Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

Ανθέλληνες

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πυλώνας της πασοκικής ηγεμονίας στην Ελλάδα Θεόδωρος Πάγκαλος μίλησε υπέρ της εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας -χάριν του ομοσπονδιακού ευρωπαϊκού «οράματος»- και συμπλήρωσε ότι πάντα ήταν υπέρ της εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας. Ο Γιώργος Νταλάρας, σύζυγος της γνωστής «πράσινης» πρώην υφυπουργού Εργασίας Αννας Νταλάρα και καρδιακός φίλος του Γιώργου Πανταγιά, δήλωσε σύμφωνος με την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, αλλά -ένεκα του συναισθηματισμού του προς τους Ελληνες- συμπλήρωσε ότι «δεν υπερβάλλω». Εκανε δηλαδή τη χάρη στην ιστορία του έθνους να μην απαιτήσει την πλήρη απώλεια της εθνικής κυριαρχίας.

Ο Κώστας Τσόκλης, εικαστικός και πατέρας της πρώην βουλευτού Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Μάγιας Τσόκλη, είπε το Σάββατο στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» ότι πρέπει να απαρνηθούμε την ελληνική ταυτότητά μας για να ενισχύσουμε την ευρωπαϊκή. Δήλωσε ότι οι σύγχρονοι Ελληνες δεν έχουν καμία σχέση με τους αρχαίους και ότι πρέπει να ζητήσουμε από τους Ευρωπαίους να φυλάσσουν και να συντηρούν τις ελληνικές αρχαιότητες, επειδή δεν ανήκουν σε εμάς αλλά στην ανθρωπότητα. Η συνέντευξη διακόπηκε άρον άρον για ευνόητους λόγους.

Είναι προφανές ότι στόχος του αποδεδειγμένα ανθελληνικού κινήματος που έστειλε την Ελλάδα σιδηροδέσμια στη μέγκενη της τρόικας είναι η πλήρης απώλεια της εθνικής κυριαρχίας και της ιστορικής μνήμης.

Στην αρχή εκδηλώθηκε, με τη συνήθη ασχήμια της, η αθυρόστομη εμπροσθοφυλακή των ελληνόφωνων σοσιαλιστών και ακολούθησαν οι πολιτισμικές εφεδρείες. Η επίθεση κατά της ταυτότητας, των ηθών, των εθίμων, της θρησκείας, των οσίων και των ιερών του Γένους μας συνεχίζεται και κλιμακώνεται.

Αποστολή όλων όσοι επιθυμούν να συνεχίσουν να ονομάζονται, να ζουν και να ενεργούν ως Ελληνες είναι να στείλουν αυτή την αλλόκοτη ομήγυρη στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας.

dimokratia.gr

Μανώλης Γλέζος: “Η χώρα είναι υποδουλωμένη με χεριά και με πόδια στους ξένους” Μανώλης Γλέζος: “Η χώρα είναι υποδουλωμένη με χεριά και με πόδια στους ξένους”Ο Μανώλης Γλέζος, διαπιστώνει ότι “η χώρα είναι υποδουλωμένη με χεριά και με πόδια στους ξένους” και στρέφει τα πυρά του κατά της σημερινής Γερμανίας και της στάσης που τηρεί απέναντι στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, κάνοντας λόγο για «λυσσασμένη επίθεση που δέχεται η χώρα μας». Παραθέτει παράλληλα πέντε εναλλακτικές προτάσεις εξόδου από την υφιστάμενη κρίση.
Ο ήρωας της αντιστάσεως εκτιμά ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού και δηλώνει με συνέντευξή του στο κυπριακό τηλεοπτικό σταθμό Sigma και την ιστοσελίδα Sigmalive ότι υπάρχουν δύο οδοί. Η πρώτη είναι να οδηγηθεί η χώρα μπροστά, με την προϋπόθεση ότι ο κόσμος θα καταφέρει να μετουσιώσει την οργή του σε πολιτική πράξη και η δεύτερη είναι, η κατάσταση, να οδηγήσει «σε εκρήξεις βίας και μάλιστα αιματηρής».

Το ΠΑΣΟΚ χρεοκόπησε και επιχείρησε να υπαχθεί στο άρθρο 99!

 Το ΠΑΣΟΚ χρεοκόπησε και επιχείρησε να υπαχθεί στο άρθρο 99!Η οικονομική κατάσταση των κομμάτων θεωρείται αθλία. Και μάλλον όπως λένε πολλά κομματικά στελέχη ο όρος είναι επιεικής! Η κρίση έχει πλέον φέρει τους κομματικούς μηχανισμούς στα όρια της εξαθλίωσης και οι γνωστές πολυτέλειες ανήκουν οριστικά στο παρελθόν.

Το κουίζ στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» σήμερα αφορά το ΠΑΣΟΚ το παραθέτουμε: «Ποιο πολιτικό κόμμα εξέτασε σοβαρά το ενδεχόμενο να ενταχθεί στο άρθρο 99; Πάντως αυτό που εν τέλει έμαθα είναι ότι το αίτημα δεν είναι δυνατόν να γίνει δεκτό. Δεν υπάρχει δηλαδή νομική φόρμουλα για τους πολιτικούς οργανισμούς!»

