Τρίτη, 2 Ιουλίου 2013

Σε κλίμα... κηδείας εντάσσεται σήμερα η Κροατία στην ΕΕ


Του Γ. Δελαστίκ

Πένθιμα χτυπούν οι καμπάνες στην Ευρώπη για τη σημερινή ένταξη της Κροατίας στην ΕΕ ως της 28ης χώρας - μέλους της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Αντί για κλίμα πανηγυρισμών και χαράς, αυτό που επικρατεί είναι κλίμα πολιτικής κηδείας. Δεν χαίρονται ούτε καν οι Γερμανοί, παρόλο που οι Κροάτες είναι ένας ιστορικά γερμανόδουλος λαός που στάθηκαν ενθουσιωδώς ακόμη και στο πλευρό του Χίτλερ κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Μέχρι και... κροατικό σώμα των Ες Ες είχαν φτιάξει, μέχρι και ναζιστική κυβέρνηση είχαν και έσφαξαν εκατοντάδες χιλιάδες Σέρβους πολίτες! Τίποτα από αυτά όμως δεν κρίνεται αρκετό από την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, η οποία δεν καταδέχθηκε καν να πάει χθες στην Κροατία για τις γιορτές της ένταξής της στην ΕΕ και έστειλε έναν ασήμαντο... γενικό γραμματέα υπουργείου για να εκπροσωπήσει το Τέταρτο Ράιχ!

«Η λίστα των ελλείψεων της Κροατίας είναι μεγάλη:

'Άλλη μία θεωρία που αποδείχτηκε Συνωμοσία: Έτσι παρακολουθούσε η NSA την Ελλάδα (Επιχειρήσεις «Powel» και «Klondyke»)

Κρίση (και...) στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν για παρακολούθηση της ελληνικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον και της μόνιμης αντιπροσωπείας μας στον ΟΗΕ από την NSA, ενώ έντονη είναι πλέον η φημολογία ότι υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία για την δράση των πρακτόρων της NSA στο σκάνδαλο παρακολουθήσεων μέσω της Vodafone από το 2004 μέχρι το 2008.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που αποκάλυψε ο Snowden, το προσωπικό που ασχολείται με την Ε.Ε. έφτανε το 2010 στους 90 ανθρώπους, εκ των οποίων οι δύο ήταν ηλεκτρονικοί και χειριστές της ειδικής κεραίας.

Ο Πούτιν χορηγεί πολιτκό άσυλο στον Σνόουντεν... υπό μια προϋπόθεση.

«Ο Αμερικανός Έντουαρντ Σνόουντεν μπορεί να λάβει άσυλο στη Ρωσία, υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα σταματήσει να αποκαλύπτει πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα παρακολουθήσεων των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Στο προξενικό γραφείο του αεροδρομίου της Μόσχας Σερεμέτιεβα κατέθεσε την αίτησή του ο Έντουαρντ Σνόουντεν ζητώντας να του χορηγηθεί πολιτικό άσυλο, όπως επιβεβαίωσε επίσημα απόψε η ρωσική διπλωματία.