Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

Βυζαντινή μυσταγωγία!


Ένα πραγματικά υπέροχο βίντεο από τη μοναστική ζωή στο Ορθόδοξο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη, Σαγκάης και Σαν Φρανσίσκο, που βρίσκεται στο Manton της California. Το βίντεο αποτυπώνει σε ένα βαθμό αυτό που ζουν οι Ορθόδοξες μοναστικές πολιτείες ανά τον κόσμο. Η κατάνυξη, η αρμονία, η απλότητα, η τάξη, η ηρεμία είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά μιας συνεχής πορείας των μοναχών που μπορεί ο καθένας να αντιληφτεί, αν και δύσκολο να μιμηθεί, σε έναν κόσμο που έχει εναποθέσει τις ελπίδες του, αντί στο Θεό, στα εφήμερα!


Το Πεντάγωνο έχει έτοιμο το σχέδιο ανάληψης στρατιωτικής δράσης κατά του Ιράν αναφέρει το Bloomberg

ImageΟ Norton Schwartz, πτέραρχος της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, δήλωσε ότι οι υφιστάμενοί του έχουν, ήδη, αναπτύξει ένα σχέδιο για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά του Ιράν, όπως ανέφερε το Bloomberg.

 Ο Πτέραρχος, αστειευόμενος είπε ότι κανείς δεν θα ήθελε να βρίσκεται εκεί, στην υλοποίηση αυτού του σχεδίου.
 

WikiLeaks: Πως έκρυψαν τα κοιτάσματα για να μας βάλουν στο Μνημόνιο!


Σε εθνικό σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων εξελίσσεται η υπόθεση της διαρροής των ενδοεταιρικών συνομιλιών των στελεχών του αμερικανικού ιδρύματος στρατηγικών πληροφοριών και ενός από τα πλέον σεβάσμια think tank των ΗΠΑ Stratfor, καθώς αποδεικνύεται ότι την στιγμή που ο  πρώην πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, τον Δεκέμβριο του 2009 δήλωνε την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009 ότι «Στην Ελλάδα δεν έχουμε πετρέλαιο ή το πετρέλαιο που έχουμε είναι πολύ λίγο» τα κοιτάσματα ειδικά νότια της Κρήτης είχαν ήδη εντοπιστεί και ήταν γνωστά στις ΗΠΑ από το 2007!

Με δεδομένη όμως την ανάγκη να προσφύγει η τότε κυβέρνηση στον μηχανισμό στήριξης, προτίμησε αντί να ξεκινήσει άμεσα γεωτρήσεις, στην περιοχή, έστω και χωρίς να καθορίσει την ΑΟΖ, προτίμησε να οδηγήσει την χώρα στο Μνημόνιο!