Σάββατο, 31 Μαρτίου 2012

Στις ΗΠΑ για εξοπλιστικά και ... γεύμα με το Εβραϊκό Λόμπυ, ο Αβραμόπουλος


Το γεύμα που παραθέτει προς τιμήν του Έλληνα υπουργού Άμυνας Δ.Αβραμόπουλου από την κορυφαία εβραϊκή οργάνωση των ΗΠΑ, είναι αυτό που ξεχωρίζει, ενώ στο παρασκήνιο έχουν κλειστεί πολλές ενδιαφέρουσες συναντήσεις με επίκεντρο τα εξοπλιστικά προγράμματα. 

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα επισκεφθεί τις Η.Π.Α. από την 1 έως τις 3 Απριλίου. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση θα συναντηθεί στην Ουάσιγκτον με τον Αμερικανό ομόλογό του, ενώ στη Ν. Υόρκη θα συναντηθεί με παράγοντες της ελληνικής και της κυπριακής ομογένειας. Επίσης, θα παρακαθίσει σε γεύμα που του παραθέτει το American Jewish Committee.

Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή 1 Απριλίου ο yπουργός Εθνικής Άμυνας θα παρακολουθήσει το Αρχιερατικό μνημόσυνο που θα τελεστεί στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. κ. Δημητρίου, για τους πεσόντες του Κυπριακού Απελευθερωτικού Αγώνα. Την ίδια μέρα θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους της ελληνικής και κυπριακής ομογένειας.

Στην Ουάσιγκτον, η συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του στο Πεντάγωνο, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Απριλίου στις 17:00 ώρα Ελλάδος.

Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας θα συνοδεύει ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, τον οποίο την 1η Νοεμβρίου ο Τομέας Άμυνας του κόμματος στο οποίο είναι αντιπρόεδρος ο Δ.Αβραμόπουλος, είχε χαρακτηρίσει εμμέσως "παράνομο αρχηγό", αφού η ΝΔ θεώρησε τις κρίσεις στην ηγεσία των ΕΔ, απόρροια του πολιτικού πραξικοπήματος των Γ.Παπανδρέου και Π.Μπεγλίτη, ως "μηδέποτε γενόμενες".

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αναδρομή στην πολιτική πορεία του Βενιζέλου: παρατυπίες, ανακολουθίες, πολιτική χωρίς ηθική, ηθική των τυράννων

Ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης με επιστολή του απευθύνθηκε για τρίτη φορά στον Ευάγγελο Βενιζέλο, λίγες μέρες πριν αναλάβει και επίσημα την προεδρεία του ΠΑΣΟΚ.

Ο Κ.Βαξεβάνης με τίτλο «Η πολιτική χωρίς ηθική, είναι η ηθική των τυράννων» κάνει μια αναδρομή στην πολιτική πορεία του Βενιζέλου διαπιστώνοντας παρατυπίες και λεφτά που πήγαν χαμένα...!!!

"Από την έρευνα των Εισαγγελικών Αρχών σχετικά με τα σκάνδαλα χρηματισμού και παράνομων πρακτικών για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και τη HDW, οδήγησε στο σκαμνί 30 άτομα, πολιτικούς και μη.
Ανάμεσά τους και συνδικαλιστές του Σωματείου οι οποίοι έπαιρναν μίζες για να κάνουν συμβατά τα δικαιώματα των εργαζομένων με τα συμφέροντα όσων χρηματίζονταν."

Όλη η επιστολή:Κύριε Βενιζέλο,

Νόαμ Τσόμσκι: Δέκα τεχνικές για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης...

1. Η τεχνική της διασκέδασης

Πρωταρχικό στοιχείο του κοινωνικού ελέγχου, η τεχνική της διασκέδασης συνίσταται στη στροφή της προσοχής του κοινού από τα σημαντικά προβλήματα και από τις μεταλλαγές που αποφασίστηκαν από τις πολιτικές και οικονομικές ελίτ, διʼενός αδιάκοπου καταιγισμού διασκεδαστικών και ασήμαντων λεπτομερειών. Η τεχνική της διασκέδασης είναι επίσης απαραίτητη για να αποτραπεί το κοινό από το να ενδιαφερθεί για ουσιαστικές πληροφορίες στους τομείς της επιστήμης, της οικονομία, της ψυχολογίας, της νευροβιολογίας και της κυβερνητικής. «Κρατήστε αποπροσανατολισμένη την προσοχή του κοινού, μακριά από τα αληθινά κοινωνικά προβλήματα, αιχμαλωτισμένη σε θέματα χωρίς καμιά πραγματική σημασία. Κρατήστε το κοινό απασχολημένο, απασχολημένο, απασχολημένο, χωρίς χρόνο για να σκέφτεται· να επιστρέφει κανονικά στη φάρμα με τα άλλα ζώα».