Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012

Μεταξύ Ρόδου και Μεγίστης το τουρκικό υποβρύχιο σε ασκήσεις αποκλεισμού νήσων...


Image
To τουρκικό υποβρύχιο S-358 ÇANAKKALE κλάσης 209/1400 που τις τελευταίες δύο ημέρες εκτελεί περιπολίες και ασκήσεις απαγόρευσης θαλασσίων περιοχών, πριν λίγες ώρες βρισκόταν μεταξύ Ρόδου και Μεγίστης σε μια κλασική άσκηση θαλάσσιας απομόνωσης νήσου.

Το υποβρύχιο βρίσκεται εντός της δυνητικής ελληνικής ΑΟΖ ενώ ε κάποια φάση προσέγγισε και το ναυσταθμο του Ακσάζ. Η όλη κίνησή του δεν προμηνυει τίποτα το θετικό και διαψεύδονται οι εικασίες που έγιναν ότι αποστολή του ήταν η Συρία.

Το υποβρύχιο ασκείται σε καθαρά επιθετικές αποστολές είτε στην μέση του Αιγαίου, είτε στην "καυτή" λόγω τουρκικών προκλήσεων και άρνησης αποδοχής της ΑΟΖ που συνιστά η Μεγίστη, περιοχής, από την οποία κανονικά θα περάσουν οι ελληνικές ενισχύσεις κατά της Μεγίστης

Μεγάλη Αλβανία οραματίζεται ο Σ.Μπερίσα: «Να ενωθούμε όπου και αν είμαστε»


Image
Δηλώσεις οι οποίες μπορούν να χαρακτηριστούν ως αλυτρωτικές σε βάρος και ελληνικών εδαφών έκανε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλι Μπερίσα μιλώντας σε υπουργικό συμβούλιο. Ο Αλβανός πρωθυπουργός μίλησε για «ανάγκη εθνικής επανένωσης» των απανταχού Αλβανών τονίζοντας μάλιστα πως αυτή είναι μια μη αναστρέψιμη διαδικασία λέγοντας πως αυτό επιβάλλεται να γίνει προς τιμή των Αλβανών πεσόντων που θυσιάστηκαν για τον σκοπό αυτό.

«Να ενωθούμε ο ένας με τον άλλον, να ενωθούμε με την Ευρώπη», δήλωσε ο Μπερίσα, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για την φιλοξενία που του έγινε κατά την επίσκεψή του στο Κοσσυφοπέδιο και πρόσθεσε ότι πρέπει να κάνουν «τα πάντα ούτως ώστε η Αλβανία και το Κόσοβο να είναι μαζί στην Ευρώπη».

«Το όνειρό τους περιμένει...

Παραδοχή Δυτικών: "Ηττώνται οι ισλαμιστές στη Συρία" - "Επέμβαση τώρα ή νίκη του Άσαντ"

Image
Οι ισλαμιστές αντάρτες και οι μισθοφόροι αντιμετωπίζουν σοβαρά επιχειρησιακά προβλήματα πλέον, καθώς πέραν από το γεγονός ότι ηττώνται στις περισσότερες περιπτώσεις που βρίσκονται απέναντί τους τα κυβερνητικά στρατεύματα, τα φρικιαστικά εγκλήματα που έχουν διαπράξει, και το γεγονός ότι έχει γίνει συνείδηση μεταξύ της πλειοψηφίας του συριακού λαού, ότι πρόκειται περί ξενοκίνητων ενόπλων, έχει "στερέψει" η δεξαμενή στρατολόγησης τους.

Έτσι όπως μεταδίδουν οι Ισραηλινοί, οι Δυτικές μυστικές υπηρεσίες σε αναφορές τους (συγκεκριμένα των ΗΠΑ, και της Γαλλίας) εκφράζουν την απογοήτευσή τους για τον αριθμό των ανταρτών που μάχονται αυτή τη στιγμή αλλά και για την ποιότητα τους:

Το 1/4 από αυτούς ανήκει στην Αλ Κάιντα!

Η κυβέρνηση Ομπάμα υπολόγιζε...

19χρονη «ξύπνησε» από το κώμα ενώ ετοιμάζονταν να αφαιρέσουν τα όργανά της!

Image
Καρίνα Μελχιόρ από τη Δανία ενεπλάκη σε αυτοκινητιστικό ατύχημα και νοσηλευόταν σε κωματώδη κατάσταση χωρίς ενδείξεις ότι μπορεί να υπάρξει ανάνηψη.

Μετά από τρεις ημέρες στην εντατική, οι γιατροί, αφού μίλησαν στην οικογένεια, την αποσυνέδεσαν από τα μηχανήματα και ετοιμάστηκαν να προχωρήσουν τις διαδικασίες δωρεάς οργάνων, όταν η κοπέλα άνοιξε τα μάτια της και κούνησε τα πόδια της.

Μετά το αρχικό σοκ,...

Δικαιούμαι να οραματίζομαι (μία επιστολή ενός παραπληγικού)


Εδώ και 15 χρόνια είμαι παραπληγικός από τροχαίο ατύχημα και πρόσφατα έλαβα μέρος στο 5ο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αυτονομίας για ανθρώπους με κινητική αναπηρία που οργανώνει η περίφημη ομάδα «Άλλη Όψη».

Πρόκειται για μια ομάδα νέων εθελοντών που σαν σκοπό έχει να εκπαιδεύει άτομα με κινητική αναπηρία να αυτονομηθούν και να απεξαρτηθούν από τη βοήθεια τρίτων.Είναι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση επιστημονικά καταρτισμένοι και έμπειροι,που σε κάνουν να νιώθεις ασφαλής και χαρούμενος να βρίσκεσαι ανάμεσα τους.

Πολύ σημαντική είναι και η συμμετοχή εκπαιδευτών με αναπηρία, των οποίων η γνώση...

Bertelsmann: "Οικονομικός Αρμαγεδώνας 7,9 τρισ. ευρώ στον πλανήτη αν χαθεί η Ελλάδα"!

Image
Ένας οικονομικός Αρμαγεδώνας θα έπληττε τον πλανήτη σε περίπτωση που η Ελλάδα εγκατέλειπε την ευρωζώνη, σύμφωνα με έκθεση του ινστιτούτου Bertelsmann. Έτσι λοιπόν,ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα προκαλούσε αλυσιδωτή αντίδραση στις παγκόσμιες αγορές και μια νέα οικονομική κρίση που αυτή του 2008 θα έμοιαζε με "άσκηση σε οικονομικό Πανεπιστημίου"! 

Σε έκθεσή του το έγκυρο γερμανικό Ινστιτούτο προβλέπει ότι η φωτιά της ελληνικής εξόδου από την ευρωζώνη, δεν θα έμενε στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, ούτε στην ευρωζώνη, αλλά θα επεκτεινόταν άμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και από εκεί στην Κίνα σε ένα ντόμινο που όμοίο του δεν θα είχε δει ο πλανήτης από το κραχ του 1929! 

Η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα προκαλούσε στην Ελλάδα στάση πληρωμών, μία τεράστια υποτίμηση του νέου εθνικού νομίσματος, ανεργία, δραστική μείωση της ζήτησης και της καταναλωτικής δαπάνες και άλλα οικονομικά προβλήματα που θα είχαν άμεση επίπτωση στους ευρωπαίους εταίρους. Και αν η Ελλάδα κάποια στιγμή μετά από 1-2 χρόνια μπορούσε μέσω των διαδοχικών υποτιμήσεων να ξαναγίνει ελκυστική στις νέες επενδύσεις και να βελτίωνε τις επιδόσεις στης στις εξαγωγές, εκτός Ελλάδος θα είχαμε επιπτώσεις πυρηνικού ατυχήματος.