Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2012

Έρχεται πόλεμος; Ρωσίδα Δημοσιογράφος αποκαλύπτει όλη την αλήθεια για τα όσα γίνονται στη Συρία, ξεσκεπάζοντας τα ψέμματα των ΜΜΕ

Συνέντευξη ποταμός από την Ankhar Kochneva, ρωσίδα δημοσιογράφο που έζησε και περιγράφει, την φρίκη του πολέμου!

Κύρια σημεία της συνέντευξης.

Ο,τι ακούτε από τα ΜΜΕ είναι ψέμματα. Μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού θα υπάρξει εισβολή των “δυτικών”.
Υπάρχει μεγάλος αριθμός βίντεο που αποδεικνύει ότι, σκηνοθετούν θανάτους σε στρατόπεδα και μετά τα παρουσιάζουν ως θανάτους από το καθεστώς!
Ληστές όπως για παράδειγμα κοντά στην πόλη Jisr ash-Shugur στα σύνορα με την Τουρκία, δολοφόνησαν 120 αστυνομικούς και πολίτες.
Αναγκάζονται από τον φόβο, οικογένειες να φεύγουν από τα σπίτια τους και να πηγαίνουν να μένουν σε συγγενείς τους. Ομως ο αντάρτες έχουν μπλοκάρει πολλούς δρόμους.
Στη Χομς από πέρσι δεν λειτουργούν σχολεία και αναγκάστηκαν πάρα πολλοί κάτοικοι, να μετακινηθούν σε άλλες πόλεις όπως τη Δαμασκό την Ταρσό και την Λατάκια.
Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα από αυτή τη μετακίνηση πληθυσμών μιας και χρειάζονται περίθαλψη, σίτιση, στέγαση. Προσπαθεί η κυβέρνηση και εθελοντές να βοηθήσουν, αλλά τα μέσα δεν αρκούν.
Σε περιοχές που έχουν εκκαθαριστεί από αντάρτες-ληστές, ο στρατός φρουρεί τα σπίτια και μάλιστα έχω φωτογραφίες που το αποδεικνύουν αυτό.

- Γιατί τους αποκαλείτε ληστές;

«Ἔφυγε» ὁ μακροβιότερος μοναχός του Ἁγίου Ὅρους!


 «Ἀναχώρησε» ἀπὸ τὸ Ἅγιον Ὅρος ὁ μακροβιότερος ἀσκητὴς τῆς ἀθωνικῆς πολιτείας. Σὲ ἡλικία 106 χρόνων ἔφυγε ἀπὸ τὴ ζωὴ ὁ μοναχὸς-θρύλος τοῦ Ἁγίου Ὅρους, ὁ π. Ἰωάννης Χιλανδαρινός.
Σερβικῆς καταγωγῆς καὶ μόνιμος κάτοικος Ἀγγλίας γιὰ χρόνια, βρέθηκε μετὰ τὸν Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο (οὔτε κι ὁ ἴδιος θυμόταν πότε ἀκριβῶς) στὴ Μονὴ Χιλανδαρίου, τὴν ὁποία δὲν ἐγκατέλειψε ποτέ. Εὐγενικός, καλοσυνάτος, πράος, μία ἤρεμη δύναμη, ἄφησε ἄφωνούς τους μοναχούς, ὅταν στὰ 103 τοῦ χρόνια ἀγόρασε laptop (!) γιὰ νὰ ἀποθηκεύει τὰ ποιήματα ποὺ ἔγραφε.
Τὸν περισσότερο χρόνο τῆς ἡμέρας τὸν ἀφιέρωνε στὴν προσευχή, πάντα ὅμως ἔβρισκε ὥρα γιὰ νὰ τὴν περάσει στὸν κῆπο τῆς Μονῆς Χιλανδαρίου, τὴν εὐθύνη τοῦ ὁποίου εἶχε. Τοῦ ἄρεσε ἰδιαίτερα νὰ φορᾶ τσουβάλια στὰ πόδια καὶ νὰ πέφτει στὰ γόνατα νὰ φροντίζει τὰ λαχανικά, μὲ ὑπομονὴ καὶ ἀγάπη... εἶναι κι αὐτὰ «δημιουργήματα τοῦ Θεοῦ», ὅπως ἔλεγε.
Ὁ π. Ἰωάννης Χιλανδαρινὸς -Βίτο Ράντογιτς τὸ βαφτιστικό του ὄνομα- γεννήθηκε τὸ 1906, σὲ ἕνα προάστιο τοῦ Βελιγραδίου, τὸ Οὔμτσαρι, τοῦ Δήμου Γκρόκα, δίπλα στὶς ὄχθες τοῦ...ποταμοῦ Ράλια.

