Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012

ΙSDA: Πιστωτικό γεγονός λόγω των CACs!

Η Διεθνής Ενωση Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA) αποφάσισε την ενεργοποίηση των CDS, καθώς η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους αποτελεί πιστωτικό γεγονός.

Η αρμόδια επιτροπή έλαβε την εν λόγω απόφαση μετά την ανακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης να ενεργοποιήσει τις ρήτρες υποχρεωτικής συμμετοχής (CACs). Το γεγονός αυτό εκτιμάται ότι δεν θα έχει επιπτώσεις στο PSI, ούτε στο νέο πακέτο  οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, αλλά θα έχει ως συνέπεια την πληρωμή των σχετικών ασφαλίστρων.

Τέλος, τα μέλη της επιτροπής αποφάσισαν να διενεργηθεί δημοπρασία για τα CDS στις 19 Μαρτίου.

Όλη η ανακοίνωση:

Βρείτε με ποιο κόμμα ταυτίζεστε.

Κάντε το τεστ
τεστ
Ξέρετε ποιο κόμμα θα ψηφίσετε στις εκλογές ;  Σας έχουν μπερδέψει οι λεπτές διαχωριστικές γραμμές  τους;  Οι ιδεολογίες που συγκλίνουν; Ή μήπως η ιδεολογικές τους αντιφάσεις!

Κάντε το τεστ και δείτε με ποιο κόμμα ταυτίζεστε.


Ο Πολιτικός Χάρτης είναι μια ιδέα του μηχανικού τηλεπικοινωνιών Δρ. Απόστολου Γεωργιάδη, η οποία βασίστηκε στον Χάρτη Nolan και υλοποιήθηκε με τη βοήθεια του δημοσιογράφου Μανώλη Ανδριωτάκη.

πολιτική αυτογνωσία

Η κύρια καινοτομία του Πολιτικού Χάρτη είναι η κυκλική παρουσίαση του πολιτικού φάσματος, αντί της παραδοασιακής γραμμικής ή τετράγωνης παρουσίασης. Επίσης καινοτομία του Πολιτικού Χάρτη είναι και ο υπολογισμός της σαφήνειας των απαντήσεων. Το εξαγόμενο πολιτικό αποτύπωμα επάνω στο χάρτη είναι μία ελλειψοειδής περιοχή. Όσο μικρότερη είναι αυτή η περιοχή, τόσο πιο σαφής και στοχευμένη είναι η ιδεολογική τοποθέτηση. Αντίθετα, το μεγαλύτερο μέγεθος πολιτικού αποτυπώματος δηλώνει ότι η ιδεολογική τοποθέτηση είναι πιο ασαφής, με πολιτικές συγγένειες σε όμορους χώρους.

συνειδητή απόφαση

Αφού κάνετε το τεστ, μπορείτε να συγκρίνετε το πολιτικό σας αποτύπωμα με αυτό των κομμάτων. Έτσι θα διαπιστώσετε ποιο είναι το πλησιέστερο ιδεολογικά σε εσάς κόμμα. Με ποιό κόμμα, δηλαδή, ταυτίζεστε στο μεγαλύτερο βαθμό με βάση τις πολιτικές σας θέσεις και αξίες.

ανωνυμία

Δεν χρειάζεται να δώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία για να κάνετε το τεστ. Η διαδικασία είναι πλήρως ανώνυμη. Οι απαντήσεις που θα δώσετε καθώς και τα αποτελέσματα του πολιτικού τεστ δεν αποθηκεύονται.

FBI Director: I Have to Check to See If Obama Has the Right to Assassinate Americans On U.S. Soil

FBI Director: I Have to Check to See If Obama Has the Right to Assassinate Americans On U.S. Soil

Τα καταφέραμε! Ελληνικά προϊόντα και με τη βούλα!

 Τα καταφέραμε! Ελληνικά προϊόντα και με τη βούλα!Τα ελληνικά προϊόντα με τον ειδικό λογότυπο είναι πλέον γεγονός!

Όπως σας είχαμε αναφέρει, αν κάθε Έλληνας καταφέρει μέσα στο 2012 να αγοράσει ελληνικά προϊόντα αξίας 1.000 ευρώ αντί για ξένα που αγόραζε παλαιότερα θα δώσουμε μία ανάσα στο πορτοφόλι μας και γενικότερα στην ελληνική οικονομία!

Αν το κάνουμε αυτό θα εισρεύσουν στα ταμεία 12 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, λίγο λιγότερα δηλαδή από τα χρήματα του περιβόητου ΕΣΠΑ (το πρόγραμμα αγγίζει τις 18 δις ευρώ). Και για να ξεχωρίζουμε τα ελληνικά προϊόντα ετοιμάζεται ειδικό σήμα, ώστε να αναγνωρίζεται από τον καταναλωτή.