Μάλιστα στην ίδια στήλη (dark room) ο συντάκτης της εφημερίδας δίδει και μια άλλη διάσταση του προβλήματος περιγράφοντας τις απεγνωσμένες προσπάθειες του κ. Μιχάλη Καρχιμάκη να περισώσει ότι μπορεί. Διαβάζουμε στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ»:
«Τηλεφωνική επικοινωνία, μαθαίνω, ότι είχε ο Μιχάλης Καρχιμάκης με τον Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να ρυθμιστεί το επείγον ζήτημα της επιχορήγησης των κομμάτων η οποία ως γνωστόν έχει προ καιρού «παγώσει».

Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ- όπως μου αποκάλυψε στενός του φίλος- είπε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι είναι εντελώς στα κάγκελα αφού ούτε τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις δεν μπορεί πλέον να ικανοποιήσει. Ο Αντώνης Σαμαράς απάντησε ότι και η Νέα Δημοκρατία είναι στην ίδια και χειρότερη κατάσταση αλλά και ότι τα περιθώρια είναι πολύ στενά για να λυθεί το θέμα με κάποια νομοθετική ρύθμιση την οποία ζήτησε ο κ. Καρχιμάκης.

Δεν φτάνει όμως μόνο αυτό. Υπάρχουν και χειρότερα στο ΠΑΣΟΚ. Λέγεται -και δεν είναι καθόλου φήμες αλλά μια πολύ δυσάρεστη πραγματικότητα- ότι κάποιος ιδιοκτήτης από τον οποίο το ΠΑΣΟΚ έχει ενοικιάσει ακίνητο για γραφεία έχει με δικαστική απόφαση δεσμεύσει τους λογαριασμούς του κόμματος στις τράπεζες. Αυτό έχει κάνει έξαλλους όλους στην Ιπποκράτους και μάλιστα βλέπουν ότι δύσκολα θα βρεθεί λύση αφού ο κ. Παπανδρέου αρνείται να εμπλακεί ώστε να βρεθεί φόρμουλα αποδέσμευσης των λογαριασμών».

troktiko.eu

Σε επιλεκτική χρεοκοπία η Ελλάδα- Έκλεισε τις στρόφιγγες η ΕΚΤ

Την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας στην κατηγορία SD (selective default), που ισοδυναμεί με επιλεκτική χρεοκοπία, υποβάθμισε ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's.

Ο οίκος είχε ανακοινώσει από το καλοκαίρι ότι η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε μερική χρεοκοπία όταν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, καθώς κρίνεται ότι αδυνατεί να ανταποκριθεί στην αποπληρωμή των ομολόγων της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η βαθμολογία SD ισοδυναμεί με μερική χρεοκοπία. 

Παράλληλα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν αποδέχεται, προσωρινά, ελληνικούς ομολογιακούς τίτλους, ως εγγύηση για την παροχή ρευστότητας, όπως μετέδωσε πριν λίγο το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ωστόσο, ο Standard & Poor's διευκρίνισε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να αναβαθμίσει την Ελλάδα στην κατηγορία CCC όταν θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία απομείωσης του χρέους, γύρω στα μέσα Μαρτίου.

Ετοίμαζαν την προσφυγή στο ΔΝΤ από τον Ιούνιο 2009!

Μέχρι στιγμής γνωρίζαμε ότι οι επαφές της Ελλάδας και συγκεκριμένα του Γ. Παπανδρέου με το ΔΝΤ ξεκίνησαν μεταξύ Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου 2009.

Ωστόσο σύμφωνα με απόρρητα αρχεία του παγκόσμιου δίκτυου πληροφοριών Stratfor που έρχονται στο φως, η προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ φαίνεται να ετοιμαζόταν από τον Ιούνιο του 2009!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», η αμερικάνικη ιδιωτική υπηρεσία πληροφοριών Stratfor φέρεται να παρακολουθεί τις κινήσεις της Ελλάδας σε σχέση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δέκα μήνες πριν γίνει η επίσημη αναγγελία από τον Γιώργο Παπανδρέου.

Ειδικότερα, από τα έγγραφα που αποκαλύπτει το Wikileaks, προκύπτει ότι η Stratfor είχε δύο πληροφοριοδότες στην Ελλάδα  (GR001 και GR101). Τον Ιούνιο του 2009, ένας υπάλληλος της μυστικής υπηρεσίας, αρμόδιος και για την περιοχή των Βαλκανίων, απέστειλε στους συναδέλφους του ένα e-mail με τίτλο «Αναλυτικές Οδηγίες για την Ευρώπη - Βαθμίδα 3», μαζί με ένα συνημμένο αρχείο κειμένου, όπου περιέγραφε θέματα στα οποία έπρεπε να δοθεί «ιδιαίτερη βαρύτητα».