Ἔθνος

Έρευνα εισαγγελέα για το πώς κατέληξε η χώρα στο Μνημόνιο


Έρευνα εισαγγελέα για το πώς κατέληξε η χώρα στο Μνημόνιο
Την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, προκάλεσαν οι πρόσφατες καταγγελίες του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτη Ρουμελιώτη, ο οποίος σε δηλώσεις του στους Times της Νέας Υόρκης είχε αναφέρει ότι το ΔΝΤ γνώριζε ότι το πρόγραμμα που επιβλήθηκε στην Ελλάδα ήταν γνωστό ότι θα αποτύχει.


Ο κ. Πεπόνης διερευνά αν έχει τελεστεί το αδίκημα της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου και εγκλήματα εις βάρος της εθνικής οικονομίας.

Σημειώνεται ότι τα «Επίκαιρα» που κυκλοφορούν, αποκαλύπτουν το παρασκήνιο των διαβουλεύσεων του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντ. Στρος Καν με τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, πριν καταλήξει η χώρα στο Μνημόνιο, και τις προειδοποιήσεις του Στρος Καν προς τον κ. Παπανδρέου ότι αν η χώρα προσέφευγε στο μηχανισμό της τρόικας, με τους όρους που επέβαλαν οι Ευρωπαίοι, τότε το Μνημόνιο θα αποτύγχανε και η οικονομία θα οδηγούνταν σε καταστροφή.

Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας στους «Times» της Νέας Υόρκης, ο κ. Ρουμελιώτης είχε δηλώσει πως το ΔΝΤ γνώριζε εξαρχής ότι «το ελληνικό πρόγραμμα δεν βγαίνει», καθώς, όπως τόνισε, όπου είχε εφαρμοσθεί, σχεδόν ποτέ δεν είχε πετύχει.

Ο Γ. Παπανδρέου απαντώντας υποστήριξε ότι ο κ. Ρουμελιώτης δεν είχε ενημερώσει την κυβέρνηση, ωστόσο όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ των «Επικαίρων» είχαν υπάρξει επανειλημμένες προειδοποιήσεις και από τον κ. Στρος Καν και από τον κ. Ρουμελιώτη. 

Επίσης στο περιοδικό παρουσιάζονται αποκλειστικά συγκλονιστικές τοποθετήσεις μελών του ΔΣ του ΔΝΤ από την τελευταία συνεδρίαση, όπου όλοι παραδέχονται ότι το πρόγραμμα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα δεν είναι δυνατόν να πετύχει, γιατί δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις και ότι αντιθέτως οδηγεί σε επιδείνωση της κατάστασης.

Ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στον ΔΝΤ σε πρόσφατη ανακοίνωσή του καλούσε τον κ. Παπανδρέου να διευκρινίσει:

1) Γιατί δεν επιδίωξε την άμεση αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους, όπως του υποδείκνυε ο Ντομινίκ Στρος Καν

2) Γιατί αποδέχτηκε τόσο υψηλό επιτόκιο δανεισμού από την Ευρωζώνη και

3) Γιατί συμφώνησε σε τόσο μικρή χρονική περίοδο δημοσιονομικής προσαρμογής


Προσφυγή Ρωσίας στο ΕΔΑΔ για το διωγμό που υφίσταται ο Χριστιανισμός στην Ευρώπη

Image
Προς υπεράσπιση των δύο γυναικών σπεύδει η Ρωσία για να υπερασπισθεί τα χριστιανικά ιδεώδη και για να προλάβει τυχόν περίεργους "νεωτερισμούς" και στην δική της επικράτεια, οι ΜΚΟ έχουν πολλά ποδάρια.

Η ρωσική ορθόδοξη εκκλησία θα καταθέσει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της απαγόρευσης να φορούν οι εργαζόμενοι σταυρουδάκια, που αποφασίστηκε πρόσφατα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ρώσοι ιερείς και νομικοί θα καταθέσουν υπέρ των δύο Βρετανίδων που απολύθηκαν πρόσφατα από την εργασία τους διότι φορούσαν σταυρουδάκια και αρνήθηκαν να τα αφαιρέσουν, παρά τις συστάσεις που τους έγιναν!