Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου 2012

Μία διαφορετικὴ Ἑλληνικὴ σημαία ποὺ «σαρώνει» τὸ διαδίκτυο...


Μία διαφορετικὴ σημαία ἐφτίαξε μία ὁμάδα νέων, τὴν ὁποία καὶ δημοσίευσαν στὸ διαδίκτυο. Ἡ συγκεκριμένη φωτογραφία δίνει μὲ τὴ σειρὰ της ἰδιαίτερα νοήματα ὁμοψυχίας καὶ ὁμόνοιας στοὺς δύσκολους καὶ χαλεποὺς καιροὺς ποὺ διανύουμε.
Τὰ περήφανα Ελληνοπουλα δημιούργησαν μὲ τὰ σώματά τους μία Ἑλληνικὴ σημαία καὶ εἶναι ἀπολύτως λογικὸ ἡ φωτογραφία νά «σαρώνει» σὲ ὅλες τὶς ἰστοσελίδες κοινωνικῆς δικτύωσης, σὲ ἱστολόγια καὶ ὄχι μόνο!

www.orthodoxia-ellinismos.gr

Οι μισθοί των Μητροπολιτών!Τι μισθό παίρνουν οι Μητροπολίτες«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι κυρίως η μισθοδοσία των κληρικών οι οποίοι εντάσσονται στο ενιαίο μισθολόγιο και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα» φέρεται να δήλωσε, σύμφωνα με κληρικούς, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος στον πρωθυπουργό κ. Α. Σαμαράκατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου. Και όπως έσπευδαν να προσθέσουν οι ίδιοι κληρικοί, για τους αρχιερείς θα ισχύσει ότι και για τις υπόλοιπες ομάδες που εντάσσονται στα ειδικά μισθολόγια. 

Οι 100 αρχιερείς που μισθοδοτούνται από το δημόσιο και υπηρετούν στην ελληνική επικράτεια παίρνουν σύμφωνα με τον νόμο 3205/2003 και μετά τις μειώσεις που έχουν επιβληθεί τα τελευταία χρόνια τους παρακάτω χρήματα:

-Βασικό μισθό 1.436 ευρώ
-Χρονοεπίδομα (εάν έχουν 28 χρόνια) 861, 60
-Επίδομα ειδικού λειτουργήματος 177, 46
-Αποζημίωση εξόδων παράστασης 59,91 ευρώ
-Επίδομα μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών 45 ή 75 ευρώ

Συνολικά ο μέσος όρος ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας στις μεικτές αποδοχές φτάνει 2.534 και καθαρές 1850 ευρώ.

Επίσης, ετησίως, παίρνουν ως Δώρο Πάσχα 200 ευρώ για το Πάσχα και άλλα 400 ευρώ, ως Δώρο Χριστουγέννων.