Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

Ο Άρειος Πάγος λέει «Αθώος ο Ηγούμενος Εφραίμ και ο Μοναχός Αρσένιος»

Ο Άρειος Πάγος ανατρέπει την απόφαση του Εφετείου Ροδόπης και δεν ισχύει πλέον η καταδίκη σε δεκάμηνη φυλάκιση (με τριετή αναστολή) του Ηγουμένου της Μονής Βατοπαιδίου και (ήδη προφυλακισμένου γέροντα Εφραίμ), του μοναχού Αρσενίου και της εφέτου Μαρίας Ψάλτη, η οποία εσφαλμένα είχε κριθεί ένοχος παραβίασης δικαστικού απορρήτου και παράβασης καθήκοντος με ηθικούς αυτουργούς τους δύο μοναχούς. Η υπόθεση που αφορά το «κλείσιμο» της δίκης που εκκρεμούσε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ροδόπης για το ιδιοκτησιακό καθεστώς παραπέμπεται από τον Άρειο Πάγο στο Εφετείο Θράκης για να γίνει νέα δίκη με διαφορετική σύνθεση δικαστών.
Το Ποινικό Τμήμα Αρείου Πάγου υιοθετώντας σχετική πρόταση του Αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου Ν. Τσάγγα δέχεται ότι η εφετειακή απόφαση δεν έχει νόμιμη αιτιολογία, παρουσιάζει αιτιολογικά κενά, αντιφάσεις και ελλείψεις σε αρκετά σημεία.
Στη νέα δίκη που θα γίνει στο Εφετείο το κατηγορητήριο αναμένεται να είναι για όλους ελαφρύτερο, αφού ο Άρειος Πάγος θεωρεί ότι τυχόν γνωστοποίηση του αποτελέσματος μόνο της διάσκεψης ενός δικαστηρίου δεν αποτελεί πλέον αξιόποινη πράξη.
Έτσι αποδεικνύεται ήδη ότι στην υπόθεση αυτή δεν υπάρχει αδίκημα.

Πηγή : http://agioritikesmnimes.blogspot.com/2012/01/550.html

Την αποφυλάκιση του Εφραίμ ζητεί η Ιερά Σύνοδος

Οι αρχιερείς αποφάσισαν να τον επισκεφθεί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
Τον ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου αρχιμανδρίτη Εφραίμ θα επισκεφθεί στις φυλακές Κορυδαλλού ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, μετά από απόφαση της Ιεράς Συνόδου, τα μέλη της οποίας, με ανακοίνωσή τους, σήμερα Πέμπτη, στηλιτεύουν την προφυλάκισή του παραμονές των Χριστουγέννων και απαιτούν, εμμέσως πλην σαφώς, την απελευθέρωσή του!Σε τυπική εκκλησιαστική γλώσσα η Ιερά Σύνοδος, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «μαζί με το πλήθος των πιστών, εκφράζει την συμπάθεια απάντων των μελών Αυτής προς τον δοκιμαζόμενο Καθηγούμενο, εκφράζουσα άμα και την ευχή και την ελπίδα όπως σύντομα επανεξετασθεί ψυχραιμότερα το ενδεχόμενο αποφυλακίσεώς του».
Μάλιστα οι αρχιερείς σπεύδουν να προσθέσουν ότι η προφυλάκιση του ηγουμένου «έχει καίρια πλήξει το κύρος της Εκκλησίας μας και δικαιολογημένως έχει βαθύτατα λυπήσει το ορθόδοξο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ελλάδος και πέραν των ορίων αυτής, ταυτοχρόνως έχει προκαλέσει και σοβαρό προβληματισμό και αυστηρά κριτική διακεκριμένων επιστημόνων του νομικού κόσμου».
Δηλώνεται, πάντως, ταυτόχρονα ότι η Εκκλησία της Ελλάδος σέβεται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης «και ως εκ τούτου δεν επιθυμεί κατά κανένα τρόπο να περέμβη στις αρμοδιότητες αυτής», ωστόσο προσθέτει αμέσως μετά ότι «κατά καιρούς υπήρξαν ρωγμές ως προς την ορθότητα αυτών»!

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της απόφασης της Ιεράς Συνόδου:

Τά μωρά τῆς Μ. Βρετανίας καταλαβαίνουν τήν ἑλληνική γλῶσσα!


Μία ἐνδιαφέρουσα ἔρευνα τοῦ Πανεπιστημίου τοῦ Κάρντιφ, ποῦ δημοσιεύεται στὸ περιοδικὸ «Cognitive Development», ἀποδεικνύει ὅτι τὰ μωρὰ μποροῦν νὰ καταλάβουν τί ἐννοοῦμε, ἀκόμα καὶ ὅταν δὲν μιλοῦν τὴ γλώσσα.

Οἱ ἐρευνητὲς τοῦ Πανεπιστημίου τοῦ Κάρντιφ στὴν Οὐαλία διαπίστωσαν ὅτι ὁ τόνος τῆς φωνῆς προκαλεῖ συγκεκριμένες ἀντιδράσεις στὰ μωρά, ἀκόμη καὶ ὅταν τὰ λόγια εἰπώθηκαν στὴν ἑλληνικὴ γλώσσα!
Ἡ ἔρευνα πραγματοποιήθηκε μὲ τὴ συμμετοχὴ 84 μωρῶν, ἡλικίας 14-18 μηνῶν, στὸ Κάρντιφ, κατὰ τὴ διάρκεια ἑνὸς ἔτους, ἐνῶ κανένα ἀπὸ τὰ μωρὰ δὲν εἶχε προηγούμενη ἔκθεση στὴν ἑλληνικὴ γλώσσα 

Η ἑλληνικὴ εἶναι ἡ γλώσσα τῆς ἀγάπης! (Μέγας Βασίλειος)

Γίναμε ανέκδοτο και στους Simpsons

ImageΗ καταστροφή και η απαξία στην οποία μας έριξε η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει σαν αποτέλεσμα να γελούν μαζί μας από τους Πιγκουίνους της Ανταρκτικής μέχρι τους Βουσμάνους της ερήμου Καλαχάρι.Κοινώς όποιος έχει τηλεόραση δεν μας βλέπει ως απογόνους του Περικλή και του Πλάτωνα,αλλά σαν ένα "κακό" ερασιτεχνικό τσίρκο Medrano.Πρέπει να καταλάβουμε ότι το να βγούμε από το βάραθρο της κρίσης είναι ήδη δύσκολο,το να μας πάρουν ξανά στα σοβαρά θα είναι δυσκολότερο.
Στην δημοφιλέστατη σειρά των Simpsons η οποία φαίνεται ότι είναι για παιδιά αλλά περνάει μυνήματα για μεγάλους βλέπουμε την αναγραφή
Europe puts Greece on ebay
Που κατά γράμμα σημαίνει "Η Ευρώπη βγάζει την Ελλάδα στο e-bay" το οποίο e-bay για όσους δεν γνωρίζουν είναι διαδικτυακός πλειστηριασμός.
Και να είστε σίγουροι ότι αυτή η σειρά έχει εκατομμύρια ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ θεατές σε ΟΛΟ τον κόσμο.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
  

Aιφνιδιαστική άσκηση της ρωσικής αρμάδας εντός του ελληνικού FIR


Σε αιφνιδιαστική δέσμευση μιας περιοχής περί τα 75 ν.μ. νοτιοδυτικά της Πύλου, στο στόμιο της εξόδου της Αδριατικής, προχώρησε σήμερα το πρωί το ρωσικό Ναυτικό με το αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov και άλλα πέντε από τα συνολικά οκτώ πλοία της συνοδείας του να κατευθύνονται τώρα στην περιοχή αυτή.
Η ΝΟΤΑΜ από την Ελλάδα κατόπιν του ρωσικού αιτήματος εκδόθηκε ενωρίς το πρωί και η δέσμευση αφορά μια περιοχή μεταξύ των FIR Eλλάδος-Λιβύης-Ιταλίας, αλλά γίνεται στο σύνολό της εντός του ελληνικού FIR και για τις ώρες από 10.00 το πρωί σήμερα μέχρι τις 17.00 το απόγευμα.
Τις στιγμές που γράφονται οι γραμμές αυτές το ρωσικό αεροπλανοφόρο βρισκόταν στο λιβυκό FIR προερχόμενο από την περιοχή νοτιοανατολικά της Κρήτης. Επίσης, κίνηση παρουσιάζουν προς δυσμάς και τα υπόλοιπα τρία σκάφη του ρωσικού στόλου που είχαν μείνει στην Συρία.
Η δεύσμευση της περιοχής αφορά αεροναυτική άσκηση με την συμμετοχή Su-33, Su-25 και ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων. Θα αφορά σενάρια εναέριας προσβολής του Admiral Kuznetsov, αντιμετώπισης υποβρύχιου κινδύνου κλπ.
Για άλλη μία φορά δεν ζητήθηκέ η συμμετοχή στην άσκηση ελληνικών αεροναυτικών δυνάμεων, κάτι που ακόμα και τυπικά μέχρι σήμερα γινόταν στο πλαίσιο των γνωστών ασκήσεων "Passex" που πραγματοποιούν με τις δυνάμεις του κράτους εντός του FIR στο οποίο ασκούνται... Η μετωπική σύγκρουση της Μόσχας με τις κυβερνήσεις Παπανδρέου-Παπαδήμου, φαίνεται, καλά κρατεί...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr