Τρίτη, 7 Αυγούστου 2012

Ικαριώτης καπετάνιος: “Παραιτούμαι, δεν κάνω το σοφεράκι του Παπανδρέου”

gapΕύγε στον συντοπίτη μας!

Μια περίεργη παραίτηση ενός καπετάνιου που εκτελούσε το δρομολόγιο από την Σάμο, σε Πάτμο, Λέρο, Κάλυμνο και Κω, επειδή υποχρεώθηκε να μεταφέρει τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας κ. Γιώργο Παπανδρέου αποκάλυψε με σχετικό ρεπορτάζ το ειδησεογραφικό κανάλι Patmostimes.gr

Η υπόθεση ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο με το που έφθασε στην Κω το «Φλάινγκ Ντόλφιν Ερατώ» της εταιρείας AEGEAN FLYING DOLPHINS που κάνει το δρομολόγιο Σάμος -Πάτμος-Λειψοί-Λέρος-Κάλυμνος-Κω, ο 42χρονος καπετάνιος του Νίκος Χατζηνάκης, υπέβαλε την παραίτηση του στην εταιρεία, επειδή στο δρομολόγιο από Σάμο μετέφερε ως επιβάτη τον πρώην πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου!

«Έκανα την αντίστασή μου μας είπε, διότι δεν είναι δυνατόν να κάνω το σοφεράκι του κ. Παπανδρέου που είναι ένας από αυτούς που μας έφεραν εδώ που βρισκόμαστε. Πληροφορήθηκα από το λοστρόμο μου ότι στο δελφίνι λίγο πριν αναχωρήσουμε από Σάμο, είχαμε μια καθυστέρηση εκείνη την ημέρα, μπήκε επιβάτης ο κ. Παπανδρέου. Δεν μπορούσα να κάνω διαφορετικά να μην τον μεταφέρω.

Παραιτήθηκα όμως για λόγους επαγγελματικής ευθυξίας. Την δυσαρέσκεια μου, πιστεύω ότι την αντιλήφθηκε ο κ. Παπανδρέου διότι όταν συναντηθήκαμε και αλληλοκοιταχθήκαμε πρέπει να σας πω ότι κατέβασε τα μάτια του».

Η έκπληξή μας ήταν μεγάλη μετά από αυτό, διότι ενώ η πληροφορία μας ήταν πως η εταιρεία τον απέλυσε γιατί δεν δέχθηκε να μεταφέρει χωρίς εισιτήριο τον κ. Παπανδρέου, ομολόγησε ότι παραιτήθηκε εκείνος για λόγους επαγγελματικής ευθιξίας και η εταιρεία δεν έχει καμία σχέση.
Ο καπετάν Νίκος Χατζηνάκης με καταγωγή από την Ικαρία είναι καπετάνιος καριέρας. Προερχόμενος από τα ποντοπόρα πλοία τα τελευταία δυόμιση χρόνια είναι στην ακτοπλοΐα και συγκεκριμένα στα υδροπτέρυγα της AEGEAN FLYING DOLPHINS.
Προτιμήσατε να μείνετε χωρίς δουλειά τον ρωτήσαμε;
“Ακριβώς μας απάντησε. Αυτό προτίμησα”.

«Σκηνικό Θράκης» και σε Ρόδο – Κω!

Επικίνδυνη δραστηριότητα έχει αναπτύξει στην Ελλάδα ο σκληροπυρηνικός Τούρκος πρεσβευτής Κερίμ Ουράς, επιβεβαιώνοντας το αρχικό δημοσίευμα -όταν ανέλαβε- της «δημοκρατίας» ότι «θα έχουμε κακά ξεμπερδέματα» μαζί του.Η εντολή που έχει δοθεί από την Αγκυρα είναι σαφής, προς όλους τους ανθρώπους της (φανερούς και μη): Να υιοθετηθεί το «μοντέλο Θράκης» και στα Δωδεκάνησα με επίκεντρο τη Ρόδο , αλλά με προφανή στόχευση στη συνέχεια να επεκταθεί όπου οι Τούρκοι εκτιμούν ότι έχουν συμφέροντα.

Ο εν λόγω Τούρκος διπλωμάτης είναι ο ίδιος που αποπέμφθηκε από το Ισραήλ όταν συνέβη το επεισόδιο με το «Μαβί Μαρμαρά» και τώρα έχει έρθει στην Ελλάδα και αναπτύσσει δραστηριότητα, που αντίκειται 100% στις σχέσεις καλής γειτονίας των δύο χωρών, για να το πούμε πολύ κομψά.

Με μιαν άλλη διατύπωση θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι άκρως επικίνδυνος, αφού υποθάλπει εξτρεμιστικούς κύκλους και η χάρη του πλέον πλην Θράκης φτάνει ως τα Δωδεκάνησα. Στα εγκαίνια των νέων γραφείων του συλλόγου «Αδελφοσύνη» στη Ρόδο τα έξοδα κάλυψε η τουρκική πρεσβεία και βέβαια παραβρέθηκε ο ίδιος ο Κερίμ Ουράς.

Ηδη ο σύλλογος έχει ζητήσει δύο δασκάλους να έρθουν από τη Θράκη στη Ρόδο για να διδάξουν την τουρκική γλώσσα, «γιατί οι νέοι Τούρκοι έχουν ξεχάσει τα τουρκικά», όπως πρώτη αποκάλυψε η «δημοκρατία» πριν από έναν χρόνο ακριβώς! Οι επιλεγέντες θεωρούνται φανατικοί ισλαμιστές νεο-οθωμανοί και έχουν στο παρελθόν διατελέσει πρόεδροι της ανύπαρκτης κατά το ελληνικό δίκαιο «Ενωσης Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης».

