Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας σε αυξημένη επιφυλακή λόγω ανακήρυξης ΑΟΖ

Καθοριστικής σημασίας για την υπεράσπιση των ενεργειακών συμφερόντων της χώρας κρίνεται ότι αποτελεί η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προσχωρήσει  σε ρηματική διακοίνωση με την οποία προσδιορίζει τα όρια της υφαλοκρηπίδας της σε όλη την περιοχή της Αν. Μεσογείου.

Ουσιαστικά πρόκειται για πλήρη ανατροπή σε σχέση με την πολιτική πλήρους απραξίας που ακολουθήθηκε τα τελευταία 15 χρόνια καθώς η Ελλάδα πλέον αποφασίζει έμπρακτα να υλοποιήσει δόγματος εξασφάλισης της Ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) και κατ επέκταση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και φυσικού αερίου που περιλαμβάνονται σε Ανατολικό Αιγαίο και στην ΝΑ Μεσόγειο.

Παράλληλα δε το σύνολο των Ένοπλων Δυνάμεων της χώρας βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή ήδη από εχθές καθώς και  υπάρχει έντονη ανησυχία στα επιτελεία για πρόκληση σοβαρού επεισοδίου από την πλευρά της Άγκυρας.

Έτσι κυριότερα μονάδες του Στόλου αλλά Μοίρες μαχητικών της ΠΑ έχουν αυξήσει

Ούτε οι μέντορες του δεν τον θέλουν: FOX News (ΗΠΑ): «Ε, όχι να μας διδάξει και ο Παπανδρέου οικονομία»!


"O Γιώργος Παπανδρέου, ο πρώην σοσιαλιστής πρωθυπουργός που ήταν στο τιμόνι της Ελλάδας όταν τσακίστηκε πάνω στα βράχια της δημοσιονομικής καταστροφής, βρήκε μια δουλειά, να διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Columbia, από όλα τα πράγματα, το πώς να διαχειρίζεσαι μια οικονομική κρίση.

Το Ivy League School το ανακοίνωσε με τυμπανοκρουσίες τον περασμένο μήνα, λέγοντας ότι η Ελλάδα είναι ένα «ζωντανό εργαστήριο» για τις βασικές προκλήσεις της παγκόσμιας δημόσιας πολιτικής. Ο Παπανδρέου, ο οποίος ηγήθηκε της Ελλάδας από τον Οκτώβριο 2009 έως το Νοέμβριο του 2011, διδάσκει ένα μάθημα σχετικά με την ευρωπαϊκή χρηματοπιστωτική κρίση και θα δώσει μια διάλεξη την Τετάρτη με θέμα «Bailouts and Ballots: Οι Νέες Προκλήσεις για τη Δημοκρατία και την υπόθεση της Ευρώπης».

Φέρνοντας τον άνθρωπο που κυβερνούσε την Ελλάδα, όταν η οικονομία της συνετρίβει ...

Κουράκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κλείσει τα μεταλλεία χρυσού, οι άνεργοι να γίνουν μελισσοκόμοι Πηγή: Κουράκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κλείσει τα μεταλλεία χρυσού, οι άνεργοι να γίνουν μελισσοκόμοι


Κουράκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κλείσει τα μεταλλεία χρυσού, οι άνεργοι να γίνουν μελισσοκόμοι
Αυτή την πρόταση μετέφερε χθες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης στους εργαζόμενους στα Μεταλλεία Χαλκιδικής τους οποίους προειδοποίησε ότι το κόμμα του όταν έρθει στην κυβέρνηση θα τα κλείσει γιατί επιβαρύνουν περιβαλλοντικά την περιοχή.

Οι εργαζόμενοι ρώτησαν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ τι θα απογίνουν οι 1.100 εργαζόμενοι της επιχείρησης, αφού οι νέες επενδύσεις θα φέρουν άλλες 900 θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με το Εθνος,

ΕΜΜΕΣΗ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΑΟΖ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ!Πριν από λίγο η Ελλάδα κατέθεσε στον ΟΗΕ ρηματική διακοίνωση με την οποία προσδιορίζει τα όρια της υφαλοκρηπίδας της σε όλη την περιοχή της Α.Μεσογείου και σε όλες τις περιοχές που αυτή ισχύει.

Η περιοχή αυτή συμπίπτει με την περιοχή της ελληνικής ΑΟΖ.

Η ενέργεια αυτή έχει ως σκοπό να διασφαλίσει ότι τα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, όρια τα οποία συμπίπτουν με αυτά της ΑΟΖ, δεν πρόκειται να υπονομευθούν από τις επικείμενες τουρκικές έρευνες για κοιτάσματα υδρογονανθράκων σε περιοχές εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Πρακτικά πρόκειται περί ανακήρυξης ΑΟΖ.

Με τη ρηματική διακοίνωση που κατατέθηκε χθες στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, η Ελλάδα...

Μωραίνει Κύριος... "φωτισμένε" Ιεράρχα, θιασώτη του Αναστασιάδη!


Κύπρος: Στήριξη του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου στο Ν. Αναστασιάδη

Την στήριξή του στον υποψήφιο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος!

Παράλληλα, κάλεσε όλους όσοι υποστηρίζουν το ΔΗΚΟ να τον ψηφίσουν. Μιλώντας, ύστερα από συνάντηση που είχαν, ο αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι «όλοι πρέπει να αναλογιστούν σε πόσο δύσκολη κατάσταση βρίσκεται ο τόπος». «Ένα μέρος του λαού πεινά», είπε, «και γι' αυτό χρειάζονται όλοι στην υπηρεσία της πατρίδας».

Ο Αναστασιάδης πίσω από την προβοκατόρικη προσπάθεια κατάσχεσης υπουργικού οχήματος από ιδιώτη...


Παρεμπόδιση του έργου τους κατήγγειλαν στην κυπριακή αστυνομία δικαστικοί επιμελητές που μετέβησαν νωρίτερα στο υπουργείο Οικονομικών για να κατάσχουν υπουργικό όχημα βάσει σχετικού εντάλματος.

Σύμφωνα με το ΡΙΚ, λίγες μόλις μέρες πριν τον β' γύρο των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο, δικαστικοί επιμελητές πήγαν στο υπουργείο προκειμένου να κατάσχουν το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του υπουργού Βάσου Σιαρλή για υπόθεση, η οποία αφορά οφειλές του κράτους, ύψους 15 εκατ ευρώ, λόγω απαλλοτριώσεως γης.

Οι δικαστικοί επιμελητές είχαν εντάλματα για την κατάσχεση του οχήματος, ωστόσο δεν τους επετράπη η είσοδος στο υπουργείο αφού αναμένεται η ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας ενώπιον δικαστηρίου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, υπήρξε και λεκτική αντιπαράθεση ανάμεσα στους δικαστικούς επιμελητές και τον οδηγό του αυτοκινήτου του υπουργού Εμπορίου της Κύπρου, Νεοκλή Συλικιώτη, ο οποίος βρισκόταν στο υπουργείο Οικονομικών. 

Πολιτική κόντρα 
Το θέμα προκάλεσε και πολιτική κόντρα στην Κύπρο, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφανο Στεφάνου να μιλά για δυσφήμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας για χάρη της προεδρίας από το Νίκο Αναστασιαδη και την υπουργό Εσωτερικών Ελένη Μαύρου να «βλέπει» σκοπιμότητες πίσω από την ενέργεια των δικαστικών επιμελητών.

Η υπόθεση, εξήγησε ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, έχει να κάνει με...