Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013

O εθνικά ανερμάτιστος "κύκλος της Φρανκφούρτης" πίνει καφέ και δίνει γραμμή στον Στουρνάρα


o-kuklos-tis-frankfourtis-pinei-kafe-kai-dinei-grammi-ston-stoyrnara-Ο «κύκλος της Φρανκφούρτης» έχει πετύχει έναν από τους βασικούς στόχους μιας διαδικασίας η οποία χρειάστηκε δεκαετίες για να ολοκληρωθεί, φύτεψε τους ανθρώπους της στον κρατικό μηχανισμό και λειτουργεί ως το μακρύ χέρι του Σόιμπλε στην Ελλάδα παρακάμπτοντας ακόμα και τον πρωθυπουργό.

Ο «κύκλος της Φρανκφούρτης» ...
εδώ και πολλά χρόνια σταδιακά και με μεγάλη προσοχή κυριάρχησε στην πολιτική σκηνή με αποκορύφωμα την εκλογή του Κώστα Σημίτη στην πρωθυπουργία της χώρας. Δημιουργήθηκε η σχολή των «εκσυγχρονιστών» και διαμορφώθηκε η πολιτική τάξη των «ρεαλιστών» που οδήγησαν τη χώρα στην υλοποίηση του σχεδίου.

Αυτό το σχέδιο περιλάμβανε την πολιτική ενοποίηση του ευρωπαϊκού χώρου υπό γερμανική διοίκηση, τον οικονομικό στραγγαλισμό  των αδύναμων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης, την εξαθλίωση και απαξίωση των ανίσχυρων χωρών από τους εθνικούς πόρους και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές τους και τελικά τη γεωγραφική διεύρυνση της Γερμανίας.

Οι τοποτηρητές δεν ήρθαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα την εποχή της τρόικας, αλλά στα μέσα της δεκαετίας του 1980 και κυρίως την περίοδο 1990-1993, ελέω Στέφανου Μάνου, Μιράντας Ξαφά και Γιώργου Αλογοσκούφη.

Σήμερα λύνουν και δένουν και δίνουν αναφορά στους δανειστές επηρεάζοντας τις αποφάσεις… απαραίτητες ,βέβαια, είναι και οι προσθήκες νέων προσώπων.

Οι παλιοί, λοιπόν, Μιράντα Ξαφά, Στέφανος Μάνος και ο «νέος», ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων Θεοχάρης Θεοχάρης έπιναν τον καφέ τους στο Hilton σχεδιάζοντας την οικονομική πολιτική που θα πασάρει ο Στουρνάρας στο Μαξίμου…   

Δεν τυχαίο ότι τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «πρωτοβουλία Κ» εμπνεύστηκαν  ο Στέφανος Μάνος με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρα.

Προφανώς και όλα τα παραπάνω είναι συμπτώσεις...

Ν.Π 
newpost.gr