Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2013

Άκρως ενδιαφέρον: Γάλλοι ομοφυλόφιλοι διαδηλώνουν κατά του "γάμου" των ομοφυλόφιλων


Περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι διαδήλωσαν στο Παρίσι πριν δύο εβδομάδες και στις γαλλικές πρεσβείες σε όλο τον κόσμο, ενάντια στην προτεινόμενη νομοθεσία που θα νομιμοποιεί το «γάμο» μεταξύ ομοφυλοφίλων στη Γαλλία. Μία από τις εκπλήξεις στη γαλλική εκστρατεία υπέρ του «παραδοσιακού» γάμου είναι ότι στην προσπάθεια αυτή, μαζί με οργανώσεις υπέρ της οικογένειας και ακτιβιστές εντάχθηκαν και ομοφυλόφιλοι.

«Τα δικαιώματα των παιδιών υπερέχουν του δικαιώματος για παιδιά», ήταν το σύνθημα των διαδηλωτών, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Jean-Marc, Γάλλος δήμαρχος - ο οποίος είναι επίσης ομοφυλόφιλος.

Παρά το γεγονός ότι η Γαλλία είναι γνωστή για την ‘laissez faire’ στάση της απέναντι στο σεξ, οι ηγέτες οργανώσεων υπέρ της οικογένειας έσπευσαν να οργανώσουν  έναν τεράστιο αριθμό ανθρώπων που ήταν αντίθετοι στον προτεινόμενο «γάμο» των ομοφυλόφιλων.  Όταν ο Γάλλος πρόεδρος Hollande ανακοίνωσε τις προθέσεις του να νομιμοποιήσει το «γάμο» των ομοφυλοφίλων τον περασμένο Νοέμβριο, μια διαδήλωση κατά της πρότασης συγκέντρωσε 100.000 διαδηλωτές. Και τότε αυτό που ξεκίνησε ως μια συζήτηση για τα «δικαιώματα των ομοφυλοφίλων» άλλαξε σε μία συζήτηση σχετικά με το δικαίωμα του παιδιού να έχει μια μητέρα και έναν πατέρα, και οι αριθμοί όσων αντιδρούσαν εκτοξεύτηκαν και συμπεριέλαβαν μάλιστα και απίθανους συμμάχους.

Ο Xavier Bongibault, ένας ομοφυλόφιλος άθεος, είναι ένα από τα γνωστά πρόσωπα που είναι κατά του νομοσχεδίου. «Στη Γαλλία, ...
ο γάμος δεν έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει την αγάπη μεταξύ δύο ανθρώπων. Ο γάμος στη Γαλλία έχει σχεδιαστεί ειδικά για να παρέχει παιδιά με οικογένειες », είπε σε μια συνέντευξη. «Η πιο σοβαρή μελέτη που έγινε μέχρι στιγμής ... καταδεικνύει σαφώς ότι ένα παιδί έχει πρόβλημα να μεγαλώνει με γκέι γονείς».

Ο Jean Marc, ο οποίος συζούσε με έναν άντρα για 20 χρόνια, επιμένει, «Το κίνημα των ΛΟΑΤ που μιλάει στα μέσα ενημέρωσης ... δεν μιλάμε για λογαριασμό μου. Ως κοινωνία δεν θα πρέπει να το ενθαρρύνουμε αυτό. Δεν είναι βιολογικά φυσικό».

Σοκαρισμένος από το νομοσχέδιο, ο 66χρονος Jean-Dominique Bunel, ειδικός στο ανθρωπιστικό δίκαιο που έχει εργαστεί για την ανακούφιση σε εμπόλεμες περιοχές, είπε στη Le Figaro ότι "μεγάλωσε με δύο γυναίκες" και ότι «υπέφερε από την έλλειψη ενός πατέρα. Μια καθημερινή παρουσία, ένα χαρακτήρα και ένα σωστό αρσενικό παράδειγμα, κάποιο αντίβαρο στη σχέση της μητέρας μου με την ερωμένη της. Ήμουν γνώστης όλων αυτών από πολύ νεαρή ηλικία. Έζησα την απουσία ενός πατέρα, και το έζησα όπως ένα ακρωτηριασμό».

«Μόλις έμαθα ότι η κυβέρνηση επρόκειτο να επισημοποιήσει τον “γάμο” μεταξύ δύο ατόμων του ίδιου φύλου, αναστατώθηκα», εξήγησε. Θα «θεσμοποίσουν μια κατάσταση που με έχει σημαδέψει σημαντικά. Σε αυτό υπάρχει μια αδικία που δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να επιτρέψω. " Αν οι γυναίκες που τον ανέθρεψαν είχαν παντρευτεί, "θα έκανα φασαρία και θα προέβαινα σε καταγγελία ενώπιον του γαλλικού κράτους και ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για την παραβίαση του δικαιώματός μου να έχω μια μαμά και έναν μπαμπά. "

Μια οργάνωση υπέρ της οικογένειας που περιλαμβάνει ομοφυλόφιλους είναι σίγουρα διαφορετική από ό, τι στις Ηνωμένες Πολιτείες και πιθανόν στα περισσότερα μέρη σε όλο τον κόσμο. Δεν είναι σαφές γιατί, τουλάχιστον ορισμένοι, Γάλλοι ομοφυλόφιλοι είναι όχι μόνο υπέρ του γάμου μεταξύ άνδρα - γυναίκας, αλλά κάνουν και καμπάνια ενάντια στον «γάμο» μεταξύ ομοφυλοφίλων. Θα μπορούσε να πει κάποιος επειδή η Γαλλία έχει ήδη επιτρέψει τη Συμβίωση, για όλα τα ζευγάρια, για περισσότερο από μια δεκαετία. Όποιος και αν είναι ο λόγος, αυτός ο ισχυρός συνασπισμός μπορεί να σταματήσει τον «γάμο» μεταξύ ομοφυλοφίλων στη Γαλλία.

Η Γαλλική Εθνοσυνέλευση θα αναλάβει τη συζήτηση του νομοσχεδίου στις 29 Ιανουαρίου.C-FAM / Κόκκινος Ουρανός