Ανάμεσα σε άλλα, ανέφερε: «Πρέπει να γνωρίζουμε επακριβώς τι συμβαίνει και εάν/πότε η Ελλάδα θα κάνει αίτηση για δάνειο από το ΔΝΤ. Είναι πολύ πιθανό να γίνουμε μάρτυρες μιας ολοκληρωτικής οικονομικής κατάρρευσης σε χώρα της ευρωζώνης. Παρακαλώ, δώστε προσοχή σε οποιαδήποτε σημάδια δημοπράτησης ομολόγων. Η Ελλάδα έχει μεγάλο χρέος, το πώς θα κινηθούν μπορεί να εξαρτάται από το τι θα γίνει με το χρέος τους». 

Να σημειωθεί ότι τον Ιούνιο του 2009 που εστάλη το συγκεκριμένο email δεν ήταν ακόμα γνωστό ότι το έλλειμμα ήταν σε ιδιαίτερα ψηλά επίπεδα, καθώς το ταμειακό έλλειμμα 10% αποκαλύφθηκε μόλις στα τέλη του καλοκαιριού.

Αυτό δείχνει ότι οι πληροφορίες για την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ υπήρχαν και διακινούνταν από τις μυστικές υπηρεσίες πολύ πριν την πραγματική αναγγελία που έγινε πολλούς μήνες μετά.

epikaira.gr

Οι πλούσιοι τείνουν να λένε ψέματα για να πλουτίσουν περισσότερο

Οι άνθρωποι που προέρχονται από ανώτερες τάξεις έχουν μεγαλύτερη τάση να παραβιάζουν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, να κλέβουν καραμέλες ή να λένε ψέματα με σκοπό να πλουτίσουν ακόμη περισσότερο, σύμφωνα με μια έρευνα που διενεργήθηκε στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Η μελέτη δημοσιεύεται στην επισημονική επιθεώρηση της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών (PNAS) και διενεργήθηκε από ερευνητές των Πανεπιστημίων του Τορόντο και του Μπέρκλεϊ, στην Καλιφόρνια. Οι ερευνητές υπέβαλαν σε επτά διαφορετικές δοκιμασίες περίπου εκατό άτομα κάθε φορά. Το ένα από τα πειράματά τους έδειξε ότι οι ιδιοκτήτες πολυτελών, μεγάλων αυτοκινήτων έχουν την τάση να κάνουν περισσότερες παρατυπίες στο δρόμο και ταυτόχρονα δεν δίνουν προτεραιότητα στους πεζούς.

Ένα άλλο τεστ περιλάμβανε ένα παιχνίδι με ζάρια στο οποίο ο κερδισμένος θα κέρδιζε στο τέλος κάτι. Σε αυτό φάνηκε πως όσοι προέρχονται από ανώτερη κοινωνική τάξη έχουν την τάση να λένε ψέματα για το σκορ τους. Οι ίδιοι, όταν κλήθηκαν να κάνουν μια ψεύτικη συνέντευξη για την πρόσληψη κάποιου, δίσταζαν λιγότερο να λένε ψέματα στον υποψήφιο εργαζόμενο παραλείποντας τη «λεπτομέρεια» ότι η θέση που του πρότειναν επρόκειτο να καταργηθεί πολύ σύντομα. Επιπλέον, όταν τους έδωσαν ένα πακέτο καραμέλες λέγοντάς τους ότι προορίζονται για τα παιδιά που βρίσκονταν σε ένα διπλανό δωμάτιο αλλά μπορούσαν και οι ίδιο να πάρουν μερικές, οι εύποροι έτρωγαν περισσότερες από τους υπόλοιπους.

«Η επιδίωξη του προσωπικού συμφέροντος είναι ένα σημαντικότερο κίνητρο για την ελίτ και η πλεονεξία που αυξάνεται μαζί με την περιουσία και την κοινωνική τάξη μπορεί να οδηγήσει ορισμένους σε άσχημη συμπεριφορά», εξηγούν οι συγγραφείς της μελέτης. Σημειώνουν επίσης ότι τα άτομα που προέρχονται από ανώτερες τάξεις είναι πιο ανεξάρτητα και κατά συνέπεια δεν ανησυχούν ιδιαίτερα για τα σχόλια που θα γίνουν σε βάρος τους. Έχουν επίσης μια πιο θετική άποψη για την απληστία, γεγονός που τους καθιστά «λιγότερο προσεκτικούς όσον αφορά τις συνέπειες που θα έχουν οι πράξεις τους στους άλλους», καταλήγουν οι ερευνητές.

www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Αποκάλυψη συνωμοσίας με στόχο επίθεση κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν

Απετράπη δολοφονική απόπειρα κατά του Β.Πούτιν.

Δολοφονική απόπειρα κατά του Ρώσου πρωθυπουργού και προεδρικού υποψηφίου Βλαντίμιρ Πούτιν απέτρεψαν οι μυστικές υπηρεσίες Ρωσίας και Ουκρανίας, σύμφωνα με στοιχεία που μετέδωσε το Πρώτο κανάλι της ρωσικής τηλεόρασης. Την είδηση επιβεβαίωσε με λακωνική δήλωσή του και ο εκπρόσωπος Τύπου του πρωθυπουργού Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος είπε στο πρακτορείο ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ ότι δεν επιθυμεί προς το παρόν περαιτέρω να τη σχολιάσει.