Το πρόβλημα τις τελευταίες εβδομάδες έχει ενταθεί εξαιτίας της ανεξέλεγκτης δράσης του Μέτσο Ιλτέρ, που έχει σταλεί στη Ρόδο από τον ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ με πρόσχημα την κάλυψη των θρησκευτικών αναγκών των εκεί μουσουλμάνων, αλλά και από τον περίεργο ρόλο που διαδραματίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν-Ζεϊμπέκ.

Ανάλογη δραστηριότητα παρατηρείται και στην Κω, με τη λειτουργία τουρκικού συλλόγου, που -με πρόεδρο κάποιον Μαζλούμ Παϊζάνογλου- έχει επαφές με Τούρκους δασκάλους και αποδύεται γενικά σε διάφορες προσπάθειες για τον εκτουρκισμό των ντόπιων μουσουλμάνων του νησιού.

Πριν από έναν μήνα μέλη της «Αδελφοσύνης» μετέβησαν στη Θράκη, όπου συμμετείχαν σε «σεμινάρια «παντουρκισμού» του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή. Τα σεμινάρια αφορούσαν μεταξύ άλλων τον τρόπο ίδρυσης συλλόγων, τον προσηλυτισμό και το άνοιγμα των τουρκικών σχολείων. (Υπενθυμίζεται ότι τα σχολεία αυτά έκλεισαν από την κυβέρνηση των συνταγματαρχών το 1972, με όσα είχαν απομείνει να κλείνουν το 1991 λόγω ανεπαρκούς αριθμού μαθητών. Φυσικά καμία «δημοκρατική» κυβέρνηση δεν τόλμησε να
κάνει το ίδιο.) 

Δύο δομές εξουσίας

Είναι σαφές ότι πλέον επιχειρείται η δημιουργία παράλληλων δομών εξουσίας, και στα Δωδεκάνησα, όπως αυτά που έχουν δημιουργηθεί με ανοχή των ελληνικών κυβερνήσεων (ή και ενθάρρυνση, εν προκειμένω, από την κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου). Δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση Ερντογάν πιέζει συνέχεια το Συμβούλιο της Ευρώπης ώστε να συγγραφεί έκθεση για την κατάσταση των Μουσουλμάνων σε Ρόδο και Κω, μετά την έκθεση που είχε γίνει για την Ιμβρο και την Τένεδο.

Στη Ρόδο και την Κω κατοικούν περίπου 4.000 μουσουλμάνοι, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειονότητα είναι απολύτως ενσωματωμένοι στην τοπική κοινωνία διαθέτοντας μάλιστα και σημαντική περιουσία.

Ιερώνυμος: «Ο εγωισμός κρύβεται πίσω από την κρίση»

Κλιμακώνει τις κοινωνικές του παρεμβάσεις ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, θυμίζοντας ολοένα και περισσότερο τον μακαριστό Χριστόδουλο. Από την Κέρκυρα όπου βρίσκεται για ολιγοήμερες διακοπές ο μακαριότατος ζήτησε απ' όλους να επιδείξουν πίστη και να αντλήσουν δύναμη από την Εκκλησία για να παραμερίσουν το αμάρτημα του εγωισμού, που, όπως εξήγησε, αποτελεί την πηγή του κακού για τα αίτια της κρίσης που βιώνουμε.

«Ο εγωισμός είναι η μεγαλύτερη αμαρτία. Αυτός που είναι εγωιστής δεν βλάπτει μόνο τον εαυτό του, βλάπτει και τον συνάνθρωπό του. Οσο περισσότεροι είναι εγωιστές τόσο μεγαλύτερο είναι το κακό. Επομένως, άμα θέλουμε να ψάξουμε τα αίτια της σημερινής κρίσης, ρίζα είναι ο εγωισμός και η απιστία του καθενός από εμάς» ανέφερε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει: «Αν είμαστε ειλικρινείς και ψάξουμε σε βάθος, νομίζω, θα βρούμε και την αιτία της κρίσης».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών βρίσκεται στο νησί των Φαιάκων έπειτα από πρόσκληση του μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκταρίου, ενώ χθες χοροστάτησε στη θεία λειτουργία στην Ιερά Μονή του Υψηλού Παντοκράτορος.

Στο κήρυγμά του προς το εκκλησίασμα, ο μακαριότατος αναφέρθηκε στη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα και η κοινωνία, θεωρώντας ότι πίστη στον λόγο του θεού μπορεί να δώσει δύναμη για την υπέρβαση των προβλημάτων. «Η εποχή μας είναι δύσκολη.

Καταβάλλονται πολλές προσπάθειες από αρχές, εξουσίες, κυβερνήσεις, γίνονται πολλές συζητήσεις. Ολα αυτά είναι χρήσιμα, ωφέλιμα και μας χρειάζονται και πρέπει. Καλός είναι ο συνεχής αγώνας και η προσπάθεια για να αντιμετωπίσουμε κάθε προσωπική ή άλλη δυσκολία. Ομως τη δύναμη και τη γαλήνη τη βρίσκουμε μέσα από την πίστη, τον λόγο του Κυρίου και την Εκκλησία» τόνισε.