Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΞΕΝΑΓΕΙ ΤΟΥΣ ΚΗΠΟΥΡΟΥΣ ΤΟΥ MEGA (VIDEO)


O Hγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, υποδέχεται τους κηπουρούς του MEGA, στο Κέντρο Έρευνας και Μελέτης Θεραπευτικών Βοτάνων που λειτουργεί εντός της Μονής.

Οι Μάκης Τσόκας, Σωτήρης Βρεττός και Γιάννης Παναγιωτόπουλος συνοδευόμενοι από το δημοσιογράφο και διευθυντή του «Αγιορείτικου Βήματος», Γιώργο Θεοχάρη, συναντούν τονΑγιορείτη Ηγούμενο ο οποίος τους ξεναγεί στο μοναδικό κέντρο για τα θεραπευτικά βότανα που χρησιμεύουν για χρόνιες παθήσεις, όπως ρευματισμούς, κυκλοφοριακό, αλλεργίες.

Ταυτόχρονα, από τα βότανα παράγεται και το σαπούνι και άλλα προϊοντα.

Το κέντρο λειτουργεί υπό την εποπτεία Ιταλών επιστημόνων, επικεφαλής των οποίων είναι ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Viterbo κ. Roberto Micinilli και του Λέκτορα του Πανεπιστημίου της Ρώμης κ. Marco Sarandrea.

Δείτε το βίντεο:

Greece: Europe’s First Line Of Defense Against Iran
National Strategy Forum Review

By Endy Zemenides

Did Winston Churchill anticipate Greece’s role in the battle to keep Iran from going nuclear? As part of the negotiations that led to the Yalta Agreement, Churchill met with Stalin in the Kremlin on October 9, 1944. Churchill immediately opened the session with this:

Let us settle about our affairs in the Balkans. Your armies are in Rumania and Bulgaria. We have interests, missions, and agents there. Don't let us get at crosspurposes in small ways. So far as Britain and Russia are concerned, how would it do for you to have ninety per cent predominance in Rumania, for us to have ninety per cent of the say in Greece, and go fifty-fifty about Yugoslavia?

Almost all present press coverage on Greece concerns itself with the country’s economic crisis and whether it ever belonged in the euro, yet given all the emphasis placed on Iran’s nuclear ambitions in the national security debate, maybe one should ask: what if Stalin didn’t accept this deal? 

One of the great strategic successes

Νεοϊσλαμικός Ρεπουσισμός


H ελληνόφωνη Αριστερά δεν διακρίνεται μόνο στον εύκολο πλουτισμό, στη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, στις αφόρητες αμπελοφιλοσοφίες και στην αξιοθαύμαστη καπατσοσύνη.

Είναι αστέρι λαμπρό στον αυτοδιασυρμό. Ειδικά αν παρατηρήσει κάποιος τα «σύμβολα» που επιλέγει, από τη Μεταπολίτευση κι έπειτα (την εποχή της μεγάλης κονόμας), θα βγάλει σπαρταριστά συμπεράσματα. Η Μαρία Ρεπούση είναι ένα από αυτά. Οσο περνούν τα χρόνια τόσο η ένδεια «αγώνων» και «δαφνών» οδηγεί τον πενόμενο σε ιδέες και υπέρβαρο σε καταθέσεις θίασο της Αριστεράς να ηρωοποιεί οποιονδήποτε τζάμπα μάγκα προσβάλλει τους πιστούς χριστιανούς και την πλειονότητα των Ελλήνων. Για το Ισλάμ, ούτε λόγος! Σιγά μην το θίξουν! Εκεί, αν παίξεις με το όνομα του Προφήτη, σε γδέρνουν κανονικά (ζωντανό). Αν είσαι γυναίκα και κάνεις σχέση εκτός γάμου, θα μετρήσεις τόνους πέτρας πάνω στο κεφάλι σου. Για μια αντιισλαμική ταινία που γυρίστηκε στην Αμερική κοντεύουν να πυρπολήσουν τον πλανήτη. Είπαμε, η ελληνόφωνη Αριστερά κάθε άλλο παρά κορόιδο είναι. Τα βάζει με εκείνους που την... παίρνει. Πάντα χλευάζει τους φιλήσυχους χριστιανούς, οι οποίοι το πολύ να φτάσουν μέχρις του σημείου να σε μηνύσουν για βλασφημία.