Το κίνημα πολιτών «καταναλώνουμε ότι παράγουμε» ανακοίνωσε πως σε λίγο καιρό τα ελληνικά προϊόντα θα μπορούν να φέρουν ένα ειδικό σήμα. Ακόμη δεν έχει καθοριστεί ποια μορφή θα έχει, μπορεί να είναι η ελληνική σημαία ή κάτι άλλο πολύ εύκολα διακριτό. Πάντως, σύμφωνα με νέα στοιχεία, ήδη οι εισαγωγές προϊόντων έχουν μειωθεί κατά 20%.

Μπράβο μας! Αξίζει η προσπάθεια… Έτσι πρέπει να συνεχίσουμε!
ΕΛΛΗΝΙΚΑ…

trokitiko.eu

Έρχονται ποινικές διώξεις για το σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή

 Έρχονται ποινικές διώξεις για το σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή  Οι καταγγελίες για την ύπαρξη σχεδίου δολοφονίας του ανθρώπου που κυβέρνηση τη χώρα από το 2005 έως το 2009 αποτέλεσαν το αντικείμενο δικαστικής προκαταρκτικής εξέτασης και σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Παρασκευή + 13» προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις ότι οι καταγγελίες αυτές έχουν βάση.

Έτσι εντός των προσεχών ημερών θα ασκηθούν ποινικές διώξεις, αφού φαίνεται ότι οι δικαστικές αρχές έχουν εντοπίσει κάτι σοβαρό. Και γι’ αυτό η υπόθεση θα πάει σε τακτική ανάκριση με στόχο τον εντοπισμό προσώπων και πραγμάτων.
Θυμίζουμε, όπως αναφέρει και το σχετικό δημοσίευμα, ότι όλα ξεκίνησαν από ένα ενημερωτικό δελτίο της ΕΥΠ που στηρίζονταν σε έγγραφο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ασφαλείας.

Το ενδιαφέρον των Ρώσων ξεκίνησε από την αποκάλυψη μιας απόπειρας υποκλοπής τηλεφωνικών συνομιλιών του Καραμανλή με τον Πούτιν.

Η αποκάλυψη από το WikiLeaks για τον συνεργάσιμο καθηγητή Γλωσσολογίας...

Τεράστια ικανοποίηση πρέπει να προκάλεσε στην αμερικανική πρεσβεία η τοποθέτηση του Γιώργου Μπαμπινιώτη στη θέση του υπουργού Παιδείας, αφού, με βάση τα δικά τους λεγόμενα, έχει υπάρξει απόλυτα συνεργάσιμος στο παρελθόν. Σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρντ, που έχουν αποκαλύψει τα WikiLeaks, ο κ. Μπαμπινιώτης είχε στο πρόσφατο παρελθόν συνάντηση με στελέχη της πρεσβείας, κατά τη διάρκεια της οποίας «δέχτηκε με ενθουσιασμό τη βοήθεια των ΗΠΑ στην εφαρμογή ενός εθνικού συστήματος εισόδου στα πανεπιστήμια». Αν και ειδικός ο ίδιος σε θέματα εκπαίδευσης, αναζήτησε τα φώτα Αμερικανών.

Στο εμπιστευτικό τηλεγράφημα, που φέρει τον τίτλο «Ο ειδικός για την ελληνική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση θέλει τη βοήθεια των ΗΠΑ» περιγράφεται αναλυτικά πώς ο κ. Μπαμπινιώτης περιέγραψε «χαρτί και καλαμάρι» στους Αμερικανούς αξιωματούχους τα κενά, τις αδυναμίες και τις ελλείψεις του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος. «Ο Μπαμπινιώτης θέλει να αλλάξει το υπάρχον σύστημα εισόδου στα πανεπιστήμια με ένα παρόμοιο με αυτό που ισχύει στις ΗΠΑ» γράφει ο κ. Σπέκχαρντ. Ο νέος υπουργός Παιδείας σχολίαζε ακόμα και τις εκλογές στην ΠΟΣΔΕΠ (!) λέγοντας τη γνώμη του για την αλλαγή ηγεσίας, αλλά και τις φοιτητικές εκλογές. «Οι φοιτητές στα πανεπιστήμια έχουν γίνει υπερβολικά πολιτικοποιημένοι» είπε.

Το τηλεγράφημα κλείνει με το σχόλιο του κ. Σπέκχαρντ, που είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικό: «Η συνάντηση μαζί του και η ενθουσιώδης αποδοχή της προσφοράς μας για αμερικανική βοήθεια στις εξετάσεις εισόδου στα πανεπιστήμια έχει ανοίξει την πόρτα για αμερικανική συνεισφορά και εμπειρογνωμοσύνη σε μια από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις στην πρόσφατη ελληνική ιστορία. Στους προσεχείς μήνες θα συμβουλευτούμε το υπουργείο Εξωτερικών για τους καλύτερους τρόπους να προσφέρουμε αμερικανικές συμβουλές και βοήθεια».

dimokratia.gr