Κυριακή, 14 Ιουλίου 2013

«Χρυσές» δουλειές κάνει με το Δημόσιο η γυναίκα του Στουρνάρα

«Χρυσές» δουλειές κάνει με το Δημόσιο η γυναίκα του ΣτουρνάραΜερίδιο παίρνει και ο αδελφός του Βαρβιτσιώτη

Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια έλεγαν στην αρχαία Ρώμη. Στη σύγχρονη Ελλάδα δεν ασχολούνται με τέτοιες λεπτομέρειες αφού μετά τον Αντρίκο Παπανδρέου και την Πελέκη-σύζυγο Βουλγαράκη που...

παίρνανε κερδοφόρες δουλειές από το Δημόσιο, ήρθε η ώρα να μάθουμε και τη γυναίκα του Στουρνάρα μαζί με τον αδελφό του Βαρβιτσιώτη.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι «Εκστρατεία ενημέρωσης» του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) τμηματικής αξίας 76.011,66 ευρώ (συνολικό έργο αξίας 435.666 ευρώ) ανατέθηκε σε δύο εταιρείες :

Σε μία που ανήκει στην κυρία Νικολοπούλου (σύζυγος Στουρνάρα) και στη V+O (του αδελφού Βαρβιτσιώτη που είναι συνέταιρος με πρώην στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά από την εποχή της Πολιτικής Άνοιξης).

Για την κάθε μία εγκρίθηκε τον Μάιο το ποσό των 38.005,83 €.

Οι αναθέσεις είναι πολύ πιθανό να είναι νόμιμες, το θέμα είναι κατά πόσο είναι και ηθικό.  

Προκαλεί, πάντως, αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι από τις δεκάδες εταιρείες που κάνουν αυτή τη δουλειά, επιλέχτηκαν δύο συγκεκριμένες : της συζύγου του υπουργού Οικονομικών και του αδελφού του υπουργού Ναυτιλίας (και υιού βαρόνου της Ν.Δ βεβαίως).

Την ώρα που υπουργός Οικονομικών μειώνει τα εισοδήματα των Ελλήνων πολιτών, η γυναίκα του προκαλεί το κοινό αίσθημα όταν κερδίζει δεκάδες χιλιάδες ευρώ από το Δημόσιο, από το υστέρημα δηλαδή των φορολογουμένων.

www.exedra.gr