Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012

Θα χρεοκοπούσε η Γερμανία αν έδινε τις αποζημιώσεις

Το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων που έπρεπε να καταβάλει η Γερμανία μετά το τέλος του Β' Παγκόσμιου Πολέμου βρίσκεται πάλι στην επικαιρότητα όχι μόνο λόγω του ελληνικού ενδιαφέροντος.

Δισέλιδο αφιέρωμα έχει σήμερα η γαλλική εφημερίδα La Croix (Λα Κρουά), η οποία στον πρωτοσέλιδο τίτλο, αναρωτιέται «Η Γερμανία είναι στα αλήθεια χώρα μοντέλο;»,

Μόνο 28 βουλευτές ζητούν συζήτηση για τις αποζημιώσεις των Γερμανών.


ImageΠρόταση να συζητηθεί στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το ζήτημα του γερμανικού κατοχικού δανείου, των γερμανικών επανορθώσεων για τις υποδομές, των αποζημιώσεων που αφορούν τα θύματα και τους ελληνικούς θησαυρούς, κατέθεσαν 28 βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και ανεξάρτητοι.
Με πρωτοβουλία του ανεξάρτητου πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Π. Κουρουμπλή οι βουλευτές συγκέντρωσαν τις υπογραφές και απέστειλαν επιστολή προς τους προέδρους των Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων, Εθνικής Άμυνας και Δημόσιας Διοίκησης με την οποία ζητούν να συζητηθεί το θέμα παρουσία των υπουργών Οικονομικών, Εξωτερικών, Άμυνας και Δικαιοσύνης, καθώς επίσης και εκπροσώπων εμπλεκόμενων φορέων, για να πάρει θέση το ελληνικό Κοινοβούλιο «επάνω σε αυτό το κρίσιμο εθνικό ζήτημα».