Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012

Ακύρωσαν τη συζήτηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Μείζονα ερωτήματα για τον ρόλο και τους σκοπούς του πρωθυπουργικού γραφείου γεννά η χθεσινή παρέμβαση του εξ απορρήτων του Λουκά Παπαδήμου και υπουργού Επικρατείας Γιώργου Σταυρόπουλου, ο οποίος ζήτησε και πέτυχε τελικά να αναβληθεί η προγραμματισμένη συζήτηση στη Βουλή για το καυτό θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, με τους βουλευτές να καταγγέλλουν μέγα σκάνδαλο.

Ζητάνε και τα ρέστα από τους μικροομολογιούχους

Αφού εξαπάτησε τους μικροομολογιούχους, ο υπερφίαλος, εν αναμονή πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε χθες και τα ρέστα. Με περισσό θράσος, αντί να ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες που βλέπουν τις αποταμιεύσεις τους να εξανεμίζονται μετά το «κούρεμα», επιτέθηκε στη Ν.Δ. Ο λόγος; Γιατί ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της Γιάννης Βρούτσης είχε τολμήσει να βγάλει ανακοίνωση που αποκάλυπτε τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα τού μέχρι πρότινος υπάρχου του πράσινου Τιτανικού.

Ο κ. Βενιζέλος, μεταξύ άλλων, ισχυρίστηκε ότι δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να κάνει εξαιρέσεις για τους Ελληνες ομολογιούχους, γιατί κάτι τέτοιο θα τίναζε στον αέρα το PSI, αλλά δεν ένιωσε την ανάγκη να πει γιατί μέχρι χθες άφηνε να διαρρεύσει ότι θα γίνει ρύθμιση για όσους έχουν αποταμιεύσει αγοράζοντας κάποιο ελληνικό ομόλογο ύψους έως 100.000 ευρώ.

Εκστρατεία ομογενών για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

 Εκστρατεία ομογενών για την επιστροφή των Γλυπτών του ΠαρθενώναΝέα εκστρατεία ξεκινά η ομογένεια της Αυστραλίας, με τη στήριξη διακεκριμένων Αυστραλών, για να πιεστεί η Βρετανία να επιστρέψει τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Σίδνεϊ, παρουσιάστηκε και η νέα ιστοσελίδα (http://www.parthenonmarblesaustralia.org.au/) της Διεθνούς Οργανωτικής Επιτροπής Αυστραλίας για την Αποκατάσταση των Μαρμάρων του Παρθενώνα, η οποία εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια «ανανέωσης και ενίσχυσης του έργου της Επιτροπής».

«Στην παρούσα οικονομική κρίση, η Ελλάδα, τώρα περισσότερο από ποτέ, έχει ανάγκη από την ψυχική ανάταση που θα δημιουργούσε η επιστροφή των Μαρμάρων» είπε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Σίδνεϊ, Βασίλειος Τόλιος, που παρέστη στην εκδήλωση.

Σύμφωνα με το ABC «αναμένεται να ασκηθεί έντονη πίεση στην βρετανική κυβέρνηση στο πλαίσιο της προγραμματισμένης συνάντησης της αντίστοιχης αυστραλιανής, αμερικανικής και βρετανικής επιτροπής στο Λονδίνο τον ερχόμενο Ιούνιο».