Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2012

Η Τουρκία και ο συριακός εμφύλιος


Η Τουρκία και ο συριακός εμφύλιος
Του Φραγκούλη Φράγκου

Μια εξαιρετικά εμπεριστατωμένη ανάλυση για την κατάσταση στη Συρία, που επιβεβαιώνει τη βαθιά γνώση της γεωπολιτικής της ευρύτερης περιοχής και της διεισδυτικής ματιάς του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας και πρώην αρχηγού ΓΕΣ κ. Φραγκούλη Φράγκου.

"Η Συρία

 Η Συρία είναι μια χώρα της Μέσης Ανατολής που εκτείνεται μεταξύ του Ευφράτη ποταμού, της Αραβικής ερήμου και της Μεσόγειου θάλασσας.

 Η έκτασή της είναι 185.180 km² και έχει πληθυσμό 22.505.000. Συνορεύει στα Βόρεια με την Τουρκία, στα Ανατολικά με το Ιράκ, στα Νότια με την Ιορδανία, στα Νοτιοδυτικά με το Ισραήλ και το Λίβανο και στα Βορειοδυτικά βρέχεται από τη Μεσόγειο Θάλασσα. Πρωτεύουσα είναι η Δαμασκός.

 Παρούσα κατάσταση στη Συρία...

Ελληνίδα έσωσε 18 παιδιά στο μακελειό στο σχολείο στις ΗΠΑ


Ελληνίδα έσωσε 18 παιδιά στο μακελειό στο σχολείο στις ΗΠΑ
Η ελληνικής καταγωγής βιβλιοθηκάριος Ιβόν Τσεκ με απαράμιλλη τόλμη κατάφερε να σώσει 18 παιδιά στο μακελειό που έγινε στο δημοτικό σχολείο στο Νουτάουν του Κονάκτικατ.

Δεν υπάρχει κανένα άτομο ελληνικής καταγωγής ανάμεσα στα 27 θύματα (20 απ' αυτά είναι παιδιά ηλικίας 5 έως 10 ετών) του μακελειού στο Σάντι Χουκ, στην κωμόπολη Νιουτάουν της πολιτείας Κονέκτικατ, επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ ο ιερατικός προϊστάμενος του ελληνορθόδοξου ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ντάνμπερι, Πέτρος Καρλούτσος, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στη γενναία ομογενή βιβλιοθηκάριο του σχολείου.

Πρόκειται για την Ιβόν Τσεκ, η οποία ...