Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2012

Διδάγματα από τα γεγονότα του Σεπτεμβρίου το 1955


Το διήμερο 6-7 Σεπτεμβρίου 1955, ο Ελληνισμός της Κωνσταντινουπόλεως βίωσε ένα άγριο πογκρόμ με δύο θανατώσεις κληρικών, βιασμούς, προπηλακισμούς και αμέτρητες καταστροφές κοιμητηρίων, ναών, οικιών και καταστημάτων. Ο αφηνιασμένος τουρκικός όχλος χρησιμοποιήθηκε από τις ειδικές υπηρεσίες ανορθόδοξου πολέμου του τουρκικού στρατού για να τρομοκρατήσει την πολυπληθή τότε ελληνορθόδοξη κοινότητα και για να την οδηγήσει, όπως και έγινε, στον σταδιακό ξεριζωμό. Τα Σεπτεμβριανά, όπως έχουν πλέον καταγραφεί, ήταν το αποτέλεσμα μακροχρονίου σχεδιασμού, τον οποίο τηρεί με ακρίβεια το τουρκικό κράτος στα εθνικά θέματα, παρά την εναλλαγή κυβερνήσεων.

Με μια μονάδα προηγείται ο Ρόμνι του Ομπάμα.

Με μια μονάδα προηγείται ο Ρόμνι του Ομπάμα
(Ι.Ζ. Αν συνεχιστεί αυτό θεωρείται βέβαιο ότι ο Ομπάμα θα προσφύγει σε πολεμική σύρραξη, προφανώς κατά του Ιράν και της Συρίας για να εκβιάσει την ψήφο των αμερικανών).
Μια μέρα πριν αποδεχθεί τι χρίσμα του υποψηφίου, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα υπολείπεται σε δημοσκόπηση μια μονάδα του Μιτ Ρόμνι. Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος αύριο κατά την διάρκεια του συνεδρίου αναμένεται να εκφωνήσει την ομιλία αποδοχής του χρίσματος των Δημοκρατικών, φαίνεται να επιβραβεύεται από τους ψηφοφόρους για τις δεξιότητές του, αλλά να αμφισβητείται για τους χειρισμούς του στην οικονομία, όπως προκύπτει από χθεσινή δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos.

Γενικά, ο υποψήφιος πρόεδρος των Ρεπουμπλικανών Μιτ Ρόμνι προηγείται του Ομπάμα με 46% έναντι 45%, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση η οποία διεξήχθη διαδικτυακά. Οι ψηφοφόροι βρίσκουν πιο συμπαθή τον Ομπάμα από τον Ρόμνι (50% έναντι 30%), ενώ το 41% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι ο Ομπάμα "καταλαβαίνει σαν εμένα τους άλλους" (28% για τον Ρόμνι). 

Ωστόσο, στο θέμα της οικονομίας το 75% απάντησαν ότι η οκονομία κατά την γνώμη τους δεν κινείται στη σωστή πορεία και το 17% απάντησαν το αντίθετο. 

Στον αγώνα για την εκλογή του Ομπάμα,