Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013

Μία εικόνα χίλιες λέξεις

Οι απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ σε... κύβο του Ρούμπικ

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Με απειλεί η Τρόικα

Σοβαρές καταγγελίες από τον προκαθήμενο της Κυπριακής Εκκλησίας

Απειλές καταγγέλει οτι δέχεται ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου από την Τρόικα μετά την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη με το αίτημα του προσωρινού απαγορευτικού διάταγματος διαγραφής των μετοχών της Τράπεζας Κύπρου

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα και πάγωσε μέχρι τις 5/4/2013 την διαγραφή των μετοχών. Σε δηλώσεις του στο Real.gr, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος είπε χαρακτηριστικά:

ΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ !


Δεν έχει εισαχθεί τίτλοςΤο «ναι» του Νίκου Αναστασιάδη το 2004 στο σχέδιο Ανάν, ως προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), αλλά και το «ναι» στο σχέδιο σωτηρίας της Τρόικα του έχει αφήσει ένα διόλου κολακευτικό προσωνύμιο, το οποίο επανήλθε στην επικαιρότητα με τις τελευταίες εξελίξεις.

Ο κυπριακός Τύπος τον αποκαλεί «Ναινίκο», όπως επισημαίνει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Σημερινή» με τίτλο «Ναινίκος ανέκαθεν» !

Πως οι καθολικοί κληρικοί εβραϊκής καταγωγής έκαναν το Βατικανό να αλλάξει στάση απέναντι στους Εβραίους και να προωθήσει τον οικουμενισμό


ΚΟ: Η Δεύτερη Βατικάνειος Σύνοδος, κοινώς γνωστή ως ‘Vatican II’, μια Οικουμενική Σύνοδος καρδινάλιων της Καθολικής Εκκλησίας, που άνοιξε υπό τον Πάπα Ιωάννη XXIII το 1962 και έκλεισε υπό τον Πάπα Παύλο ΣΤ' το 1965, έφερε ριζικές – σεισμικές αλλαγές στην διδασκαλία της καθολικής εκκλησίας, «εκσυγχρονίζοντας» μεταξύ άλλων, την λειτουργία της και προωθώντας ξεκάθαρα τα «οράματα» του οικουμενισμού με την διακήρυξη ότι «σε όλες τις θρησκείες υπάρχουν θετικά στοιχεία και ότι οι τρεις μεγάλες μονοθεϊστικές θρησκείες, ο Χριστιανισμός, ο Ιουδαϊσμός και το Ισλάμ πιστεύουν στον ίδιο Θεό». 
Είναι γνωστό ότι το Βατικανό και ο εκάστοτε Πάπας πρωτοστατούν σε οικουμενικές -πανθρησκειακές κινήσεις. Ενδεικτική ήταν η Α' πανθρησκειακή σύνοδος στην Ασίζη της Ιταλίας το 1986, όπου υπήρχε πανθρησκειακή συνάντηση και συμπροσευχή προς τον «ίδιο Θεό» από όλους εκεί τους συμπαραστάντες ετερόθρησκους και ετερόδοξους.

Μία όμως, από τις πιο «επαναστατικές αλλαγές» που προέκυψε ήταν το κείμενο ‘Nostra Aetate’ σχετικά με τις σχέσεις της καθολικής εκκλησίας με τους Εβραίους...

Η Huffington Post εξυμνεί τα οφέλη της Νηστείας

Huffington Post,
28 March 2013

The Benefits of Going Vegetarian, Greek-Style, for 200 Days a Year

For years now we have been hearing how healthy the Mediterranean diet is. The recent study in New England Journal of Medicine confirmed what we already knew: This type of eating is good for the heart.

A component of the diet we don't hear much about is how the Greek diet, which served as a prototype for the Mediterranean diet, was in essence a vegetarian and even vegan diet for 200 days out of the year. Most people associate Greek food with souvlaki and lamb, when in fact Greeks were for the most part vegetarians.

Ο Ολυμπιονίκης Ηλίας Ηλιάδης αφιέρωσε το μετάλλιο του στο Άγιο Όρος

Ο ὀλυμπιονίκης Ἠλίας Ἠλιάδης χθὲς τὸ ἀπόγευμα Τετάρτη 27 Μαρτίου ἐπισκέφτηκε τὴν Ἱερὰ Μονὴ Βατοπαιδίου ὅπου σὲ συνάντηση μὲ τὸν Γέροντα Ἐφραίμ, τὸν Καθηγούμενο τῆς Μονῆς, τοῦ παρέδωσε τὸ μετάλλιό του γιὰ νὰ ἀναρτηθεῖ στὰ ἀφιερώματα τῆς θαυματουργῆς εἰκόνας τῆς Παναγίας Παραμυθίας.
Ὁ Ἠλίας Ἠλιάδης στὴν 30ή Ὀλυμπιάδα στὸ Λονδίνο τὸ καλοκαίρι τοῦ 2012 στοὺς ἀγῶνες τζοῦντο πῆρε τὸ χάλκινο μετάλλιο, τὸ ὁποῖο εἶχε κάνει τάμα νὰ τὸ ἀφιερώσει στὴν Παναγία Παραμυθία.

Ο Ὀλυμπιονίκης προετοιμάζεται τώρα γιὰ τὸ Πανευρωπαϊκὸ Πρωτάθλημα τζοῦντο ποὺ θὰ γίνει στὴν Βουδαπέστη στὶς 25-27 Ἀπριλίου 2013. Τοῦ εὐχόμαστε χρυσὸ μετάλλιο!!!

Δημ. Κωνσταντακόπουλος: Κύπρος - Ελλάδα: Μαζί στην καταστροφή

Κωνσταντακόπουλος Δημήτρης : Κύπρος - Ελλάδα: Μαζί στην καταστροφήΕνιαίο δόγμα συλλογικής αυτοκτονίας...

Είναι αλήθεια ότι το ελλαδικό και το κυπριακό κράτος οφείλουν, ιστορικά, την ύπαρξή τους σε δύο μεγάλες και σπουδαίες Επαναστάσεις. Αλλά κατά το μεγαλύτερο μέρος της Ιστορίας τους ήταν λειψά μορφώματα.

Δεν πρόλαβε να εκλεγεί ο Αναστασιάδης πρόεδρος και έσπευσε να δηλώσει την προσχώρηση στο νατοϊκό πρόγραμμα «Συνεταιρισμός για την Ειρήνη». Το πρόγραμμα δεν παρέχει τίποτα στην Κύπρο, παρέχει όμως στο ΝΑΤΟ (άνευ ανταλλάγματος) μεγάλες δυνατότητες στη Μεσόγειο και, ταυτόχρονα, απομακρύνει Λευκωσία και Μόσχα...

Φ. Φραγκούλης: Η σημασία της επαναστάσεως του 1821 για τους Πανέλληνες


Η σημασία της επαναστάσεως του 1821 για τους ΠανέλληνεςΤου Φραγκούλη Φράγκου

Την ώρα που κάποιοι ετοιμάζονταν να υπογράψουν την «καταδίκη» της Κύπρου στις Βρυξέλλες ο στρατηγός και πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Φραγκούλης Φράγκος εκφωνούσε τον πανηγυρικό της 25ης Μαρτίου στην Πάφο της Κύπρου, τονώνοντας το πατριωτικό αίσθημα των αδελφών Κυπρίων, σε μια από τις δύσκολες στιγμές της ιστορίας της μαρτυρικής Μεγαλονήσου.

«Κλήθηκα σήμερα στην Πάφο, εδώ, στην Κύπρο, Παραμονή της 25ης Μαρτίου, να εκφωνήσω τον πανηγυρικό για την επέτειο της επανάστασης του 1821. Δεν υπάρχει μορφή του λόγου δυσχερέστερη...

Δραματική αύξηση των χρεών προς τις ΔΟΥ - 1,3δις μόνο τους πρώτους 2 μήνες του '13

Αδυνατούν οι φορολογούμενοι να εκπληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, με αποτέλεσμα στο πρώτο δίμηνο του έτους οι -νέες- ληξιπρόθεσμες οφειλές να έχουν φθάσει στο 1,3 δισ. ευρώ.

Αρκετοί, ωστόσο, οφειλέτες έχουν διακόψει τις πληρωμές τους στο ελληνικό Δημόσιο όχι λόγω αδυναμίας, αλλά εν αναμονή της ρύθμισης που σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών. Πλέον, η ρύθμιση για την τακτοποίηση των οφειλών προς την εφορία ...

Ιδρύεται νέα τράπεζα στην Κύπρο (Ελληνορωσικών συμφερόντων)

Την άδεια από την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου αναμένει ομάδα Κυπρίων επιχειρηματιών προκειμένου να λειτουργήσουν νέο τραπεζικό οργανισμό με ένα αρχικό κεφάλαιο της τάξεως των 30 εκατ. ευρώ.

Σ' αυτή τη νέα επενδυτική προσπάθεια συμμετέχουν και Έλληνες όπως και Ρώσοι επιχειρηματίες, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια για να αυξηθεί ακόμη περισσότερο το αρχικό κεφάλαιο της εταιρείας που συστήθηκε γι' αυτό τον σκοπό, με κεφάλαια από την Ινδία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φιλελεύθερου», από κυπριακής πλευράς θα συμμετέχουν ...

ΕΕ ΚΑΙ ΕΥΡΩΖΩΝΗ, ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ! Κόλαφος Αlpha Bank κατά Eurogroup - Προβλέπουν "μαύρες" εξελίξεις σε Κύπρο και ΕΕ


Διαβλέποντας το τι έρχεται η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank κάνει ειδική αναφορά το εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων που εκδίδει για την απόφαση του Eurogrpoup αναφορικά με την Κύπρο και προβαίνει σε μια πρωτοφανή για τράπεζα, επίθεση  κατά της του ανώτατου ευρωπαϊκού οργάνου που έχει εξελιχθεί σε όργανο της Γερμανίας.

Οπως επισημαίνεται στο δελτίο, η απόφαση της 25ης Μαρτίου, συνεπάγεται μια σειρά από εξαιρετικά αρνητικές εξελίξεις για το χρηματοοικονομικό σύστημα, και κυρίως στην ουσιαστική απομόνωση και συρρίκνωση του τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, και, κατά συνέπεια, της οικονομίας της μεγαλονήσου. 

Ας δούμε τα κυριότερα αποσπάσματα του δελτίου της Alpha Bank: