Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Φ. Φράγκου στη νήσο Ικαρία. Εμείς ρωτάμε ρητορικά: Γιατί;


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Φ. Φράγκος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Κ. Ζιαζιά, θα επισκεφθεί αύριο Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012, μονάδες και φυλάκια στη νήσο Ικαρία.

kranosgr.blogspot.gr / http://www.ikariaki.gr/  

Έτοιμοι να "ρίξουν" 5 δισ. ευρώ στην Κύπρο, οι Ρώσοι

Το ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να αφήσει την Κύπρο να πέσει σε αλλότρια και αλλόδοξα νύχια είναι γνωστό και για αυτόν ακριβώς το λόγο είναι πρόθυμη να προσφέρει στην Κύπρο επείγουσα δανειακή βοήθεια 5 δισ. ευρώ με επιτόκιο χαμηλότερο από το επιτόκιο της αγοράς είναι η Ρωσία, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Nezavisimaya Gazeta». Η ρωσική εφημερίδα αναφέρει την πληροφορία αυτή επικαλούμενη δήλωση του Πάβελ Μεντβέντεφ, ενός πρώην βουλευτή και σήμερα στενού συνεργάτη του ρώσου κεντρικού τραπεζίτη Σεργκέι Ιγνατίεφ.

Η Ρωσία, η οποία πέρυσι συμφώνησε στη χρονική επιμήκυνση δανείου 2,5 δισ. ευρώ που είχε χορηγήσει στην Κύπρο, πιθανότατα θα προσφέρει νέα οικονομική βοήθεια στην κυβέρνηση της Λευκωσίας, φέρεται να δήλωσε ο Μεντβέντεφ.

Στις 12 Ιουνίου η κυπριακή εφημερίδα «Αλήθεια» είχε δημοσιεύσει πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση της Κύπρου είχε ζητήσει δάνειο 5 δισ. ευρώ από τη Ρωσία. «Η χώρα αναζητεί πόρους για να προχωρήσει στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της, να χρηματοδοτήσει το δημοσιονομικό έλλειμμα και να εξυπηρετήσει χρέη της που ωριμάζουν το 2013», ανέφερε η εδρεύουσα στη Λευκωσία εφημερίδα.

"Δεν υπογράφουμε το Δίκαιο της Θάλασσας γιατί έχουμε πρόβλημα με τα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο"

- Παραδοχή του Τούρκου Υπουργού E.Bagis:


Ομολογία που προκαλεί αίσθηση και αντιδράσεις συνιστά η απάντηση του Τούρκου Υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ.Bagis σε ερώτηση του ευρωβουλευτή ΝΔ κ. Γ.Κουμουτσάκου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ- Τουρκίας, σχετικά με τους λόγους για τους οποίους η Τουρκία δεν αποδέχεται τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας παρά το γεγονός ότι αυτή αποτελεί ευρωπαϊκό κεκτημένο, καθώς όλα τα κράτη-μέλη, η ίδια η ΕΕ και όλα τα υποψήφια προς ένταξη κράτη -πλην Τουρκίας- είναι συμβαλλόμενα μέρη της.

Ο κ. Bagis παραδέχθηκε δημοσίως ότι η Άγκυρα δεν υπογράφει την Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας εξαιτίας των προβλημάτων που υπάρχουν με την Ελλάδα στα νησιά του Αιγαίου. Προσέθεσε μάλιστα ότι δεν πρόκειται να το κάνει έως ότου η Τουρκία ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

"Η απάντηση αυτή του κ. Bagis συνιστά- εξ όσων δύναμαι να γνωρίζω - την πρώτη δημόσια παραδοχή αυτού του είδους από Τούρκο αξιωματούχο. Πέραν όλων των άλλων, καταδεικνύει ότι μία υποψήφια προς ένταξη χώρα αποδέχεται το Διεθνές Δίκαιο, τις διεθνείς συμβάσεις και το ευρωπαϊκό κεκτημένο μόνον όταν εξυπηρετούνται τα συμφέροντα και οι επιδιώξεις της. Εγείρεται λοιπόν ένα πολλαπλώς σοβαρό ζήτημα όσον αφορά στις σχέσεις της Τουρκίας τόσο με την Ελλάδα, όσο και με την ΕΕ" δήλωσε ο κ. Γ.Κουμουτσάκος μετά το τέλος της συνεδρίασης.

Αρχαία Ελληνικά στα δημοτικά σχολεία της Βρετανίας


 Αρχαία Ελληνικά στα δημοτικά σχολεία της Βρετανίας

Τα Αρχαία Ελληνικά περιλαμβάνονται στις ξένες γλώσσες, που θα διδάσκονται οι μαθητές στη Βρετανία από την ηλικία των επτά ετών, σύμφωνα με το νέο σχολικό πρόγραμμα που έθεσε προς δημόσια διαβούλευση η βρετανική κυβέρνηση και πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή από το 2014.

Η υποχρεωτική διδασκαλία των ξένων γλωσσών από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού είναι μία από τις επτά μεταρρυθμίσεις που εισηγείται η βρετανική κυβέρνηση.

Οι μαθητές θα μαθαίνουν να διατυπώνουν ολοκληρωμένες προτάσεις με τη σωστή προφορά και να εκφράζουν απλές ιδέες. Ανάμεσα στις προτεινόμενες γλώσσες είναι τα αρχαία ελληνικά, τα λατινικά και η ευρέως ομιλούμενη, κινέζικη διάλεκτος, mandarin.