Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013

Ξυπνάνε οι Αμερικάνοι πολίτες(;) και οι περισσότεροι δηλώνουν ότι φοβούνται περισσότερο την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ τους παρά την ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!

Για πρώτη φορά μετά από μια παρόμοια ερώτηση που είχε τεθεί τον Μάιο του 2001, περισσότεροι Αμερικανοί απάντησαν «όχι» στην ερώτηση, "Θα ήσασταν διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν κάποιες από τις προσωπικές ελευθερία σας, προκειμένου να μειωθεί η απειλή της τρομοκρατίας;"

Σύμφωνα με δύο πρόσφατες δημοσκοπήσεις, για πρώτη φορά μετά τις τρομοκρατικές αεροπειρατείες της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, οι Αμερικανοί είναι πιο φοβισμένοι ότι η κυβέρνησή τους θα καταχραστεί τις συνταγματικές ελευθερίες ενώ αποτυγχάνει να κρατήσει τους πολίτες της ασφαλείς.

Washington’s Blog
April 29, 2013

WND reports today:

Σταύρος Λυγερός: Το φυσικό αέριο, οι Τουρκοκύπριοι και η Άγκυρα


Σταύρος Λυγερός: Το φυσικό αέριο, οι Τουρκοκύπριοι και η ΆγκυραΜετά τον αιφνιδιασμό που προκάλεσε στην τουρκική διπλωματία η συμφωνία της Λευκωσίας με το Κάιρο για την οριοθέτηση των ΑΟΖ με βάση την αρχή της μέσης γραμμής, η Άγκυρα έκανε ό,τι μπορούσε για να ακυρώσει στην πράξη το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να πραγματοποιήσει σεισμικές έρευνες και στη συνέχεια γεωτρήσεις. Στις αρχές του 2007 είχε ανακοινώσει ότι «είναι αποφασισμένη να υπερασπίσει τα δικαιώματα και συμφέροντά της στην Ανατολική Μεσόγειο και δεν πρόκειται να επιτρέψει την προσβολή τους».

Στις 19 Οκτωβρίου 2008, ο Τούρκος αρχηγός ΓΕΝ, ναύαρχος Μετίν Ατάτς, είχε δηλώσει: «Εκτιμώ ότι η Ανατολική Μεσόγειος θα καταστεί εστία προστριβών και συγκρούσεων λόγω της πετρελαϊκής σπουδαιότητας που θα αποκτήσει προσεχώς. Εξαιτίας των πετρελαίων που διαθέτει, θα μετατραπεί σ’ ένα δεύτερο Αραβικό Κόλπο. Η Τουρκία πρέπει να επαγρυπνεί και να αντιδράσει».

Ο τότε πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος δεν πτοήθηκε από τις τουρκικές απειλές. Οι Τούρκοι...

Γάλλος Πυουργός Μπενουά Αμόν: "Να τελειώνουμε με τη λιτότητα στην Ευρώπη - Μόνο η Γερμανία τη θέλει"!


Ρωγμές και στον Γαλλογερμανικό άξονα προκαλεί η εμμονή του Βερολίνου στην πολιτική λιτότητας για την Ευρώπη χωρίς ίχνος αναπτυξιακών μέτρων. Μετά από τρία χρόνια ισοπεδωτικής πολιτικής, έχοντας κάνει την Ελλάδα πειραματόζωο, επιβάλλοντας δήμευση των καταθέσεων στην Κύπρο και διαλύοντας οικονομίες ισχυρών χωρών του Νότου, όπως της Πορτογαλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας, όλοι πλέον αντιλαμβάνονται πώς η πολιτική αυτή μόνο στην καταστροφή της Ευρωπαικής Ένωσης και της Ευρωζώνης μπορεί να οδηγήσει. Όλοι, πλην των Γερμανών.

Ο Γάλλος υπουργός Προστασίας του Καταναλωτή, ...

ΥΠΕΞ Ρωσίας: "Θα κάνουν πως ψάχνουν όπλα μαζικής καταστροφής" (οι ΗΠΑ για την εισβολή Συρία)


Με το επιχείρημα της αναζήτησης όπλων μαζικής καταστροφής ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών,  Σεργκέι Λαβρόφ, προειδοποίησε για το ενδεχόμενο επανάληψης του ιρακινού σεναρίου στη Συρία, με στόχο την ανατροπή του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρόεδρο της Επιτροπής της Αφρικανικής Ένωσης Ενκοσαζάνα Ντλαμίνι-Ζούμα, ο κ.  Λαβρόφ εμφανίστηκε επικριτικός απέναντι στην έκκληση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι - μουν προς τη συριακή κυβέρνηση να επιτρέψει σε ομάδα του ΟΗΕ να διενεργήσει έρευνα σχετικά με τη χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς τον Δεκέμβριο.

«Το αίτημα αυτό του γενικού γραμματέα αναφορικά με ένα γεγονός το οποίο ξεχάστηκε ...