Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013

"ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ" ΑΝΑΦΩΝΗΣΕ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ


1«Εάν δεν υπήρχε η Ελλάδα θα ήμασταν ακόμα βάρβαροι και ειδωλολάτρες», δήλωσε ο κ. Ταγιάνι προσθέτοντας ότι η Ευρώπη θα πρέπει να βοηθήσει την Ελλάδα ώστε να μην χάσει τα εργαλεία της για την ανάπτυξη.

Απευθυνόμενος στο κοινό συνεδρίου για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, αλλά και στους Έλληνες εν γένει, ο κ. Ταγιάνι είπε ότι μισό δισεκατομμύριο Ευρωπαίοι οφείλουμε την ύπαρξη μας στην Ελλάδα κι αναφώνησε «Ζήτω η Ελλάς». 

«Η Ελλάδα έκανε

Τι γίνεται στην Ικαρία; (ή όταν το μυρμήγκι ενοχλεί τον ελέφαντα)


Όταν οι καθηγητές της ΕΛΜΕ Ικαρίας – Φούρνων αποφάσισαν να τηρήσουν τις δεσμεύσεις του καταστατικού τους και – ως είχαν υποχρέωση – να αποκλείσουν την υποψηφιότητα μέλους του ΠΑΜΕ – ΚΚΕ που αποσπάστηκε μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών στη Βουλή, ενδεχομένως να μη διαισθάνονταν ότι πρόσβαλαν τα ιερά και τα όσια μιας αμαρτωλής ιστορίας. Δηλαδή της συμπαιγνίας αστικών και ρεφορμιστικών κομμάτων που αποσπά εργαζομένους στα βουλευτικά γραφεία. Ως άλλη Κίρκη δηλαδή. Εξεμάνη, λοιπόν, ο μηχανισμός του ΚΚΕ και προκαλεί με βιομηχανία λάσπης, αγυρτείας, ψεμμάτων και απειλών που δεν έχουν ουδεμία σχέση με την αριστερά, το μέλλον που ονειρευόμαστε, την ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος.

Διότι το κίνημα των ανθρώπων που έχουν στο αίμα τους και στο DNA τους τη δημοκρατία, την αξιοπρέπεια και την κοινωνική χειραφέτηση έβαζε στα ψηφοδέλτιά του φυλακισμένους υπό εκτέλεση, διωγμένους και παράνομους.

Τώρα βάζει αποσπασμένους!!! Παρατρεχάμενους βουλευτών και θρονιασμένους στα γραφεία τους που τάχα θα υπερασπίζονται συμφέροντα και σχέσεις ανθρώπων… που δεν ξέρουν.

Ας δούμε τα πράγματα καθαρά...

Κ. Λαπαβίτσας: Επιμένει για έξοδο από ΟΝΕ


Για να βγούμε απ' το τέλμα η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε δραστικές κινήσεις, που θα συμπεριλαμβάνουν στάση πληρωμών και διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους καθώς και έλεγχο στη διακίνηση κεφαλαίων, τονίζει ο καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου Κώστας Λαπαβίτσας.

Μιλώντας στο «ΣΚΑΙ» ο κ. Λαπαβίτσας τόνισε μάλιστα ότι τους όρους διαγραφής του χρέους θα πρέπει να τους βάλει η ελληνική πλευρά, κάτι που θα την φέρει σε τροχιά σύγκρουσης με τη νομισματική ένωση και την Ευρώπη.

"Είναι ο μόνος τρόπος για να προχωρήσουμε. Αντέξαμε ως τώρα σε ύφεση 25%, σε ανεργία 30%. Που θα φθάσει αυτή η κατάσταση; Θα φύγουν όλοι οι νέοι και θα γίνουμε χώρα γερόντων", δήλωσε ο κ. Λαπαβίτσας επαναλαμβάνοντας την πρόταση του για έξοδο της χώρας απ' την Ευρωζώνη.

Πρώτη φορά στα χρονικά η Ελλάδα έκανε στάση πληρωμών πλήττοντας τους ίδιους τους Έλληνες και όχι τους ξένους πιστωτές. Την πλήρωσαν οι ομολογιούχοι, οι τράπεζες και τα ασφαλιστικά Ταμεία.

“Η νομισματική ένωση

Καθ. Κ. Λαπαβίτσας: Άλλη πορεία ανάπτυξης


Η αναπτυξιακή πολιτική της τρόικα θα αποδειχθεί αποτυχημένη, όπως αποτυχημένη αποδείχθηκε και η πολιτική της σταθεροποίησης που προκάλεσε την καταστροφική ύφεση. Το ερώτημα είναι αν υπάρχει άλλη πολιτική που θα μπορούσε να βάλει τη χώρα σε πορεία ταχύρρυθμης ανάπτυξης με κοινωνική δικαιοσύνη. 

Η απάντηση είναι ότι υπάρχει. Πριν την περιγράψω συνοπτικά θέλω να πω δυο λόγια για το περιεχόμενο της ανάπτυξης.

Μεγέθυνση και ανάπτυξη

Ο Γιούνκερ μιλά για κίνδυνο πολέμου στην Ευρώπη.


Μιλώντας στο Spiegel o Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μιλάει για την παρούσα κατάσταση στην ευρωζώνη και τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Σε συνέντευξή του προς το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel και σχολιάζοντας τη συζήτηση για το μέλλον της ευρωζώνης, ο κ. Γιούνκερ προειδοποιεί για το ενδεχόμενο επικίνδυνης κλιμάκωσης των συγκρούσεων στη γηραιά ήπειρο. «Όποιος πιστεύει ότι δεν τίθεται πλέον το αιώνιο ερώτημα περί ειρήνης και πολέμου στην Ευρώπη, μπορεί να πλανάται οικτρά. Οι δαίμονες δεν έχουν φύγει, απλά κοιμούνται», λέει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και προσθέτει:

«Για τη γενιά μου το κοινό νόμισμα αποτέλεσε μία πολιτική ειρήνης. Σήμερα, ωστόσο, ...

Στη Γερμανία ιδρύθηκε κόμμα κατά του ευρώ!


Ένα νέο κόμμα ίδρυσαν oι αντίπαλοι του κοινού νομίσματος στη Γερμανία, το οποίο τάσσεται υπέρ της κατάργησης του ευρώ και της επιστροφής στο μάρκο. Το όνομα του κόμματος είναι «Το εναλλακτικό για τη Γερμανία».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle, ο Κόνραντ Άνταμ που ίδρυσε το κόμμα μαζί με άλλους δημοσιογράφους και ερευνητές, αναφέρει ότι «η αντίθετη άποψη όσον αφορά το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα δεν αντανακλάται καθόλου στο γερμανικό κοινοβούλιο».

 Σε έρευνα του εβδομαδιαίου περιοδικού Der Spiegel τον Ιούλιο, ...