Αριστοφάνης

Μία ημέρα έπειτα από το ξέσπασμα αλλόφρονων μωαμεθανών στην Αθήνα, που κόντεψαν να την κάνουν θερινή λόγω της αμερικανικής ταινίας, οι ελληνόφωνοι ανακάλυψαν χριστιανικό φονταμενταλισμό! Είπαν δε μερικοί ότι «ούτε στο Ιράν δεν γίνονται αυτά». Σημειωτέον, στο Ιράν οι μισοί γερανοί είναι απασχολημένοι με τις μεταφορές και τις ανυψώσεις υλικών και οι άλλοι μισοί με τις εκτελέσεις θανατικών ποινών. Χρησιμοποιούνται ως ικριώματα. Οι «δικοί» μας, όμως, τον χαβά τους. «Φονταμενταλιστές» για τους οπαδούς του Σχεδίου Ανάν είναι μόνοι οι χριστιανοί και «Ταλιμπάν» οι ιερείς που δυσφόρησαν με το κακόβουλο και άθλιο καλαμπούρι ενός τύπου που ασχημονούσε διαδικτυακά σε βάρος του γέροντος Παϊσίου, της Παναγίας και του Χριστού. Ο Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να πάει μάρτυρας υπεράσπισης του τζάμπα μάγκα και η ΔΗΜ.ΑΡ. της Ρεπούση, σε ανακοίνωσή της, υπενθυμίζει ότι «η σάτιρα γεννήθηκε στην αρχαία Αθήνα». Να υπενθυμιστεί στην ανελλήνιστη ΔΗΜ.ΑΡ. ότι ο Αριστοφάνης ήταν αριστοκρατικός και ότι στην αρχαία Αθήνα η βλασφημία τιμωρούνταν με θάνατο. Ας ζητήσει ο κυρ Φανούρης Κουβέλης από την Εισαγγελία τον φάκελο του Αλκιβιάδη, που κατηγορήθηκε ότι έσπασε τις Ερμές κεφαλές, για να θυμηθεί τι έκαναν οι Αθηναίοι.

Παναγιώτης Λιάκος/Εφημ. Δημοκρατία

Βαρουφάκης: Επιστροφή της Γερμανίας στο μάρκο... εντός Ευρωζώνης


Βαρουφάκης: Επιστροφή της Γερμανίας στο μάρκο... εντός Ευρωζώνης
Πώς θα ωφεληθεί η Ελλάδα από μία τέτοια εξέλιξη...

Mε άρθρο του στο protagon.gr, ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος κάνει μία άκρως ενδιαφέρουσα ανάλυση της δυσχερούς πολιτικοοικονομικής κατάστασης στην Ευρωζώνη και προτείνει ένα βελούδινο διαζύγιο εντός αυτής, με αντίπαλα μέρη τη Γερμανία και τους υπόλοιπους...

Άλλη μια φορά, οι ηγέτες της Ευρωζώνης κατήργησαν στην πράξη τα όποια οφέλη υποσχέθηκε μια πρότερη απόφασή τους σε επίπεδο Συνόδου Κορυφής.

Θυμάστε τον περασμένο Ιούνιο πως οι πρωθυπουργοί της Ιταλίας και της Ισπανίας, επικουρούμενοι από τον νεο-εκλεγέντα, τότε, γάλλο Πρόεδρο, έδωσαν τον ευγενή αγώνα για να γίνει αποδεκτή η αρχή της αποσύνδεσης της κρίσης δημόσιου χρέους από την τραπεζική κρίση; 

Σε πείσμα της γερμανικής κυβέρνησης, η οποία φάνηκε να υποχωρεί, οι κκ. Monti, Rajoy και Hollande «πέρασαν» την απλή ιδέα της άμεσης επανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών από το EFSF-ESM, χωρίς την καταγραφή αυτών των κεφαλαίων στο δημόσιο χρέος των χωρών, όπου εδράζουν οι εν λόγω τράπεζες.

Βέβαια, για να συμβεί αυτό,

Γιάννης Ἀϊβάζης: "Στὸ Ἅγιον Ὅρος βρίσκω ἠρεμία, γαλήνη, πνευματικότητα"


Ὁ Γιάννης Ἀϊβάζης ἐπισκέπτεται συχνὰ τὸ Ἅγιο Ὅρος καὶ μένει μερικὲς μέρες ἐκεῖ.

Ὁ ἠθοποιὸς μίλησε γιὰ τὶς ἐπισκέψεις του, καθὼς καὶ γιὰ τὸ τί κάνει στὸ Ἅγιον Ὅρος, στὸ περιοδικὸ ΟΚ!: «Ἀπὸ παιδὶ εἶχα μία ἰδιαίτερη σχέση μὲ τὴν ἐκκλησία. Ἤμουν παπαδοπαίδι καὶ μέχρι τὸ Γυμνάσιο πήγαινα στὸ Κατηχητικό.

Στὴν πορεία ἔχασα αὐτὴ τὴν ἐπαφὴ μὲ τὸ θεῖο καὶ ἴσως καὶ λόγω τῆς δουλειᾶς, κατέληξα νὰ εἶμαι ὀρθολογιστής. Δυστυχῶς, ὅλοι μας ἔχουμε γίνει ὑλιστὲς καὶ εἰδικὰ ἐμεῖς οἱ ἠθοποιοὶ πρέπει νὰ καταλάβουμε ὅτι ἡ ζωὴ δὲν εἶναι μόνο χειροκρότημα. 

Στὸ ἅγιον Ὅρος βρίσκω ἠρεμία, γαλήνη, πνευματικότητα. Νιώθω ὅτι γεμίζω τὶς μπαταρίες μου κάθε φορᾶ ποὺ πηγαίνω ἐκεῖ, γιατί κουβεντιάζω μὲ τὸν πνευματικό μου, διαβάζω, ψέλνω».

Ρωμαίικο Οδοιπορικό

Στη λίστα των μεγαλοφειλετών του δημοσίου φιγουράρει η εταιρία Γιουροντιβέλοπ Α.Ε. που συνδέεται με το ηγετικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και στενό συνεργάτη του Τσίπρα, Γιάννη Δραγασάκη


dexiextrem.blogspot.gr