Παρασκευή, 5 Απριλίου 2013

Σώωωωπα! Η Deutsche Bank έχει ιδρύσει πάνω από 300 εταιρείες «μαϊμού» σε φορολογικούς παραδείσους!

Η Deutsche Bank ίδρυσε πάνω από 300 εταιρείες «μαϊμού» σε φορολογικούς παραδείσους!
Η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα παρείχε υπηρεσίες ίδρυσης υπεράκτιων εταιρειών για πλούσιους ιδιώτες

Στα πεπραγμένα της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας, της Deutsche Bank, ρίχνει φως σήμερα η Süddeutsche Zeitung, σε συνδυασμό με τις αποκαλύψεις για το διεθνές δίκτυο υπεράκτιων εταιρειών.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, η τράπεζα φαίνεται πως είναι υπερδραστήρια στον τομέα της off shore οικονομίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εφημερίδας, η Deutsche Bank, ...

Ο ανεκτίμητος θησαυρός των αρχαιοελληνικών χειρογράφων του Αγίου Όρους


Σε μια εποχή που η τυπογραφία άνηκε ακόμη στο μακρινό μέλλον, τα χειρόγραφα αποτελούσαν το μοναδικό τρόπο για να διασωθούν οι αρχαίες γνώσεις στο διηνεκές.

Στο Μεσαίωνα, μια εποχή σκοταδισμού και θρησκευτικού φανατισμού, ορισμένα μοναστήρια λειτούργησαν –σε πείσμα της... κατεστημένης θεοκρατικής αντίληψης– και ως «κιβωτοί γνώσεων» διαφυλάσσοντας τα αρχαία κείμενα με τη μορφή χειρογράφων.

Τα χειρόγραφα αυτά αντιγράφονταν από μοναχούς μέσα στο ημίφως των μοναστηριακών εργαστηρίων, στα περίφημα καλλιγραφεία. Τα περισσότερα αρχαιοελληνικά κείμενα που διασώθηκαν ως τις μέρες μας, είναι αποτέλεσμα των ακατάπαυστων αντιγραφών, που γίνονταν σ’ αυτά τα εργαστήρια από ορισμένους γενναίους μοναχούς...

«Δεν εγγυάται» την ασφάλεια των ξένων πρεσβειών η Βόρεια Κορέα...


H Βόρεια Κορέα μετέφερε και δεύτερο πύραυλο μεσαίου βεληνεκούς στην ανατολική ακτή. Πολεμικά πλοία με αντιπυραυλικά συστήματα αναπτύσσει το νοτιοκορεατικό ναυτικό. H Πιονγκγιάνγκ κάλεσε όλες τις ξένες πρεσβείες να εξετάσουν το ενδεχόμενο να απομακρύνουν το προσωπικό τους.

Η Βόρεια Κορέα δήλωσε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των πρεσβειών από τις 10 Απριλίου στην περίπτωση σύγκρουσης, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας, το οποίο υπενθύμισε στην Πιονγκγιάνγκ την υποχρέωσή της να προστατεύει τις διπλωματικές αποστολές.

"Η βρετανική πρεσβεία ...

Η Deutsche Bank κατηγορείται για τραπεζική απάτη- μαμούθ!


Η Deutsche Bank κατηγορείται για τραπεζική απάτη- μαμούθ!Στο στόχαστρο της Γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας, της Bundesbank, μπαίνει η μεγάλη γερμανική τράπεζα Deutsche Bank, για γιγαντιαία τραπεζική απάτη ύψους 12 δισ. δολαρίων! 

Σύμφωνα με τους Financial Times, η Bundesbank έχει ξεκινήσει μεγάλη έρευνα σχετικά με αναφορές ότι η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα απέκρυψε ζημίες δισεκατομμυρίων δολαρίων σε πιστωτικά παράγωγα, στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, ώστε να αποφύγει ένα κυβερνητικό σχέδιο διάσωσης.

Ερευνητές από την κεντρική τράπεζα της Γερμανίας ...