιπαράθεση με το ΚΚΕ, με αφορμή την πρόταση που κατέθεσε για κοινούς υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜ.ΑΡ. και του ΚΚΕ στις οκτώ μονοεδρικές περιφέρειες της χώρας. «Πολιτικούς απατεώνες» χαρακτήρισε τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά του ο «Ριζοσπάστης». «Αναντίστοιχη των σημερινών αναγκών και προσδοκιών του ελληνικού λαού» χαρακτήρισε ο Πάνος Σκουρλέτης τη στάση του ΚΚΕ, με τη διαμάχη να συνεχίζεται μέσω της «Αυγής», του «Ριζοσπάστη» και των γραφείων Τύπου των δύο κομμάτων.

"Δημοκρατία", Κώστας Παπαχλιμίντζος