Τρίτη, 17 Απριλίου 2012

Σάμου: "Όποιος ανασταίνεται πνευματικά κάνει αληθινή Ανάσταση"
samos3

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή του λαού της Σάμου στις Ιερές Ακολουθίες της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας. Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής παρά την κακοκαιρία στην παραλία του Βαθέος η σύναξη των τεσσάρων ενοριών της Πόλεως με τους επιταφίους τους παρουσίαζε ένα συγκλονιστικό θέαμα.


Εκατοντάδες πιστοί με τα κεριά στα χέρια είχαν κατακλύσει την πλατεία και άκουσαν με προσοχή την δέηση και την ολιγόλεπτη ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σάμου.

Την Κυριακή του Πάσχα μετά το πέρας του πανηγυρικού εσπερινού της Aγάπης που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου όπου και χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος κ. Ευσέβιος ακολούθησαν οι λιτανευτικές πομπές των τεσσάρων ενοριών της πόλεώς μας με τις Ιερές εικόνες και τα λάβαρα της Αναστάσεως του Κυρίου και των λαβάρων στην κεντρική πλατεία της πόλεώς μας, τελέστηκε δέησις όλοι μαζί ψάλλαμε το "Τίς Θεός Μέγας" και υψώθηκαν οι Ιερές εικόνες και τα λάβαρα της Αναστάσεως.

Ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε και μοίρασε κόκκινα αυγά στις Αρχές και στο πλήθος των πιστών που συμμετείχαν στην Ιερά λιτάνευση. Χαρακτηριστικά στην ομιλία του τόνισε ότι: «όποιος ανασταίνεται πνευματικά αυτός κάμνει αληθινή Ανάσταση και αληθινό Πάσχα».

Σαράντος Καργάκος: «Δεν διαπρέπουν οι απόγονοι του Λεωνίδα αλλά του Εφιάλτη και του Νενέκου»

Συνέντευξη στον Αποστόλη Ζώη

«Για το τίποτε δεν έχω να πω τίποτε. Αυτό το τίποτε συγκροτείται από κάποια κομματικά ή οικογενειακά φέουδα. Αλλά, όταν μοιράζεις το τίποτε, εισπράττεις ένα τίποτε. Έχουμε μια τιποτένια πολιτική, διότι εξαιτίας κυρίως του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού εκμαυλισμού εδώ και καιρό συγκροτούμε ένα σύνολο χαυνοπολιτών, δηλαδή κεχηναίων και χασκόντων πολιτών». Αυτά δηλώνει σήμερα στην ΕΡΕΥΝΑ ο γνωστός ιστορικός, φιλόλογος και συγγραφέας κ. Σαράντος Καργάκος, χειμαρρώδης στο λόγο του και κατασταλαγμένος στις σκέψεις του. Λάτρης του πολυτονικού συστήματος και της αρχαίας γλώσσας, ενώ οι απαντήσεις που δίνει είναι γραμμένες στο πολυτονικό, όπως όλα τα βιβλία και τα άρθρα του....

Ἡ κρίση στρέφει τούς Ἕλληνες στό Θεό

Τόν ψηλότερο δείκτη θρησκευτικότητας μεταξύ τν πολιτν τς Ερωπαϊκς νωσης μφανίζουν ο λληνες ο ποοι…χαρακτηρίζονται ς πιό «πιστός» λαός τς γηραις πείρου.
Σύμφωνα μέ τά ποτελέσματα πανευρωπαϊκς ρευνας ο λληνες μφανίζουν σταθερά δείκτη θρησκευτικότητας ψηλότερο πό τόν μέσο ρο τς Ερωπαϊκς νωσης.
 
Τό ποσοστό τν πολιτν τς ΕΕ πού δηλώνουν τι πιστεύουν στόν Θεό εναι 52% ν στήν λλάδα νέρχεται στό 81%. πίσης ο λληνες δηλώνουν τι προσεύχονται σέ ψηλότερο ποσοστό πό τούς λλους Ερωπαίους ν 56% δηλώνουν τι σκέφτονται συχνά γιά τό νόημα καί τόν σκοπό τς ζως σέ σχέση μέ 35% στήν πόλοιπη ΕΕ.
 
Εναι χαρακτηριστικό μάλιστα πώς τά δύο τελευταία χρόνια θρησκευτικότητα τν λλήνων παρουσιάζει αξητική τάση καί σύμφωνα μέ τίς κτιμήσεις τν ρευνητν εναι ποτέλεσμα τς καταρράκωσης πολιτικν, οκονομικν καί κοινωνικν θεσμν πό τούς ποίους ασθάνονται προδομένοι καί...πογοητευμένοι.

Οταν Βενιζέλος και Λοβέρδος «καθάριζαν» για τους TOR M1 και τον Άκη!

Στο άκουσμα της σύλληψης του Ακη Τσοχατζόπουλου, στο μυαλό των παροικούντων τη Βουλή ήρθαν δύο ονόματα. Ευάγγελος Βενιζέλος και Ανδρέας Λοβέρδος. Αμφότεροι, ως απλοί βουλευτές τότε, είχαν ξεχωρίσει ως συνήγοροι υπερασπίσεως του παρ’ ολίγον προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου και του Γιάννου Παπαντωνίου, στην Εξεταστική της Βουλής για τους TOR M1. Ειδικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στριμωγμένος από την πίεση που ασκούσε η Νέα Δημοκρατία, αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι ο ίδιος ήταν αυτός που συνέταξε το πόρισμα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο έβγαζε τότε πεντακάθαρους τον Ακη Τσοχατζόπουλο και τον Γιάννο Παπαντωνίου.

Τότε, για τον Ευ. Βενιζέλο οι κατηγορίες κατά του Ακη Τσοχατζόπουλου για μίζες από τα εξοπλιστικά ήταν «πλεκτάνη». Εφτασε μάλιστα στο σημείο να καλεί από το βήμα της Βουλής να ζητήσει η Ν.Δ. συγγνώμη από τον κ. Τσοχατζόπουλο διότι τον «ταλαιπωρεί». Δυστυχώς για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τα γραπτά μένουν, με αποτέλεσμα τα αρχεία της Βουλής που φέρνει σήμερα στο φως η «δημοκρατία» να τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα.

Το ΠΑΣΟΚ, τότε, στο πόρισμα που συνέταξε εκ μέρους του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα: «Δεν προκύπτει κανένα στοιχείο πιθανής τέλεσης ποινικού αδικήματος από τους κυρίους Τσοχατζόπουλο και Παπαντωνίου (…), που επί μήνες προσεβλήθησαν και διασύρθηκαν αδίκως». Το μνημειώδες αυτό κείμενο κοσμούν ακόμα και σήμερα οι υπογραφές των Ευ. Βενιζέλου, Αλ. Ακριβάκη, Αν. Λοβέρδου, Μ. Καρχιμάκη, Κ. Κουλούρη, Γ. Νιώτη, Σ. Κοσμίδη, Γ. Παπαγεωργίου και Ηλ. Παπαηλία.

Το μεγάλο «πανηγύρι» ωστόσο στήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου του 2005 στην Ολομέλεια της Βουλής, όταν εισήχθη προς συζήτηση το πόρισμα της εξεταστικής. Το αμίμητο το είπε φυσικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος διέρρηξε τα ιμάτιά του για την αθωότητα του Τσοχατζόπουλου. «Η υπόθεση αυτή ξεκίνησε ως ένα τεράστιο πολιτικό και ενδεχομένως ποινικό σκάνδαλο και σήμερα (25/2/2005) η υπόθεση αυτή έχει εξατμιστεί (…) Μας λέει Ν.Δ. ότι υπάρχει ύποπτη διακίνηση χρημάτων με δήθεν παραλήπτες, οποίοι μπορεί να είναι και πολιτικά πρόσωπα. Δεν υπάρχει τίποτα απολύτως!» έλεγε τότε ο Ευ. Βενιζέλος. 

«Ρε, πού πήγαν τα λεφτά είναι το θέμα, αφήστε τις σοφιστείες»

Το πρώτο μεγάλο επεισόδιο στην αίθουσα καταγράφεται όταν ο τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Βύρων Πολύδωρας αναφέρεται σε περίεργους λογαριασμούς τραπεζών. Ο Ανδρέας Λοβέρδος πετάει την μπάλα στην κερκίδα.

Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Εχουμε την «DRUMILAN OFFSET» και την «DRUMILAN INTERNATIONAL», η οποία κατοικοεδρεύει στον φορολογικό παράδεισο των Παρθένων Νήσων.
ΑΝ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Τι τα θέλετε τώρα αυτά;
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Αυτές οι εταιρίες είναι κάτοχοι λογαριασμού…
ΑΝ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ουδέν πολιτικό πρόσωπο είναι αναμεμειγμένο. Θα το δείξει και το μέλλον.
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Οταν πρωτοανακαλύφθηκε ο λογαριασμός, ο κ. Βενιζέλος -γνωστός χιουμορίστας- έσπευσε να πει ότι είναι αριθμός τηλεφώνου. Ε, δεν είναι. Είναι λογαριασμός που ακολουθεί υπόγειες διαδρομές…
ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Πήρα τηλέφωνο και βγήκε ο Σπ. Σπηλιωτόπουλος!
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: …από Μόσχα, Νέα Υόρκη, Κύπρο και Ελβετία. Είκοσι ένα εκατομμύρια δολάρια. Φθήνιες. Φυσικά ο παραλήπτης αγνοείται.
ΑΝ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ποιους αφορούν αυτά; Πάλι υπόνοιες;
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Ρε, πού πήγαν τα λεφτά είναι το θέμα. Αφήστε τις σοφιστείες.
  
Ο Βενιζέλος παραδέχεται ότι αυτός έγραψε το αθωωτικό για τον Ακη πόρισμα

Πάνω στον εκνευρισμό εκείνης της βραδιάς, μάλιστα, ο Ευ. Βενιζέλος έκανε την γκάφα και παραδέχθηκε ότι αυτός ήταν που έγραψε το πόρισμα που έβγαζε τότε λάδι τον Ακη Τσοχατζόπουλο.

Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Πάμε τώρα στο κείμενο και όχι στο μελάνι που ρίχνει ο κ. Βενιζέλος ως άλλη σηπία (σ.σ.: σουπιά) στην αοριστία και τη σύγχυση.
ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Εχω ρίξει και μελάνη για το κείμενο. Παραγωγική.

Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Οταν μιλάμε για στρατιωτικούς εξοπλισμούς, η ζημία τού να βρεθούν οι αποθήκες του Στρατού χωρίς σφαίρες και χωρίς φυσίγγια δεν λέγεται δωροδοκία ή απιστία. Αλλιώς λέγεται.
ΑΝ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Πώς λέγεται, δηλαδή;
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Δεν τολμώ να το πω. Ομως εσείς καταλαβαίνετε τι διαπράττετε.
ΑΝ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Αίσχος (θόρυβος από την πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ).

Η ένταση ανέβηκε ξανά, όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. είπε ότι 400 δισ. δραχμές πήγαν στον βρόντο. Υπερασπιστής των κατηγορουμένων και πάλι ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Λέμε δηλαδή στον λαό ότι οι καλοί οικονομικοί διαχειριστές υπουργοί Αμυνας του ΠΑΣΟΚ πέταξαν 400 δισ. δραχμές στον βρόντο. Ή ηλίθιοι ήσαν ή ιδιοτελείς.
ΑΝ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Αυτό είναι απαράδεκτο.
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Το TPQ-37 είναι καλό εργαλείο, ελληνικέ λαέ. Εξακόσια μέτρα απόκλιση έχει μόνο. Σας ενοχλούν. Δεν πειράζει. Ομως τα πράξατε και θα τα ακούσετε. Είναι η ηχώ των πράξεών σας.
  
Γιώργος Λυκουρέντζος

Φοβάται για νέες αποκαλύψεις τώρα ο Βενιζέλος!

Ούτε το όνομα του Ακη Τσοχατζόπουλου δεν τόλμησε να πει από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Ισως φοβούμενος για το τι μπορεί να πει αν ανοίξει το στόμα του ο τ. υπουργός και κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Απλώς αρκέστηκε να τον...φωτογραφίσει, μια και μέχρι χθες τον υπερασπιζόταν όπως και ο υπασπιστής του Ανδρέας Λοβέρδος.

Χθες ο κ. Βενιζέλος σκιαγράφησε τον κ. Τσοχατζόπουλο λέγοντας: «Δεν διασφαλίσαμε σε απόλυτο βαθμό την αυτοκάθαρση του πολιτικού συστήματος. Η έλλειψη αυτοκάθαρσης διευκολύνει την ισοπέδωση, τη δημαγωγία, τον λαϊκισμό. Υπάρχει όμως δυστυχώς ένας πυρήνας αλήθειας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πίσω από την έλλειψη αυτοκάθαρσης του πολιτικού συστήματος να κρυφτεί και η έλλειψη τιμωρίας και απονομής δικαιοσύνης για όσους άσκησαν ουσιαστική εξουσία, άσκησαν λαθρεμπόριο επιρροής και πλούτισαν παράνομα μέσα από τη συναλλαγή τους με το κράτος και την πολιτική εξουσία».

Λίγες ώρες νωρίτερα είχε ξεκινήσει το κρεσέντο υποκρισίας του ΠΑΣΟΚ με διαρροές της Ιπποκράτους που πάλι στόχευε τη Δικαιοσύνη, υποστηρίζοντας ότι «θα ήταν προτιμότερο η Δικαιοσύνη να το είχε κάνει με μεγαλύτερη ταχύτητα». Στην ίδια γραμμή είχαν κινηθεί και άλλα στελέχη, τα οποία τόσο καιρό σιωπούσαν, όπως οι Χρήστος Πρωτόπαπας, Θανάσης Οικονόμου κ.ά.

Από τη μεριά της, η Νέα Δημοκρατία, με δήλωση του εκπροσώπου της Γιάννη Μιχελάκη, επισημαίνει: «Εστω και αργά, ο πρώην υποψήφιος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και για σειρά ετών υπουργός των κυβερνήσεών του Α. Τσοχατζόπουλος παίρνει τον δρόμο που έδειξε η Δικαιοσύνη: Είναι ο τρίτος που κατηγορείται από τις δικαστικές αρχές, μετά τους κυρίους Μαντέλη και Τσουκάτο, επίσης κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Η αλήθεια για τη διαφθορά και την καταλήστευση του Δημοσίου αποκαλύπτεται. Και αποκαλύπτει με ποιον τρόπο διαχειρίζονταν επί χρόνια το δημόσιο χρήμα οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ».

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «εκλογικό αποπροσανατολισμό», ενώ ο ΛΑΟΣ υποστηρίζει ότι «δεν είναι μόνο ο Ακης...»

"Δημοκρατία", Νίκος Ελευθερόγλου

Εγινε η «Σπίθα» πυρκαγιά για τον... Καμμένο

Η «Σπίθα» έγινε πυρκαγιά και κινδυνεύει να τσουρουφλίσει τον Πάνο Καμμένο! Την ώρα που οι Ανεξάρτητοι Ελληνες πανηγύριζαν για τη συμμετοχή στο κόμμα τους εκπροσώπων της «Σπίθας», του κινήματος που έχει ιδρύσει ο Μίκης Θεοδωράκης, ο τελευταίος απαντούσε με μια οργισμένη ανακοίνωση, με την οποία τους διέγραφε οριστικά.

«Οπως ενδεχομένως ήδη γνωρίζετε, κάποιες Σπίθες έχουν υπογράψει το “Συμβόλαιο Τιμής για τη σωτηρία της πατρίδας” που έχει συντάξει το κόμμα Ανεξάρτητοι Ελληνες του Πάνου Καμένου» γράφει η ανακοίνωση που δημοσιοποίησε χθες το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών - Σπίθα του γνωστού μουσικοσυνθέτη, προκαλώντας εμφανή αμηχανία στον κ. Καμμένο. «Η συγκεκριμένη πράξη αποτελεί πολιτική απάτη σε βάρος του ελληνικού λαού, σαφώς αντικαταστατική πράξη και δεν συνάδει με τον ήθος που κάθε συναγωνιστής μας πρέπει να έχει», συνεχίζει η ανακοίνωση, καρφώνοντας τόσο τα πρώην μέλη της Σπίθας όσο και τον ίδιο τον κ. Καμμένο.

Οπως μάλιστα αναφέρει χαρακτηριστικά, «οι επιδιώξεις των συγκεκριμένων ατόμων αποκαλύφθηκαν με τον σαφέστερο τρόπο και είναι σαφές ότι οι σκοποί τους δεν είχαν καμία σχέση με την ιδεολογία και τους στόχους μας». Ετσι, ο Μίκης Θεοδωράκης και οι συναγωνιστές του ξεκαθαρίζουν με τον πλέον σαφή τρόπο ότι δεν θα συμμετέχουν στις προσεχείς εθνικές εκλογές και κρατάνε αποστάσεις ασφαλείας από διάφορους πολιτικούς, όπως οι κ. Καμμένος και Τσίπρας, που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν προεκλογικά το όνομα του μεγάλου Ελληνα μουσικοσυνθέτη.

Ο Αλέξης Τσίπρας, την ίδια ώρα, έχει εμπλακεί σε μία άγρια αντιπαράθεση με το ΚΚΕ, με αφορμή την πρόταση που κατέθεσε για κοινούς υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜ.ΑΡ. και του ΚΚΕ στις οκτώ μονοεδρικές περιφέρειες της χώρας. «Πολιτικούς απατεώνες» χαρακτήρισε τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά του ο «Ριζοσπάστης». «Αναντίστοιχη των σημερινών αναγκών και προσδοκιών του ελληνικού λαού» χαρακτήρισε ο Πάνος Σκουρλέτης τη στάση του ΚΚΕ, με τη διαμάχη να συνεχίζεται μέσω της «Αυγής», του «Ριζοσπάστη» και των γραφείων Τύπου των δύο κομμάτων.

"Δημοκρατία", Κώστας Παπαχλιμίντζος

H εταιρία Noble Energy και η μεγάλη αεροναυτική άσκηση Noble Dina - Τι αλλάζει και συμπαρασύρει την Ελλάδα;

To δεύτερο μέρος των συναρπαστικών αποκαλύψεων στην έρευνα των AegeanTimes για τα πετρέλαια και την ΑΟΖ

Στο πρώτο μέρος της έρευνας μας για την εταιρία “Noble Energy” είδαμε με ποιον τρόπο ο Διευθυντής της εταιρίας Τσαρλς Ντέιβιντσον, «καθάρισε» το δύσκολο τοπίο στην Ανατολική Μεσόγειο και «κέρδισε» κατά κράτος όλες τις πετρελαϊκές εταιρίες, εγκαθιστώντας εκεί το γεωτρύπανο «Ομηρος» στο Οικόπεδο-12 της Κυπριακής ΑΟΖ. Προσωπικά η υπόθεση μου θύμισε όσα γινόντουσαν στην Ελλάδα κατά την περίοδο διαπραγματεύσεων ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ. Ενώ υπήρχαν διεθνώς αρκετά λόμπυ που στήριξαν κα υποστήριζαν την ένταξη της Μεγαλονήσου με την αναγνωρισμένη διεθνώς ονομασία της «Δημοκρατία της Κύπρου» κάποιοι εδώ στην Ελλάδα, έφερναν την καταστροφή λέγοντας ότι αν γίνει κάτι τέτοιο η Τουρκία θα αντιδράσει δυναμικά με προσάρτηση των Κατεχομένων , και προεξοφλούσαν ότι οι ένταξη της Κύπρου θα γίνει αλλά με μια διαφορετική ονομασία όπως «Δημοκρατία της Β.Κύπρου».

Τότε είχαμε αποκαλύψει ένα έγγραφο ντοκουμέντο που είχε διακινηθεί εσωτερικά στις υπηρεσίες της Κομισιόν, αποδεικνύοντας ότι ποτέ δεν υπήρξε θέμα ονομασίας της Κύπρου κατά τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις προκαλώντας πολιτικό σεισμό εδώ στην Ελλάδα!

Το έγγραφο αυτό έγινε αντικείμενο μάλιστα και σε σεμινάρια ιδρυμάτων καθώς απεδείκνυε ότι κάποιοι εδώ στην Ελλάδα, αποτελούν πειθήνια όργανα μιας Οικονομικής Τάξης που θέλει να επιβάλει έναν διαφορετικό δρόμο στην Ελλάδα από αυτόν που επιθυμούν οι …Ελληνες!

Γι αυτό ήρθε εφέτος εδώ το USS Enterprise!
Σε αντίθεση με άλλες χρονιές, φέτος οι ΗΠΑ ζήτησαν την ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας στην Ασκηση αυτή η οποία ήταν άκρως δαπανηρή αλλά άκρως απαραίτητη. Το φετινό σενάριο της Ασκησης ξεκινούσε συμβολικά από το Καστελόριζο και την Κρήτη, δίνοντας το μήνυμα στους Τούρκους ότι επίκειται η χάραξη της Ελληνικής ΑΟΖ.

Για τον λόγο αυτό η Ελλάδα έστειλε μια φρεγάτα κι ένα υποβρύχιο καθώς και ένα σμήνος από 4 μαχητικά F-16 block 52+ .

Η άσκηση εποπτεύεται με τα πλέον σύγχρονα μέσα παρατήρησης, είτε δορυφορικά είτε από μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV).

Κι ενώ όλοι νομίζουν ότι πρόκειται για μια άσκηση που αφορά στο Ιράν, στην ουσία, η Noble Dina αφορά στην προάσπιση των Αμερικανικών συμφερόντων που στην προκειμένη περίπτωση αποτελούν καθαρά τα συμφέροντα της Noble Energy!

Για να φανταστεί κανείς τι εύρος καλύπτει αυτή η άσκηση, αρκεί να δει στο χάρτη ότι το θέατρο επιχειρήσεων ξεκινούσε από το Καστελόριζο και τις ακτές της Κρήτης, και επεκτεινόταν στις Βόρειες και νότιες ακτές της Κύπρου, στο Οικόπεδο 12 και έφτανε μέχρι τα Ισραηλινά λιμάνια της Χάιφα και του Ασντόντ όπου υπάρχουν δύο μεγάλες στρατιωτικές βάσεις του Ισραήλ και δίπλα το κοίτασμα υδρογονανθράκων Mari-B.

H άσκηση αυτή εξηγεί εν πολλοίς την άρνηση των Ελληνικών Αρχών να πουν «ναι» στο αίτημα των Ρώσων για κοινές αερο-ναυτικές ασκήσεις Ελλάδος – Ρωσίας στο Ιόνιο και στην Κρήτη, μαζί με το ρωσικό αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ»!

Κι αυτό γιατί στην περιοχή είχε ήδη σχεδιαστεί η ανάπτυξη της ασκήσεως Noble Dina, από τις ΗΠΑ την Κύπρο, το Ισραήλ και την Ελλάδα, η οποία φέτος είχε έναν ακρως αναβαθμισμένο ρόλο στην άσκηση!

Αμέσως η Τουρκία, με το που πραγματοποιήθηκε η Noble Dina, έσπευσε να οργανώσει την άσκηση «Αετός της Ανατολίας» ως αντίποινα!

Επί της ουσίας όμως, αποτελεί την στρατιωτική απάντηση των Τούρκων στο σενάριο που εφαρμόζει ο 6ος στόλος στην Α.Μεσόγειο.

Κι αυτό αποτελεί πλέον πράξη εχθρική για το State Department, και φέρνει την Τουρκία σε δύσκολη θέση.

Από την άλλη, η Ρωσία διαθέτει στην περιοχή μια και μοναδική βάση στο Λιμάνι της Ταρσούς!

Και άπαντες γνωρίζουν ότι στις απειλές της Τουρκίας ότι "θα καταστρέψει την πλατφόρμα πετρελαίου στο Οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ", η Αμερική έσπευσε να καταστρώσει σχέδιο προστασίας το οποίο, το εφάρμοσε με την τεράστια αυτή αεροναυτική άσκηση.

Σαφώς λοιπόν και ο Τσαρλς Ντέιβιντσον, αποδεικνύει στην παγκόσμια αγορά των «πετρελαιάδων», ότι είναι αυτός που κουνά τα νήματα και η εταιρία του αναμένεται να ανέβει κατακόρυφα στην διεθνή ενεργειακή σκακιέρα!
Κι αυτό θα συμβεί είτε η Τουρκία αντιδράσει είτε όχι.

Το μόνο που μένει στην Ελλάδα, είναι να καταλάβουμε επιτέλους, ότι η Τουρκία , επεχείρησε στρατιωτικές δράσεις, όποτε ο πλανήτης συμμάχησε μαζί της!

Σήμερα, που στην περιοχή, ΗΠΑ, Ισραήλ, Ελλάδα Κύπρος απέκτησαν κοινά συμφέροντα, υπάρχει κανείς που να πιστεύει σοβαρά, ότι η Τουρκία θα επιχειρήσει στρατιωτική δράση έναντι του ... ΝΑTO;


Κλείνοντας, θα πρέπει να γνωρίζουμε όλοι, ότι υπήρχε μια «κλειστή» συμφωνία, που είχε επιτευχθεί σε κύκλο συζητήσεων μεταξύ της «επιτροπής σοφών Ελλάδος - Τουρκίας» σύμφωνα μετ την οποία, η Τουρκία θα εξόρυτε τα πετρέλαια της κουρδικής περιοχής Ντιγιάρμπακίρ κι εμείς της Κρήτης
!

Από το 2003 που η Τουρκία προχώρησε στην εξόρυξη των κοιτασμάτων στο Ντιγιάρμπακίρ, μπορεί κανείς να απαντήσει τι μας δεσμεύει να κάνουμε κι εμείς το ίδιο στην Κρήτη, όπου ήδη έχουν γίνει από τότε έρευνες με Ελληνικό ερευνητικό σκάφος κι έχουν ανακαλυφθεί ήδη κοιτάσματα ;

Αισθάνομαι ότι την απάντηση την γνωρίζετε ήδη!

Αποκάλυψη: Από την πετρελαϊκή Noble Energy στην διεθνή διακλαδική άσκηση Noble Dina

Ποιος είναι ο Τσαρλς Ντέιβιντσον; Γιατί ήρθε το USS Enterprise στο Φάληρο; Διαβάστε το πρώτο μέρος ενός άκρως αποκαλυπτικού άρθρου!
Ένα γιγάντιο διπλωματικό και στρατιωτικό παιχνίδι διαδραματίζεται στη γειτονιά μας και δυστυχώς τα «παραδοσιακά» ΜΜΕ δεν δίνουν την απαραίτητη βαρύτητα στο γεγονός αυτό! Αντίθετα, ασχολούνται με τις δημοσκοπήσεις που σύμφωνα με την προσωπική μου εκτίμηση γίνεται μία κάθε οκτώ ώρες!

Το ενδιαφέρον των ΜΜΕ στρέφεται στο εάν θα γίνει πρωθυπουργός ο Αντώνης ή αν θα διασπάσουν τα «αντιμνημονιακά κόμματα» την παλιά φρουρά των έκπτωτων πολιτικών που ευθύνονται για το κατάντημα της χώρας! Στον «πόνο» αυτό των εφοπλιστών και των εργολάβων δημοσίων έργων, δεν φαίνεται να χωρά ούτε στο ελάχιστο, το τεράστιο γεωπολιτικό παιχνίδι, που αλλάζει οριστικά και αμετάκλητα τον χάρτη της Μέσης και Εγγύς Ανατολής!

Oλική επιστροφή της Ρωσίας στην Α.Μεσόγειο με εγκατάσταση μόνιμης αεροναυτικής δύναμης


Mόνιμη ρωσική ναυτική δύναμη θα αναπτυχθεί στην Ανατολική Μεσόγειο εφεξής, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ria Novosti επικαλούμενο στρατιωτική πηγή του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Είναι η πρώτη μόνιμη παρουσία της Ρωσίας στην Μεσόγειο μετά τον "Ψυχρό Πόλεμο" και φαίνεται ότι η περιοχή αποκτά κρίσιμο ρόλο στην σχεδίαση της ρωσικής στρατηγικής "προκεχωρημένης άμυνας", αλλά και προστασίας των συμφερόντων της: Πρώτον σε ότι αφορά την Μέση Ανατολή, όπου η Συρία έχει αναδειχθεί σε κομβικό σημείο της ρωσικής στρατηγικής και δεύτερον σε ότι αφορά τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου της Α.Μεσογείου, την Ελλάδα και την Τουρκία. 

Σε «ξέρα» έπεσε η ακτοπλοΐα τη Μ. Εβδομάδα

Μειωμένη κατά 37%, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ήταν η επιβατική κίνηση στην ακτοπλοΐα το φετινό Πάσχα, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Η σύγκριση μεταξύ των δύο περιόδων είναι δύσκολη, καθώς, φέτος, το Πάσχα εορτάσθηκε σχεδόν δέκα ημέρες νωρίτερα από ό,τι πέρυσι, που ήταν στις 24 Απριλίου, γεγονός που σημαίνει και πιο ζεστός καιρός, ιδανικός για ταξίδι σε νησί.
Παράλληλα, φέτος, αρνητικά επέδρασε και η απεργιακή κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ΠΝΟ , η οποία «έκοψε» τα φτερά κάποιων ταξιδιωτών, αφού πραγματοποιήθηκε τη Μεγάλη Τρίτη και τη Μεγάλη Τετάρτη, ενώ πολύ πιο σοβαρό ρόλο φαίνεται να έπαιξε η οικονομική κρίση και η μείωση της αγοραστικής δύναμης των ταξιδιωτών.

Από τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους τα λιμεναρχεία Πειραιά, Ραφήνας και Λαυρίου, μπορεί να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι η κίνηση ήταν αναμφίβολα μειωμένη, αφού πρωτίστως μειωμένα ήταν τα δρομολόγια των πλοίων.