Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013

Καυγάς του ΑΚΕΛ με το Προεδρικό για την υπόθεση του συμπέθερου του κ. Αναστασιάδη

Anastasiadis-Ethniko01-16july2013Λευκωσία: Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαϊδης, δήλωσε ότι η Νέλυ Λούτσιου - μέλος της οικογένειας του συμπέθερου του Προέδρου της Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια της προχθεσινής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Τράπεζας Κύπρου, προέβη σε δημόσια αποκάλυψη ότι η ίδια είχε ενημερωθεί από την οικογένεια Λούτσιου ότι στο Eurogroup  της 15ης Μαρτίου θα αποφασιζόταν «κούρεμα» καταθέσεων.

Ησοβαρότητα του ζητήματος, για το οποίο είχε επικριθεί έντονα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όλο το προηγούμενο διάστημα, πρόσθεσε ο κ. Λουκαϊδης, επιβάλλει την άμεση διερεύνηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, των καταγγελιών για προνομιακή πληροφόρηση συγγενικών προσώπων του προέδρου Αναστασιάδη.


Η απάντηση της κυβέρνησης

«Η κυβέρνηση δεν σχολιάζει κουτσομπολιά και φαντασιώσεις», απάντησε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο κ. Παπαδόπουλος υπενθυμίζει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά την κατάθεσή του στην Ερευνητική Επιτροπή για την οικονομία, επιχείρησε να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία και απαντήσεις για το κατά πόσο γνώριζαν εξ αγχιστείας συγγενείς του για την απόφαση του Eurogroup.

Τα στοιχεία αυτά, καταλήγει, είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεση του οποιουδήποτε.

Πηγή: www.philenews.com

: http://mignatiou.com