Τρίτη, 2 Απριλίου 2013

Μιχάλης Σαρρής (επιτέλους) ΤΕΛΟΣ. Αφού εξετέλεσε την βρώμικη αποστολή του, υπέβαλλε σήμερα την παραίτηση του.

Παραιτήθηκε ο Μ. Σαρρής- Νέος υπουργός Οικονομικών ο Χάρης Γεωργιάδης
Ο νέος υπουργός Οικονομικών Χ.  Γεωργιάδης
Ο μοιραίος υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Μιχάλης Σαρρής υπέβαλε την παραίτηση του  πριν λίγα λεπτά, "προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο της ερευνητικής επιτροπής, όπως δήλωσε, αλλά στην ουσία γιατί ήταν αδύνατον να αντέξει την κατακραυγή για τον χειρισμό και της εξέλιξη της νέας κυπριακής τραγωδίας.

Ο πρόεδρος Ν.Αναστασιάδης έκανε αποδεκτή την παραίτηση του, αλλά έρχεται η ώρα των ευθυνών και για αυτόν. Κανονικά αυτός είναι ο υπεύθυνος και αυτός πρέπει να παραιτηθεί και να οδηγηθεί η Κύπρος άμεσα σε εκλογές..

Πληροφορίες που είδαν νωρίτερα σήμερα το φως της δημοσιότητας ανέφεραν πως ο πρόεδρος της Κυπριακής Οικονομίας, Ν. Αναστασιάδης, επρόκειτο να προχωρήσει σε μίνι ανασχηματισμό αντικαθιστώντας τον κ. Σαρρή με τον νυν υπουργό Εργασίας, Χάρη Γεωργιάδη, αλλά αυτά είναι φημολογία που προέρχεται από κύκλους που θέλουν την διατήρηση Αναστασιάδη στην προεδρία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Αναστασιάδης εξέταζε επίσης το ενδεχόμενο ενα γίνει ευρύτερος ανασχηματισμός με τη συμμετοχή στελεχών από το ΑΚΕΛ και την ΕΔΕΚ τα οποία θα συνομολογήσουν κυβέρνηση εθνικής ενότητας με χρονικό ορίζοντα τριών χρόνων.

Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε και ο κύπριος υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων, Τάσος Μητσόπουλος, μιλώντας χθες στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΜΠΕ.

«Βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», υπογράμμισε ο κ. Μητσόπουλος αποκαλύπτοντας ότι ο κ. Αναστασιάδης εξετάζει το ενδεχόμενο να καλέσει ΑΚΕΛ και ΕΔΕΚ, να μετάσχουν στην κυβέρνηση για τη συλλογική αντιμετώπιση της κατάστασης.