Κυριακή, 10 Ιουνίου 2012

Πατριάρχης Μόσχας από Αμμόχωστο: "Η Ρωσία θα βοηθήσει ενεργά την Κύπρο"...

Επίσκεψη με ιδιαίτερη σημασία στην Κύπρο πραγματοποιεί ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσίων Κύριλλος, συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’. Ο Πατριάρχης διαβεβαίωσε πως "Η Ρωσία θα συνεχίσει να βοηθά ώστε το πρόβλημα των προσφύγων της Κύπρου να επιλυθεί και να επιστρέψουν στα σπίτια και στις περιουσίες τους", ενώ στο Παραλίμνι, στρατιωτικό απόσπασμα της Εθνικής Φρουράς απέδωσε τιμές αρχηγού κράτους και οι πάντες ζητούσαν από τη Ρωσία να επέμβει.επίσης δήλωσε ότι "Η Ρωσία είναι εδώ για την Κύπρο"...
Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης, του ζήτησε "Να σταθεί η Ρωσία στο πλάι των Κυπρίων ορθόδοξων Χριστιανών, και κυρίως των κατοίκων Αμμοχώστου, οι οποίοι αναμένουν να επιστρέψουν στα κατεχόμενα σπίτια και περιουσίες τους".

Να κι ένας πολιτικός με αυτογνωσία. Στέφανος Μάνος:«Στην Ελλάδα δεν με χωνεύουν» (video)

Ετοιμάζεται για την Ευρώπη ο Στέφανος Μάνος όπου εκτιμά ότι εκεί θα ήταν χρήσιμος (αφού εκεί τον συμπαθούν περισσότερο λόγω του ότι τόσο καιρό τους πουλά υπηρεσίες και εκδούλευση ως μυστικοσύμβουλος...) και θέλει να πάρει το ρόλο του διαπραγματευτή!

Για τον ρόλο που θα μπορούσε να παίξει στην Ευρώπη, αλλά και για τις επικείμενες εκλογές του Ιουνίου μίλησε ο πρόεδρος της Δράσης Στέφανος Μάνος στον Αχελώο tv «Το πρόσωπο το οποίο θα πάει να διαπραγματευτεί δεν είναι ανάγκη να είναι εκλεγμένος Πρωθυπουργός, θα πρέπει να είναι ένα πρόσωπο αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης .
Το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας ακριβώς επειδή είμαι αξιόπιστος δεν με χωνεύει γιατί δεν κορόιδεψα ποτέ κανέναν, αλλά στην Ευρώπη θα μπορούσα να κουβαλήσω το βάρος μιας διαπραγμάτευσης θα ήμουν χρήσιμος.» Ο κ.Μάνος υπογράμμισε ότι η Δράση μπορεί και θα είναι ένα κόμμα εξουσίας και όχι διαμαρτυρίας:«Μπορεί να είμαστε μικρό κόμμα, αλλά είμαστε κόμμα εξουσίας.

Όχι διαμαρτυρίας. Είμαστε παράγοντας πολιτικής σταθερότητας», υπογράμμισε. Ο πρόεδρος της ΔΡΑΣΗΣ εξαπέλυσε επίθεση σε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ υποστηρίζοντας: «Βενιζέλος-Σαμαράς σκέφτονται μόνο τον εαυτό τους, πώς θα μπορέσουν να αναλάβουν πρωθυπουργία, αδιαφορούν για την επόμενη μέρα και αυτό φάνηκε από την απόφαση τους να ξανακάνουν εκλογές και να μην προχωρήσουν σε συγκυβέρνηση…τώρα φοβούνται την οργή των πολιτών».
Όσο για το σενάριο επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές του Ιουνίου ο κ. Μάνος τόνισε: «Κόμματα τα οποία αλλάζουν το πρόγραμμα τους για να κερδίσουν ψηφοφόρους είναι αναξιόπιστα», ενώ σχολίασε την δήλωση του κ.Τσιπρα για την ακύρωση του μνημονίου και του εφαρμοστικού νόμου «Τα λεγόμενα του κ.Τσίπρα είναι εικασίες, κατά την γνώμη μου όταν θα έρθει η ώρα οι τόνοι θα χαμηλώσουν και η «ακύρωση» θα πέσει η στο τραπέζι της συζήτησης.

Να γιατί ήθελαν να τον δολοφονήσουν!

 Να γιατί ήθελαν να τον δολοφονήσουν!Μυστικοί διάλογοι Καραμανλή – Ομπάμα
Η αποκαλυπτική στιχομυθία για τους αγωγούς, που καθόρισε τις εκλογές του 2009

Της Γιώτας Αντωνοπούλου

Λέγεται, και σωστά, πως η Πολιτική είναι ένα κομμάτι Ιστορίας που γράφεται διαρκώς. Ο σύντομος αλλά εξόχως αποκαλυπτικός διάλογος Καραμανλή – Ομπάμα πριν από τρία χρόνια, τον οποίο δημοσιεύει το PRESSing, φωτίζει μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα το ομιχλώδες πολιτικό τοπίο του 2009 και τα όσα συνέβησαν τότε στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας οδηγώντας την κυβέρνηση Καραμανλή στην πτώση της και αλλάζοντας με βίαιο τρόπο τη «ρότα» της χώρας. Όπως προκύπτει μέσα από αυτό το διάλογο σε συνδυασμό με τα διάφορα ντοκουμέντα που τον τελευταίο ένα χρόνο έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας και έχουν οδηγήσει την ελληνική Δικαιοσύνη στην άσκηση ποινικών διώξεων κατ’ αγνώστων, αυτό που πρωτίστως κρίθηκε στις ελληνικές εκλογές του 2009 ήταν το περιεχόμενο της απάντησης στο επιτακτικό για την Αμερική πολιτικό ερώτημα «ποιος ελέγχει τις πηγές και τις ροές της ενέργειας; ». Αυτό που κρίθηκε ήταν η ίδια η διεθνής ενεργειακή «σκακιέρα», αναπόσπαστο και δομικό κομμάτι της «παγκόσμιας σκακιέρας» που τόσο ανάγλυφα περιγράφει ο Μπρεζίνσκι.

«Δύο θέματα, κύριε πρωθυπουργέ…»

Η απάντηση των "κακών" Εφοπλιστών στο ΣΥΡΙΖΑ: "Στηρίζουμε τους οικονομικά ασθενείς με την ίδρυση ειδικού Ταμείου και οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση συγκροτιστεί".

Στο πλευρό των οικονομικά ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων θα βρεθεί η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών με πρόγραμμα το οποίο θα υλοποιήσει άμεσα. Τα χρήματα θα δοθούν από χορηγίες τις οποίες συγκεντρώνουν στην Ένωση.

«Η εφοπλιστική οικογένεια έχει προετοιμασθεί για να παρέμβει όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά στην οφειλόμενη συμπαράσταση προς τις σκληρά δοκιμαζόμενες από την κρίση, πληθυσμιακές ομάδες της κοινωνίας. Το έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν και ατομικά και συλλογικά, με προσοχή, ευθύνη και με βαθύ όσο και ανιδιοτελές ανθρωπιστικό και πατριωτικό συναίσθημα. Και βεβαίως αθόρυβα» επεσήμανε ο πρόεδρος της ΕΕΕ, Θ.Βενιάμης μιλώντας στο πλαίσιο των Ποσεδιωνίων 2012:

«Ήδη, στη διάθεση της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών, βρίσκεται το απαραίτητο κεφάλαιο από χορηγίες κυρίως, των συναδέλφων μας, αλλά και ανά τον Κόσμο συνεργατών τους. Για την διάθεση αυτού του κεφαλαίου καταρτίζουμε ειδικά προγράμματα μετά από επισταμένη έρευνα, που θα διασφαλίσουν την πιο αποδοτική αξιοποίησή του. Περισσότερα, για την προσπάθεια μας αυτή, σύντομα».
Όσο αφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική αλλά και η παγκόσμια ναυτιλία ο πρόεδρος της ΕΕΕ επεσήμανε: