Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2013

Στουρνάρας Νο2 ο Κ. Χατζηδάκης!


Το πιο σκληρό και κοινωνικά ανάλγητο πρόσωπο του νεοφιλελευθερισμού, θιασώτης του οποίου είναι και ο ίδιος, έδειξε χθες στη Βουλή (ως Στουρνάρας Νο2) ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, εξανεμίζοντας κάθε ελπίδα για ευνοϊκότερες ρυθμίσεις στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Κι αυτό γιατί έτσι το θέλει η… τρόικα. Λίγη ώρα αργότερα, μάλιστα, αναφερόμενος στο θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, δεν δίστασε να πει το αδιανόητο: Ότι το μέτρο θα λειτουργήσει θετικά, διότι θα επικρατήσει το ένστικτο της αυτοσυντήρησης των καταστηματαρχών.

Κατά τη διάρκεια επεξεργασίας της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για θέματα ανάπτυξης χθες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο κ. Χατζηδάκης δέχτηκε σωρεία παραπόνων από βουλευτές οι οποίοι ζητούσαν ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά από το πλαίσιο που έχει ήδη δημοσιεύσει το υπουργείο. Ο υπουργός, ωστόσο, δεν άφησε κανένα περιθώριο για αισιοδοξία, πετώντας μάλιστα το μπαλάκι στην τρόικα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτή μπλοκάρει μια ευνοϊκότερη συμφωνία ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Δεν ήταν πάντως λίγοι οι βουλευτές οι οποίοι πίσω από αυτά που υποστήριξε ο κ. Χατζηδάκης είδαν τις πιέσεις των ίδιων των τραπεζιτών και όχι της τρόικας.

Η Μ. Ρεπούση, το Σύνταγμα και το μάθημα Θρησκευτικών


Του Κων/νου Χολέβα

Η Μαρία Ρεπούση προσπάθησε αρχικά να καταργήσει τους ήρωες και τους μάρτυρες από την ελληνική Ιστορία. Απέτυχε. Μετά επεχείρησε να καταργήσει τον εκκλησιασμό των μαθητών. Απέτυχε. Τώρα θέλει να καταργήσει τον υποχρεωτικό χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών. Πάλι θα αποτύχει, διότι η πρόσφατη απόφαση 115/2012 του Διοικητικού Εφετείου Χανίων απαντά τελεσίδικα (δεν εφεσιβάλλεται) σε δύο ερωτήματα: α) Ποιοι απαλλάσσονται από το μάθημα και β) Ποιος πρέπει να είναι ο προσανατολισμός του μαθήματος. Έχω γράψει σε προηγούμενα άρθρα μου ότι υπάρχει αυτό το εξαιρετικό νομικό κείμενο, αλλά για την κυρία Ρεπούση, που αγνοεί την απόφαση, παραθέτω τα κυριότερα σημεία:

Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλεί τα Ίμια «Καρντάκ»(!) και λέει πως ανήκουν στην Τουρκία...


Ο κ. Νάσος Θεοδωρίδης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, με ανάρτησή του στο Facebook, που έγινε μάλιστα την ημέρα εκείνης της θλιβερής επετείου του 1996, αποκαλεί τη βραχονησίδα των Ιμίων, «Καρντάκ», όπως δηλαδή τα λένε οι Τούρκοι.  Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «η παραχώρηση των Δωδεκανήσων από την Ιταλία προς την Ελλάδα περιελάμβανε μόνο τις παρακείμενες προς αυτά βραχονησίδες», σημειώνοντας πως τα Ίμια «είναι σαφώς πιο κοντά στην Τουρκία παρά στην Κάλυμνο».

  Ακόμη, υποστηρίζει ότι το επεισόδιο στα Ίμια αποτελεί την πιο ευφυή επινόηση του ελληνικού καπιταλισμού για την απόσπαση της συναίνεσης των καταπιεζόμενων μαζών, που είναι η επίσημη κρατική προπαγάνδα περί δήθεν ύπαρξης εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

  Ταυτόχρονα, ο κ. Θεοδωρίδης υπογραμμίζει ...

Αμερικανικά ΜΜΕ: Μυστική βάση μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη Σ. Αραβία


Αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος

Η CIA λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια μυστική βάση μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με δημοσιεύματα της Washington Post και των New York Times.

Η εντολή για την κατασκευή της βάσης δόθηκε το 2009, με στόχο την εξουδετέρωση μελών της πτέρυγας της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο, που έχει τη βάση της στην Υεμένη.

Σύμφωνα με τους New York Times, η βάση χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το Σεπτέμβριο του 2011 ...

Οι 12 αόρατοι μοναχοί του Αγίου Όρους


Η παράδοση χάνεται στα βάθη των αιώνων. Παρ’ όλα αυτά, διατηρείται αμείωτα ζωντανή: δώδεκα αόρατοι καλόγεροι κατοικούν στην κορυφή του Άθω, μερικές φορές εμφανίζονται για λίγο και χάνονται ξανά στην «ανυπαρξία» τους. Δώδεκα παράξενοι άγιοι, που προκαλούν τη σκέψη και τη φαντασία μας. Πόσο μυθικοί και πόσο πραγματικοί άραγε είναι;

Στο Άγιον Όρος υπάρχει μια παλαιά και άγραφη παράδοση που λέει ότι κοντά στην κορφή του Άθωνα χειμώνα-καλοκαίρι ζουν, τρεφόμενοι από την προσευχή, δώδεκα μοναχοί αόρατοι. Όταν ένας απ’ αυτούς κοιμηθεί, άλλος τον αντικαθιστά. Και η δωδεκάδα μένει πάντοτε… ακέραια, χωρίς να της λείπει κανείς.

Λέγεται ότι κάποιοι τους είδαν και αμέσως τους έχασαν. Κάποιοι άλλοι τους είδαν και χάθηκαν μαζί τους. Ένας νέος υποτακτικός είδε έναν απ’ αυτούς. Διηγήθηκε στον γέροντά του το γεγονός και ο γέροντας του είπε «έπρεπε να τον ακολουθήσεις».