Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012

GRAY STATE Φαντασία ή μελλοντική κατάληξη;


Στην Αμερική υπάρχει μια φοβία (δικαιολογημένη) για την FEMA την ομοσπονδιακή υπηρεσία εκτάκτων αναγκών με τις υπερεξουσίες.

Οι περισσότεροι άνθρωποι στον πλανήτη αντιλαμβάνονται την πραγματικότητά τους ως "γκρίζα". Κάτι που σημαίνει όχι μόνο ότι δεν έχουν ελπίδα, αλλά ταυτόχρονα αδύνατους να αντιδράσουν. Αντίθετα το μαύρο χρώμα προκαλεί αντίδραση για να ξεφύγουμε από την απελπισία.

Οι ανεξάρτητες κινηματογραφικές παραγωγές έχουν πάρα πολλά να μας πουν ακριβώς γιατί δεν χρηματοδοτούνται από το Hollywood.

Η ιδέα του Gray State μιας πολύ ενδιαφέρουσας ταινίας είναι η εξής:

Έχουμε παραδώσει όλες μας τις λειτουργίες, και τις ζωές μας στις "καλές" εκλεγμένες κυβερνήσεις μας. Μόνο που όταν δίνεις τα κλειδιά του σπιτιού σου σε κάποιον τον προσκαλείς να μπει μέσα όποτε θέλει αυτός, όχι εσύ.

Όπως θα δείτε στο trailer τα αποτελέσματα της απάθειας του καταναλωτή και η συνεχόμενη πνευματική τεμπελιά του για περισσότερη απλοποίηση στη ζωή του, προκαλούν και την ξαφνική σκλαβιά του σε ανθρώπους που συνειδητοποίησαν ότι δεν τους έχουν ανάγκη πλέον ούτε για ψήφο, αφού έτσι και αλλιώς τους είχαν παραδώσει τις ζωές τους.

Δείτε το "βαρύ" trailer, η ταινία θα έχει πολύ ενδιαφέρον όταν ολοκληρωθεί."ΟΠΛΟ" Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ "Για να είσαι Ρώσος πρέπει να είσαι Oρθόδοξος"

Οξύνεται η εθνοτική ένταση στα Σκόπια

Πληθαίνουν τα εθνοτικά επεισόδια στα Σκόπια με αφορμή τους εορτασμούς για τα 100 χρόνια ανεξαρτησίας της Αλβανίας.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της ΠΓΔΜ, το βράδυ του Σαββάτου ομάδα νεαρών Αλβανών που κρατούσαν αλβανικές σημαίες, επιτέθηκε σε άλλους νεαρούς στη συνοικία των Σκοπίων, Τσέντο.

Σε άλλο επεισόδιο, στο δήμο Τσάιρ των Σκοπίων όπου οι Αλβανοί αποτελούν πλειοψηφία, κατέβασαν σημαία της ΠΓΔΜ από κολώνα ηλεκτρικού ρεύματος και την έκαψαν.

Τα επεισόδια αυτά αποτελούν συνέχεια εκείνων που σημειώθηκαν χθες τα ξημερώματα με το κάψιμο αλβανικών σημαιών σε σημείο του αυτοκινητόδρομου Τέτοβο-Γκόστιβαρ και την αφαίρεση ακόμη μίας αλβανικής σημαία που ήταν τοποθετημένη στο πολιτιστικό κέντρο του Τέτοβου.

Την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι στα Τίρανα, νεαροί Αλβανοί κατέβασαν από τους ιστούς τις σημαίες της ΠΓΔΜ και τις έκαψαν. Το επεισόδιο καταδικάστηκε έντονα από το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ που προέβη και σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον πρέσβη της Αλβανίας 'Αρμπεν Τσέκου.

Τις τελευταίες ημέρες, σε περιοχές της ΠΓΔΜ οι οποίες κατοικούνται από Αλβανούς (σ.σ. οι Αλβανοί στην ΠΓΔΜ αποτελούν το 25% του πληθυσμού της χώρας) έχουν αναρτηθεί παντού αλβανικές σημαίες με αφορμή τους εορτασμούς για τα 100 χρόνια ανεξαρτησίας της Αλβανίας και της αλβανικής σημαίας.

Στο πλαίσιο αυτό, την Κυριακή πραγματοποιείται στα Σκόπια μεγάλη εκδήλωση στην οποία, μεταξύ άλλων, αναμένεται να παραστούν οι πρωθυπουργοί της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα και του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι.

Πηγή: ΑΜΠΕ