Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2012

Χωρικά ύδατα-"κτένα" πρότεινε για το Αιγαίο ο Α.Νταβούτογλου - Και έπεται η ... "μειονότητα"!Image

Είναι όμως έτσι; Γιατί αν το δεχθούμε, πρώτον θα έχουμε υποκύψει στον εκβιασμό του πολέμου, το casus belli της Τουρκίας, καθώς είναι αναφαίρετο δικαίιωμα κατοχυρωμένο από διεθνείς συνθήκες το να αυξηθούν μέχρι τα 12 μίλια τα ελληνικά χωρικά ύδατα, ενώ η Τουρκία πλέον παύει να είναι σε καθεστώς γεωστρατηγικής ασφυξίας, καθώς θα "αναπνεύσει" σε κρίσιμα σημεία ειδικά μεταξύ των νησιών του Α.Αιγαίου, τα οποία παύουν να αποτελούν "τείχος" ελληνικής κυριαρχίας για την Άγκυρα από την Λέσβο μέχρι την Ρόδο.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο τουρκικός Στόλος βγήκε σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο και λαμβάνει θέσεις μάχης...


Image
Όπως μεταδίδουν ρωσικές πηγές, το 80% των κύριων σκαφών επιφανείας καθώς και πυραυλάκατοι των ναυστάθμων από το Aksaz μέχρι την Αλεξανδρέτα (Aksaz, İskenderun, Mersin, Antalya) έχουν αποπλεύσει και λαμβάνουν θέσεις μάχης.

Συγκεκριμένα 6 κύριες μονάδες βρίσκονται μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου, υπό την κάλυψη άσκησης με το αιγυπτιακό ναυτικό, 4 μονάδες (φρεγάτες και πυραυλάκατοι) έχουν καταπλεύσει και βρίσκονται στο κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου, 3 φρεγάτες βρίσκονται στο λιμάνι της Μερσίνας και 1 τουρκικό υποβρύχιο βρίσκεται μεταξύ Κρήτης και Κύπρου (έχει εκδοθεί σχετικό subnote).

Η κίνηση προφανώς αφορά την κατάσταση στη Συρία, αλλά με δεδομένο ότι καλύπτει μια περιοχή από τα Δωδεκάνησα μέχρι την Κύπρο, το ελληνικό σύστημα επιτήρησης έχει τεθεί σε επιφυλακή.

Η αιφνιδιαστική έξοδος του τουρκικού Στόλου συνάδει απόλυτα με τις πληροφορίες που έρχονται και αναφέρουν υπερσυγκέντρωση δυνάμεων στα τουρκοσυριακά σύνορα.

Ταυτόχρονα αεροσκάφη ναυτικής συνεεργασίας έχουν απογειωθεί και προσεγγίσει τις συριακές αρχές παρακολουθούμενα πάντα από ρωσικά πλοία ηλεκτρονικού πολέμου που περιπολούν στις ακτές της Συρίας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ριζοσπάστης...των ελληνορθόδοξων αξιών

Για να μην ξεχνιόμαστε


Μ.Μ.Ε...


Παπουλάκος