Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013

Τελικά πόσα ακόμη μυστικά μπορεί να κρύβει η ελληνική γλώσσα;

Η ελληνική γλώσσα είναι η τελειότερη που έχει δημιουργηθεί στα χρονικά της ανθρώπινης ιστορίας. Πρόκειται για μια γλώσσα που έχει κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει άμεση σχέση με…τη μαθηματική γλώσσα και να περικλείει μια “αφανή αρμονία”. Όπως έγραψε ο Ιάμβλιχος στα “Θεολογούμενα της αριθμητικής” (“Περί δεκάδος” 64-15,20): “Ακόμα η δεκάδα γεννά τον (αριθμό) 55, ο οποίος περιέχει θαυμαστά κάλλη. Εάν δε υπολογίσεις τα ψηφία της λέξης ‘εν’ (σ.σ.: ένα) σε αριθμούς, βρίσκεις άθροισμα 55″.

Πειραιώς Σεραφείμ: «Ο Σόρος θέλει να αλλοιώσει την εθνοτική µας σύνθεση»

Συνέντευξη του Μητροπολίτη Πειραιώς στον Παναγιώτη Λιάκο.

 Τον αποκαλούν «φανατικό» και «ζηλωτή». Όσοι αγνοούν τις απίστευτες αγριότητες που λαµβάνουν χώρα στα ισλαµικά κράτη τον λένε και «ταλιµπάν». Είναι ευκολονόητα τα αίτια των ύβρεων που εκτοξεύονται εναντίον του θαρραλέου και νουνεχή ιεράρχη: Πιστεύει όσα λέει και δέχεται να πληρώσει το «επικοινωνιακό» αντίτιµο για την προσήλωσή του στις αρχές που δίδαξε ο Χριστός. Ο τόνος της φωνής του είναι ήρεµος. Η όψη του γαλήνια. Τα επιχειρήµατά του κινούνται από το πεδίο του δόγµατος στις επιστήµες µε χαρακτηριστική ευκολία. Είναι λόγιος. ∆εν το επιδεικνύει. Προσπαθεί να γίνεται κατανοητός απ' όλους. Τα καταφέρνει.

Super foods: Οι 10 τροφές που σε αδυνατίζουν!

Super foods: Οι 10 τροφές που σε αδυνατίζουν!Γνωρίζεις ήδη τι πρέπει να αποφεύγεις στην προσπάθειά σου να χάσεις βάρος. Αυτό όμως που ίσως σου διαφεύγει είναι ότι υπάρχουν κάποιες τροφές – σύμμαχοι στο αδυνάτισμα. Μάθε ποιες είναι αυτές και συμπερίλαβε τες στο διαιτολόγιό σου.

1. Νερό
Απλό αλλά αποτελεσματικό. Αν έχεις πάρει το αδυνάτισμα στα σοβαρά, πρέπει να πίνεις αρκετό νερό μέσα στην ημέρα. Το νερό είναι υπεύθυνο για κάθε κύτταρο του σώματός σου, όπως άλλωστε και για το μεταβολισμό σου. Για καλύτερα αποτελέσματα, προσπάθησε να μείνεις πιστή στα προτεινόμενα 8 ποτήρια τη μέρα.

2. Πράσινο τσάι

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ υπέρ του Αλβανού Κόλα!

Προκλητική ανακοίνωση εξεδωσε η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), επικεφαλής της οποίας είναι ο Πέτρος Κωνσταντίνου, ηγετικό στέλεχος του αριστερού κόμματος ΑΝΤΑΡΣΥΑ και δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων, με την οποία τάσσεται υπέρ των δικαιωμάτων των Αλβανών δολοφόνων της συμμορίας Μάριον Κόλα και κατά της Αστυνομίας.
  
Η αισχρή ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ανησυχία Πούτιν για τους Χριστανούς τoυ αραβικού κόσμου

Την ανησυχία του για το μέλλον των θρησκευτικών μειονοτήτων στον αραβικό κόσμο, και δη της Ορθοδοξίας, εξέφρασε ο Βλάντιμιρ Πούτιν, σε συνάντηση που είχε στο Κρεμλίνο με τους  προκαθημένους και αρχιερείς 15 τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε πως με πόνο καρδιάς βλέπει να πολλαπλασιάζονται οι θρησκευτικές εντάσεις, ειδικά στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική και να παραβιάζονται τα δικαιώματα των θρησκευτικών μειονοτήτων, «μεταξύ των οποίων και των χριστιανών, συμπεριλαμβανομένων των ορθοδόξων», ενώ πρόσθεσε ότι στην εποχή μας χρειάζεται να γίνουν διεθνείς προσπάθειες με στόχο την αποτροπή «των διαπολιτισμικών συγκρούσεων, που απειλούν με σοβαρότατες συνέπειες».

Μιχάλης Ιγνατίου: Οι ανακρίβειες του κ. Γιώργου Παπανδρέου

Σε πρόσφατη παρέμβασή του σε συνέδριο στο Εδιμβούργο και σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα LeMonde, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου υποστήριξε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι τού έδωσαν –τον Απρίλιο του 2010 στις Βρυξέλλες– δέκα λεπτά για να αποδεχτεί ή να απορρίψει το πρώτο Μνημόνιο. Επίσης υπογράμμισε στη συνέντευξή του στη LeMonde, αλλά και παλαιότερα σε διάλεξή του στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, ότι προσπάθησε να πείσει τους Ευρωπαίους συναδέλφους του για την άμεση αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, δηλαδή πριν από την ένταξη της χώρας μας στο Μνημόνιο, αλλά δεν τα κατάφερε.

Χωρίς τυμπανοκρουσίες συνεχίζει τη βοήθεια το Hellenic Relief Fund

Χωρίς προβολή από τον αθηναϊκό Τύπο, συνεχίζει το Hellenic Relief Fundation να διανέμει τη μηνιαία του βοήθεια

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ομογενειακής εφημερίδας Εθνικός Κήρυξ, χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς προβολή από τον αθηναϊκό Τύπο, συνεχίζει το Hellenic Relief Fundation να διανέμει τη μηνιαία του βοήθεια, που ούτε οι καλοκαιρινές διακοπές δεν τη σταματούν.

Κύπρος 1974: Πέντε μύθοι για το πραξικόπημα

Makarios-Praxikopima01-25july2013Του Μάριου Ευρυβιάδη

Το απόρρητο έγγραφο του Foreign Office αποδεικνύει ότι ο Ευ. Αβέρωφ, άρχισε να προωθεί την ιδέα της διχοτόμησης τον Ιούλιο του 1956, σε συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον Αμερικανό υπουργό Kohler, ενώ βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη ο Απελευθερωτικός Αγώνας της ΕΟΚΑ. Το Σεπτέμβριο του 1956, ο Αβέρωφ επανέλαβε την ιδέα της διχοτόμησης της Κύπρου ως τη μόνη λύση του Κυπριακού ζητήματος στον υπουργό Εξωτερικών της Νορβηγίας Halvard Lange.

Δύο βδομάδες αργότερα

ΔΝΤ: Γιατί μειώθηκε ο ΦΠΑ…

Για να μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση η Ελλάδα έλαβε ισοδύναμα δημοσιονομικά μέτρα και για τον λόγο αυτό η τρόικα δεν ήγειρε ενστάσεις για τη μείωση του φόρου δήλωσε πριν λίγο από την Ουάσιγκτον ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ Ουίλιαμ Μάρεϊ.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ο Μάρεϊ ρωτήθηκε από Έλληνα δημοσιογράφο για τον λόγο που το ΔΝΤ έδωσε την έγκρισή του για τη μείωση του ΦΠΑ στην αξιολόγηση του Ιουλίου και δεν το έκανε νωρίτερα. Ο Μάρεϊ απήντησε πως τα στελέχη του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ δεν έφεραν ενστάσεις καθώς η ελληνική πλευρά προχώρησε στην λήψη ισοδύναμων δημοσιονομικών μέτρων και ως εκ τούτου δεν προέκυψε κάποιο δημοσιονομικό κενό από τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%

Ο ίδιος διέψευσε σενάρια και αναφορές περί αποχώρησης του ΔΝΤ από την Ελλάδα και ξεκαθάρισε πως το μόνιμο κλιμάκιο του ταμείου θα παραμείνει στην χώρα μας. «Προσωπικά δεν γνωρίζω ότι το ΔΝΤ πρόκειται να φύγει από την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά.