Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2012

Η ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ (;) Άνοιξε τις αποθήκες οπλισμού ο Άσσαντ και εξοπλίζει πολιτοφύλακες Χριστιανούς και ΑλεβίτεςΔεκάδες χιλιάδες σύριοι πολίτες Αλεβίτες και Χριστιανοί εξοπλίζονται, καθώς το καθεστώς Άσσαντ, άνοιξε τις αποθήκες όπλων και μοιράζει στη φιλοκυβερνητική πολιτοφυλακή όπλα. Η κίνηση ερμηνεύεται ως ανησυχία του καθεστώτος για επικείμενη αποσταθεροποίηση  καθώς τις τελευταίες εβδομάδες έχει καταγράψει σειρά αποτυχιών, σε μάχες εναντίον των ισλαμιστών ανταρτών. 


Σε οποιαδήποτε περίπτωση αναμένεται επικείμενη κατάρρευση του καθεστώτος εφόσον δεν διαφοροποιηθούν τα δεδομένα και οι συνθήκες με δραματικές συνέπειες. Τόσο σε πληθυσμιακό όσο και σε γεωπολιτικό επίπεδο.

Το βέβαιο είναι ...

Πλησιάζει η ώρα ανακήρυξης της ΑΟΖ...


 Πλησιάζει η ώρα ανακήρυξης της ΑΟΖΤου Μιχάλη Ιγνατίου

Την προηγούμενη Κυριακή (16 Δεκεμβρίου 2012) γράφτηκαν εφτά άρθρα για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ).
Φαίνεται ξεκάθαρα ότι, χωρίς καμία αιτία, έχει αρχίσει ένας «εμφύλιος πόλεμος» για το θέμα αυτό και είναι απορίας άξιο γιατί κανείς δεν διάβασε σωστά τον καθηγητή Θεόδωρο Καρυώτη, που ήταν ο πρώτος αλλά και ο μοναδικός που άρχισε να γράφει για το μείζον αυτό ζήτημα ήδη από το 1982. Επί πολλά χρόνια τον χαρακτήριζαν γραφικό, αν και τώρα όλοι τον αντιγράφουν – χωρίς, δυστυχώς, να τον αναφέρουν. 
Είναι, ωστόσο, πιο σημαντικό το ότι δεν γράφουν τι ακριβώς είπε περί ΑΟΖ, με αποτέλεσμα να δημοσιεύονται βλακείες από καθηγητές (με ή χωρίς εισαγωγικά) που δεν έχουν ιδέα για το αντικείμενο. 
Ο κ. Καρυώτης, ο οποίος ήταν μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, ...