Παρασκευή, 6 Απριλίου 2012

 
Αυτή είναι η φράση και το κεντρικό μήνυμα που αποστέλλεται παντού μέσο διαδικτύου, από την Ανεξάρτητη εθελοντική κίνηση με σκοπό την επιστροφή των Ελληνικών αρχαιοτήτων που παράνομα κρατούνται εκτος Ελλάδας.

Εμπνευστής και δημιουργός είναι ο Μουσικοσυνθέτης και φωτογράφος Ares Kalogeropoulos ο οποιος διαμένει και δραστηριοποιείται στο Oldenburg της Βόρειας Γερμανίας

Η Ανεξάρτητη αυτή κίνηση, απέκτησε χιλιάδες υποστηρικτές στο διαδίκτυο, μιας και ξεκίνησε μέσω Facebook, από το προσωπικό Προφίλ του Ares Kalogeropoulos

Το μήνυμα " I AM GREEK AND I WANT TO GO HOME " καθώς και η αισθητική ματια που συνοδεύει τις εικόνες, είναι δημιουργημένες ώστε να προκαλέσουν συναισθηματικα θεατές ανα τον κόσμο. Οχι να απαιτήοσυν, αλλα να μιλήσουν απο τη μεριά της Ιστορίας που ζητά αποκατάσταση. Για αυτό το λόγο άλλωστε επικοινωνείται σε πανω απο δέκα γλώσσες.

-Το δευτρο μήνυμα που συνοδεύει αυτήν την κινηση είναι " Our Budget is our Love" που δηλώνει ξεκάθαρα πως απλώς και μονο με την αγάπη μας για την Ελλάδα και τον κοινό στόχο, μπορεί αυτή η κίνηση να επικοινωνηθεί, έξω από χρηματοδοτήσεις και κονδύλια στήριξης.

Η αγάπη μας και η εθελοντική μας εργασία για τον κοινό αυτόν Εθνικό στόχο είναι αρκετή και μάλιστα πιο ισχυρή από κάθε χρηματική υποστήριξη!

Υποστηρίξτε και εσείς αυτήν την μεγάλη και αγνή κίνηση που μας επιτρέπει να στεκόμαστε απέναντι στην ιστορία μας περήφανοι ως Έλληνες και ως πολίτες αυτού του κόσμου!

Απλώς κοινοποιήστε παντού αυτές τις εικόνες. Σε Ελλάδα και εξωτερικό. Να ακουστεί η φωνή μας!

Ας κάνουμε κάτι για το οποιο η Ιστορία θα μας κοιτά με το πιο τρυφερό της βλέμμα.

Breaking News: Η ΠΝΟ αποφάσισε να γίνει η απεργία τη Μ.Τρίτη και Μ.Τέταρτη.

Έμφραγμα προκαλεί η απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας να πραγματοποιηθεί κανονικά η 48ωρη τη Μεγάλη Τρίτη και τη Μεγάλη Τετάρτη. Μετά από μία θυελλώδη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ που τελείωσε λίγο πριν τη μία το μεσημέρι , τα ναυτεργατικά σωματεία δια βοής αποφάσισαν αν μην ανατρέψουν την απόφασή τους.

Οι ναυτεργάτες είπαν ότι δεν προστέθηκε κάτι καινούργιο στη συνάντηση που είχαν με την Άννα Διαμαντοπούλοιυ, τον Ανδρέα Λοβέρδο και την Γιώργο Κουτρουμάνη.

Ο γ.γ της ΠΝΟ Ιωάννης Χαλάς δήλωσε ότι «εξετάστηκαν οι αντιπροτάσεις της κυβέρνησης και χωρίς να τεθεί σε ψηφοφορία το θέμα αποφασίσαμε να γίνει η 48ωρη. Όσα μας είπαν χθες οι υπουργοί δεν μας ικανοποίησαν».

Το σαβουάρ-βιβρ της αυτοκτονίας και της προπαγάνδας

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Κι’ εκεί που η προπαγάνδα αρμενίζει σε πέλαγα ευδαιμονίας,

εκεί που οι υπουργοί (του ΠΑΣΟΚ) δεν προλαβαίνουν να δέχονται προσκλήσεις για τηλεοπτικούς μονολόγους,

εκεί που ο Γ. Παπανδρέου πραγματοποιεί το όνειρό του να περνά τον καιρό του σε επιτροπές της Σοσιαλιστικής Διεθνούς παρέα με τον (επανεμφανισθέντα στο προσκήνιο) Στίγκλιτς,

εκεί που όλοι ασχολούνται (τάχαμου) με τις επενδύσεις και την μετατροπή της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο,

εκεί που όλοι παριστάνουν τους κατάπληκτους με τα τεκταινόμενα στη ΔΕΗ (λες και δεν ήταν μαζί με τους συνδικαλιστές στις μπούκες ο σημερινός απηνής (λέμε τώρα) διώκτης τους Γ. Παπακωνσταντίνου,

Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει 3 φορές και η χειρότερη θα είναι η τρίτη...

Του Π. Λεωτσάκου

Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει 3 φορές. Ναι καλά διαβάσατε 3 φορές.

Θα αποτελέσει η χώρα παγκόσμια πρωτοτυπία, προφανώς δεν θα είμαστε περήφανοι ως κοινωνία και λαός γι’ αυτή μας την πρωτιά αλλά το σίγουρο είναι ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει 3 φορές.

Η πρώτη χρεοκοπία σημειώθηκε επίσημα με όρους ISDA της Διεθνούς Ένωσης Swaps και Παραγώγων στις 9 Μαρτίου ενώ 19 πληρώθηκαν τα CDS.

H δεύτερη χρεοκοπία θα έρθει πιθανότατα 18 Απριλίου (ή 15 Μαίου) καθώς τότε λήγει η προθεσμία για τα XS ελληνικά ομόλογα αλλοδαπού δικαίου.

Οι κάτοχοι των 8,3 δις ευρώ δεν συναινούν να συμμετάσχουν εθελοντικά στο PSI, το ελληνικό κράτος δηλώνει ότι δεν θα πληρώσει τα ομόλογα γιατί απλά δεν έχει αλλά και αν το κάνει θα προκαλέσει την αντίδραση όσων συμμετείχαν εθελοντικά.

Στις 15 Μαίου λήγουν 450 εκατ. ευρώ (FRN). Αν υποθέσουμε ότι υπάρχει περίοδος χάριτος ορισμένων ημερών, υπάρχουν φόβοι ότι η Ελλάδα μπορεί να κηρύξει στάση πληρωμών, με την υπόθεση προφανώς να παραπέμπεται στη δικαιοσύνη.

Η ISDA απειλεί ότι θα πιστοποιήσει νέο credit event και προφανώς θα πληρωθούν τα CDS γι’ αυτά τα ομόλογα XS που περιλαμβάνονται στην διαδικασία του PSI+.

Πιθανότατα η νέα χρεοκοπία της Ελλάδος θα σημειωθεί στις 18 Απριλίου –αν δεν υπάρξει νέα παράταση από το ελληνικό δημόσιο-.

Ο αντίκτυπος από την νέα χρεοκοπία θα είναι πολύ μικρός καθώς θα αφορά ομόλογα 8,3 δις ευρώ.

Μια φορά χρεοκόπησε η Ελλάδα να χρεοκοπήσει και δεύτερη δεν θα είναι και καταστροφή.
Όμως αυτό που η επίσημη πολιτεία αποφεύγει να αναφέρει είναι ότι η 3η χρεοκοπία που σχεδιάζεται μεθοδικά θα είναι καταστροφική.

Η 3η χρεοκοπία που χρονικά προσδιορίζεται αρχές του 2013 θα περιλαμβάνει νέο haircut 50% με 70% στα νέα ελληνικά ομόλογα αγγλικού δικαίου, στα ομόλογα του επίσημου τομέα των κεντρικών τραπεζών αλλά και τα δάνεια που χορηγήθηκαν από την Τρόικα στην Ελλάδα.

Με την πρώτη χρεοκοπία η Ελλάδα γλίτωσε 100 δις.

Με την δεύτερη χρεοκοπία η Ελλάδα θα γλιτώσει περίπου 7 δις από τα 8,3 δις
Στην 3η χρεοκοπία το ελληνικό κράτος θα γλιτώσει από το haircut τουλάχιστον άλλα 100 δις αλλά στην 3η χρεοκοπία η Ευρώπη θα θέσει θέμα παραμονής της Ελλάδος στο ευρώ και βεβαίως οι τράπεζες θα ανακεφαλαιοποιηθούν εκ νέου. Το ζητούμενο είναι ποιος θα βάλει τα κεφάλαια τότε;

Η 3η χρεοκοπία ίσως είναι και η φαρμακερή όπως λέει ο θυμόσοφος λαός.

Η 3η χρεοκοπία θα είναι και η καταστροφή της Ελλάδος.

Ειλικρινά ελπίζουμε να μην είσαστε παρόντες στο credit event στις αρχές του 2013.

Υποσημείωση: Μην αψηφήσετε αυτό το κείμενο.

Τελεσίγραφο από Μόσχα σε Αθήνα: "Θα είμαστε μαζί σας αν είστε μαζί μας"


Νέο "κεραυνό" μετά την αναβολή της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν (ορκίζεται στις 7 Μαΐου) στην Ελλάδα.

Ο Ρώσος πρέσβευτής στην Αθήνα Vladimir Chkhikvishvili, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην διάλεξη που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Επιτελών Εθνικής Άμυνας, ερωτώμενος για τις ελληνορωσικές σχέσεις και για το γεγονός ότι τα τελευταία τρία χρόνια έχουν ποεράσει πολλές δοκιμασίες, απάντησε: "Η Ρωσία είναι εδώ και περιμένει την ανταπόκριση της Ελλάδας, η οποία όμως όπως φαίνεται δεν λαμβάνει υπόψη τα ρωσικά καλέσματα. Η Ρωσία θα είναι μαζί σας, αν και  η Ελλάδα είναι μαζί της και τηρεί τουλάχιστον αυτά που έχουν συμφωνηθεί" εννοώντας τις ελληνορωσικές συμφωνίες που έχουν μείνει απλά στα χαρτιά, όπως την ενεργειακή συμφωνία, την αμυντική συμφωνία κλπ. 

Σε ότι αφορά την ερώτηση για το αν θα έρθει ο πρόεδρος Putin στην Ελλάδα το Πάσχα (η ομιλία έγινε πριν μαθευτεί η αναβολή της επίσκεψης ο Ρώσος πρέσβης απάντησε ότι "δεν γνωρίζει κάτι περισσότερο και σίγουρα ο νέος Ρώσος πρόεδρος θα θέλει να επισκεφθεί το Πάσχα είτε τώρα είτε αργότερα". 

Το γεγονός ότι σε μια τέτοια εκδήλωση εστάλη από έναν μετριoπαθή και χαμηλών τόνων διπλωμάτη όπως γνωρίζει άριστα η διπλωματική κοινότητα της Αθήνας ότι είναι ο Ρώσος πρεσβευτής, ένα τέτοιο "τελεσίγραφο", οφείλει να το λάβει πολύ σοβαρά η κυβέρνηση υπ'όψιν, πιστεύουμε.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr