Κυριακή, 29 Απριλίου 2012

Ο Παπαδήμος πλήρωσε φόρο 511€ για αποδοχές άνω των 2 εκατ.ευρώ!

 Ο Παπαδήμος πλήρωσε φόρο 511€ για αποδοχές άνω των 2 εκατ. €
Αίσθηση προκαλούν οι αποκαλύψεις για τους φόρους που έχει καταβάλλει εδώ και χρόνια ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος.

Την ώρα που οι πολίτες καλούνται καθημερινά να πληρώσουν υπέρογκους φόρους και έκτακτα χαράτσια, ο κ. Παπαδήμος φέρεται ότι φορολογείται ελάχιστα.

Σύμφωνα με τα εκκαθαριστικά της εφορίας που δημοσιεύει η εφημερίδα «Το Παρόν», από το 2004 μέχρι το 2011, ο κ. Παπαδήμος εισέπραξε ως αντιπρόεδρος της ΕΚΤ το ποσό των 2.238.484,09 ευρώ και πλήρωσε φόρο μόλις 511 ευρώ.

Βέβαια, κάτι τέτοιο είναι νόμιμο, αφού η Ε.Ε. έχει καθιερώσει το αφορολόγητο για τους υπαλλήλους. Πέραν των συγκεκριμένων αποδοχών, ο κ. Παπαδήμος, ως ακαδημαϊκός, λαμβάνει μηνιαίως 1.400 ευρώ για έξοδα παραστάσεως, ένα ποσό επίσης αφορολόγητο.

Αυτό που μένει να διασαφηνιστεί είναι αν και η σύνταξη που λαμβάνει ως πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είναι αφορολόγητη, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο κτίριο, ο κ. Παπαδήμος διατηρεί γραφείο και προσωπικό.

Από newsbomb / ΤΟ ΓΡΕΚΙ
filologos10.wordpress.com

Παπαρήγα: "Το ΚΚΕ θα πάρει ψήφο μη συμμετοχής σε κυβέρνηση, όχι το αντίθετο"

Παπαρήγα: Την αποφασιστικότητα του ΚΚΕ να διεξάγει αγώνες πριν καν η νέα κυβέρνηση κάνει τις προγραμματικές της δηλώσεις καλώντας το λαό «να διεξάγει τον δικό του πόλεμο απέναντι στον νέο γύρο πολέμου», δηλαδή τα νέα μέτρα που θα ληφθούν, διακήρυξε η ΓΓ του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα στη σημερινή διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παρεχώρησε στο Ζάππειο.

Επίσης με νέα της δήλωση, η κ. Παπαρήγα απέκλεισε κατηγορηματικά και τελεσίδικα το ενδεχόμενο να πάρει μέρος σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, ανακοινώνοντας μάλιστα ότι ακόμη και σε περίπτωση που της ανατεθεί η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, θα την καταθέσει άμεσα.

Το ΚΚΕ θα πάρει ψήφο μη συμμετοχής και όχι ψήφο συμμετοχής σε κυβέρνηση, είπε χαρακτηριστικά.(...)

Η νηστεία όπλο για Πάρκινσον και Αλτσχάιμερ

Η νηστεία μπορεί να προστατεύσει τον εγκέφαλο από το Αλτσχάιμερ και το Πάρκινσον! Αμερικανική έρευνα έδειξε ότι όσοι νηστεύουν κατά περιόδους για μικρά χρονικά διαστήματα βοηθούν τον εγκέφαλό τους να προστατευτεί από εκφυλιστικές νόσους του εγκεφάλου.

Μελέτες ερευνητών του Εθνικού Ινστιτούτου Γήρανσης στη Βαλτιμόρη έδειξαν ότι η αυστηρή νηστεία, όταν γίνεται μία ή δύο φορές την εβδομάδα, προστατεύει τον εγκέφαλο από τις καταστροφικές επιπτώσεις των παραπάνω νόσων, καθώς και από άλλες ασθένειες. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της μελέτης, Μαρκ Μάτσον, ο οποίος είναι καθηγητής Νευροεπιστημών στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, για να υπάρχουν θετικά αποτελέσματα θα πρέπει οι θερμίδες να μην ξεπερνούν τις 500. Αυτό σημαίνει ότι για τις συγκεκριμένες ημέρες της εβδομάδας η διατροφή θα πρέπει να αποτελείται από χόρτα ή λαχανικά και λίγο τσάι.

Κατά καιρούς πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι η ολιγοφαγία αποτελεί ένα από τα βασικά μυστικά για υγεία και μακροζωία, αρκεί οι θερμίδες που λαμβάνει κανείς να προέρχονται από υγιεινές τροφές. Μάλιστα, από παλαιότερες μελέτες έχει αποδειχτεί ότι μια υγιεινή διατροφή λίγων θερμίδων προστατεύει από τα εγκεφαλικά επεισόδια και μπορεί να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής κατά 40%! «Μειώνοντας τις θερμίδες που λαμβάνει κανείς βοηθά τον εγκέφαλό του να προστατευτεί, όμως η καλύτερη μέθοδος δεν είναι να κόψει εντελώς το φαγητό» είπε ο καθηγητής Μ. Μάτσον κατά το ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρίας για την Προώθηση της Επιστήμης. «Το καλύτερο είναι να ακολουθεί τη νηστεία μία με δύο φορές την εβδομάδα, τρώγοντας ελάχιστα, και στη συνέχεια να επιστρέφει στη φυσιολογική διατροφή του. Με άλλα λόγια, η συνέπεια σε ό,τι αφορά τον χρόνο παίζει καθοριστικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία».

Επίσης, σύμφωνα με τον καθηγητή Μ. Μάτσον και τους συνεργάτες του, όταν η πρόσληψη ενέργειας μειώνεται απότομα, ενεργοποιεί έναν συγκεκριμένο μηχανισμό που αυξάνει το μέγεθος των νευρώνων στον εγκέφαλο, καταπολεμώντας τις επιπτώσεις του Πάρκινσον και του Αλτσχάιμερ.

Αγκαλιά ο Βενιζέλος με τον Παπανδρέου!

«Δύο ένοχοι μαζί σε ένα μπαλκόνι». Δεν είναι τίτλος από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Είναι η πραγματικότητα που εκτυλίχθηκε χθες το βράδυ από τους Ευ. Βενιζέλο και Γ. Παπανδρέου στην Πάτρα. Ο τέως πρωθυπουργός βρέθηκε να στηρίζει και να βρίσκεται δίπλα στον διάδοχό του κατά την προεκλογική ομιλία του στην πρωτεύουσα της Πελοποννήσου, αποδεικνύοντας ότι τόσο οι «συγγνώμες» τους όσο και οι μεταξύ τους συγκρούσεις είναι υποκριτικές. Αμφότεροι, αν και είναι συνυπεύθυνοι για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, συνεχίζουν απλά το επικοινωνιακό τους παιχνίδι, ότι δήθεν άλλαξαν και ξέρουν τι πρέπει να γίνει για να βγούμε από την κρίση.

Ο κ. Βενιζέλος, μάλιστα, κάλεσε χθες τους πολίτες σε «συνειδητή συμμετοχή στις εκλογές», τονίζοντας ότι «κρίνεται η επόμενη γενιά». Ζήτησε, μάλιστα, ο λαός «να δώσει καθαρές εντολές», θέτοντας το δίλημμα αν θέλει «μια πορεία δύσκολη, αλλά ασφαλή, που οδηγεί στην οριστική έξοδο από το Μνημόνιο και την εξάρτηση μέσα σε τρία το πολύ χρόνια» ή έναν «άλλον δρόμο, ασαφή, που εκφράζεται με λεβέντικο ίσως τρόπο, αλλά δεν οδηγεί πουθενά». Ζήτησε, λοιπόν, εντολή με «σαφή πλειοψηφία», που θα ξεπερνά κατά πολύ το 50%, υποστηρίζοντας ότι διαφορετικά ακόμα και οι 151 βουλευτές στη Βουλή δεν θα έχουν το ηθικό και πολιτικό έρεισμα να στηρίξουν μια κυβέρνηση και μια πολιτική που δεν θα έχει την έγκριση του ελληνικού λαού. Ζήτησε δηλαδή να... συγκυβερνήσει με τη Ν.Δ. Δήλωσε άλλωστε ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν έχει καμία διάθεση να ασκεί εξουσία με φθορά και άλλοι εκ του ασφαλούς να λαϊκίζουν». «Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε, αλλά αν μας το πει ο λαός καθαρά και στα ποσοστά και στις έδρες, αλλιώς να πάνε να κυβερνήσουν», είπε, διεκδικώντας για τον εαυτό του τον ρόλο της «εποικοδομητικής αντιπολίτευσης». Χαρακτήρισε «ντεμοντέ» την πρόταση Σαμαρά για αυτοδυναμία της Ν.Δ., ενώ αναφέρθηκε στην πρόταση Τσίπρα για κυβέρνηση «αντιμνημονιακών» δυνάμεων, με τη συμβολή του Π. Καμμένου, ρωτώντας αν εγγυάται καταβολή μισθών και συντάξεων. Υποστήριξε ότι έκανε τη μεγαλύτερη διαπραγμάτευση στη χώρα μετά τη Συνθήκη της Λοζάνης (!),ζητώντας να βγει πρώτο το ΠΑΣΟΚ, για να σχηματίσει «κυβέρνηση εθνικού συναγερμού των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων»...

«Δημοκρατική νομιμοποίηση», δηλαδή κυβέρνηση με 50% συν μία ψήφο, ζήτησε και ο Αν. Λοβέρδος, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο πρωθυπουργίας Σαμαρά και ζητώντας πάντως «πολιτικό πρωθυπουργό» το βράδυ της Δευτέρας. Αφησε δε αιχμές κατά της Αννας Διαμαντοπούλου για όσα είπε για τη «συγγνώμη» Βενιζέλου. Η ίδια πάντως απάντησε μόνο μέσω twitter στον κ. Σαμαρά για αυτό: Οτι ο κ. Σαμαράς δικαιούται να είναι πρωθυπουργός μόνο αν η Ν.Δ. εξασφαλίσει την ανώτατη πλειοψηφία, είπε ο Δ. Ρέππας, ενώ ότι δεν θέλει να είναι υπουργός σε κυβέρνηση Σαμαρά επανέλαβε ο Κ. Σκανδαλίδης.

Εγγυήσεις 1 δισ. ευρώ δια χειρός Βενιζέλου, πήρε η Φινλανδία και το έκρυψαν


Σε μία ακόμα κακή αρχή με απρόβλεπτες συνέπειες, ενδέχεται να οδηγήσει το «φινλανδικό αστείο». Γιατί η Φινλανδία πέτυχε τελικά να λάβει εγγυήσεις 925 εκ. ευρώ για τα δάνεια που δίνει στην Ελλάδα μέσα από το πακέτο στήριξης και πλέον το παραδέχεται, ενώ ο τότε υπουργός Εθνικής Οικονομίας Ευάγγελος Βενιζέλος που έκανε τις διαπραγματεύσεις το αποκρύπτει. Αλλά αν οι εγγυήσεις είναι τόσο μεγάλες και αρχίσουν και ζητούν κι άλλοι από την καταχρεωμένη και χωρίς ρευστό χώρα μας, τι θα αποτελέσει την επόμενη ελληνική εγγύηση και τι θα απομείνει από το πανάκριβο και δυσβάσταχτο δάνειο; Ένα άλλο ερώτημα είναι αν το ΔΝΤ έχει ζητήσει ή ακόμα έχει ήδη λάβει εγγυήσεις εξ αιτίας των χειρισμών Βενιζέλου και δεν το ομολογούν...

Wikileaks : "Είχαμε την κυπριακή υπηρεσία στο μισθολόγιο χρόνια"

Από ότι φαίνεται απασχολούν πολύ τις ΗΠΑ τα τεκταινόμενα στη μαρτυρική Κύπρο της οποίας η θέση έχει γίνει εξόχως σημαντική μετά την ανακάλυψη του φυσικού πλούτου που διαθέτει.Οι σχέσεις της Λευκωσίας με τον αμερικανικό παράγοντα απασχόλησαν τα στελέχη της Stratfor, σύμφωνα με την ηλεκτρονική αλληλογραφία που διέρρευσε στο Wikileaks, κατά την ημέρα της εξαφάνισης του Christopher Metsos από τη Κύπρο.

Πρόκειται για το μοναδικό ασύλληπτο μέλος του ρωσικού δικτύου κατασκοπείας που εξάρθρωσε το FBI τον Ιούνιο του 2010 και οδήγησε στη μεγαλύτερη ανταλλαγή κατασκόπων μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. «Είχαμε την κυπριακή υπηρεσία στο μισθολόγιό μας για χρόνια.Δεν γνωρίζω ποιος τους έχει αγοράσει αυτή την περίοδο. Αναμφίβολα αυτός που έχει δώσει τα περισσότερα», ισχυρίζεται ο αντιπρόεδρος της Stratfor Fred Burton σε ηλεκτρονικό μήνυμά του προς τους υπαλλήλους της εταιρείας στις 5 Ιουλίου 2010, την ίδια ημέρα που ανακοινώθηκε ότι οι κυπριακές Αρχές έχουν στα χέρια τους τον φορητό υπολογιστή του Ρώσου κατασκόπου (σ.σ. το όνομα που αναγραφόταν στο διαβατήριο του ανήκε σε 5χρονο παιδί που απεβίωσε στον Καναδά).

Ο ρόλος του Κ. Καραμανλή

Tης Ελλης Τριανταφυλλου

Εξαιρετικά κρίσιμη θεωρεί τη διασφάλιση πολιτικής και κοινωνικής σταθερότητας ο πρώην πρωθυπουργός Κων. Καραμανλής, ο οποίος επέλεξε να σπάσει τη σιωπή του ώστε να στηρίξει την προσπάθεια του κ. Σαμαρά για τη δημιουργία συνθηκών επανασυσπείρωσης των γαλάζιων ψηφοφόρων. Ενδεικτικό της ανησυχίας του πρώην πρωθυπουργού για τη ρευστότητα που επικρατεί στην πολιτική σκηνή και τις πιθανές μετεκλογικές επιπτώσεις της είναι ότι ο κ. Καραμανλής δεν αρκέστηκε σε μία τυπική δήλωση στήριξης, αλλά επέλεξε να εμπλακεί προσωπικά –για πρώτη φορά μετά την εκλογή του κ. Σαμαρά– στα εσωκομματικά δρώμενα, πραγματοποιώντας σειρά επαφών με κομματικά στελέχη, κυρίως στην εκλογική του περιφέρεια, τη Θεσσαλονίκη.