Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2013

Οι παρακάτω φωτογραφίες αποτελούν μικρό αφιέρωμα στον Ο-μπαμ-α που κέρδισε το Νόμπελ Ειρήνης ώστε... να ξεκινήσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο (και έκανε άλλους προέδρους να τον ζηλεύουν)

enhanced-buzz-27196-1377992706-5
enhanced-buzz-27194-1377992703-9
enhanced-buzz-2971-1377998860-9
enhanced-buzz-14911-1377992257-4
enhanced-buzz-13384-1377992469-15
enhanced-buzz-28940-1377991221-13
2222
enhanced-buzz-7123-1377990819-6

Μέγα χαστούκι στον Ερντογάν η απώλεια της Ολυμπιάδας – Κέρδισε το Τόκιο

TOKYO-OA01-08september2013Πολλά θα ακουστούν, ιδιαίτερα από τουρκικής πλευράς για την απώλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 από την ιαπωνική πρωτεύουσα, το Τόκιο, παρά το γεγονός ότι τους είχε φιλοξενήσει ξανά το 1964.

Όποιος δεν θέλει να εθελοτυφλεί, θα αντιληφθεί αμέσως ότι το όραμα – σε επίπεδο μεγαλομανίας – του Τούρκου ισλαμιστή πρωθυπουργού για τη χώρα του που κορυφώνεται στην επέτειο των 100 ετών από την ίδρυση του σύγχρονου τουρκικού κράτους το 2023, έχει αρχίσει να τρομάζει πολλούς και το κόστος της ασέβειας απέναντι στην υπερφίαλη διατάραξη παγκόσμιων ισορροπιών, έχει αρχίσει ήδη να καταβάλλεται, μια διαδικασία που δεν τελειώνει εδώ…

Ο κίνδυνος παγκόσμιου πολέμου (!) λόγω Συρίας

Του Σάββα Καλεντερίδη 

Παραμονές της απόφασης του αμερικανικού Κογκρέσου για τη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, θεωρούμε ότι θα ήταν σωστό να κάνουμε μια συνολική περιγραφή της κατάστασης, για να αντιληφθούν οι αναγνώστες μας τι ακριβώς συμβαίνει και τι διακυβεύεται στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, με αφορμή την κρίση που είναι σε εξέλιξη επί 30 μήνες στη χώρα αυτή, που είναι βασικός πυλώνας για την ισορροπία, την ειρήνη και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή.

Από τότε που εμφανίστηκαν τα πρώτα επεισόδια στη Συρία (15 Μαρτίου 2011), που αποτέλεσαν την απαρχή της κρίσης, φάνηκε ξεκάθαρα ότι οι ΗΠΑ είναι ο καθοριστικός παράγοντας, αν όχι για την εμφάνιση, για την εξέλιξη και την τροπή που θα έπαιρναν τα γεγονότα όλους αυτούς τους μήνες. Αλλωστε, η παρουσία της Αντζελίνα Τζολί στον καταυλισμό Σύρων προσφύγων, που δημιουργήθηκε με ευθύνη του ΟΗΕ στην Αντιόχεια, τον Ιούνιο του 2011, μας έδειξε από τότε ότι τα γεγονότα στη Συρία δεν ξεκίνησαν για να σταματήσουν, χωρίς φυσικά να επιτευχθεί το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα!

Έτοιμο το σχέδιο μάχης στη Συρία!

Mεγαλύτερης διάρκειας και έντασης επιθέσεις, απ' ότι προβλεπόταν αρχικά προετοιμάζει το Πεντάγωνο στη Συρία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται πηγές του Πενταγώνου, σχεδιάζεται ένα μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων, το οποίο θα ακολουθήσουν επιθέσεις σε στόχους που δεν καταστράφησαν ή δεν επλήγησαν κατά την πρώτη επίθεση.

Δυο αξιωματικοί του αμερικανικού στρατού δήλωσαν στην εφημερίδα ότι ο Λευκός Οίκος ζήτησε μια διευρυμένη λίστα στόχων για να συμπεριλάβει πολύ περισσότερους από την αρχική λίστα των περίπου 50 στόχων.

ΗΠΑ και Βρετανία σπάνε όλους τους κωδικούς ασφαλείας στο διαδίκτυο!

ΗΠΑ και Βρετανία σπάνε όλους τους κωδικούς ασφαλείας στο διαδίκτυο!Οι «πιο εντατικές προσπάθειες» της NSA κατευθύνθηκαν για την κρυπτογράφηση τύπου Secure Sockets Layer, που προστατεύει χιλιάδες ιστότοπους που ξεκινούν με «https»...

Οι αμερικανικές και βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών μπορούν να αποκωδικοποιήσουν όλα τα συστήματα κρυπτογράφησης στο διαδίκτυο που διασφαλίζουν τα ηλεκτρονικά μηνύματα, όπως οι ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές, μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης στηριζόμενα σε έγγραφα που παρέδωσε που ο Εντουαρντ Σνόουντεν.

Spiegel: "Στόχος της NSA είναι τα smartphones" IPHONE-BLACKBERRY-ANDROID

Μια νέα διάσταση στο θέμα των υποκλοπών από τις αμερικανικές αρχές ασφαλείας που αποκαλύφθηκαν με τη βοήθεια του πρώην συνεργάτη της NSA, Έντουαρντ Σνόουντεν, δίνει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel αποκαλύπτοντας έγγραφα που δείχνουν ότι ο νέος στόχος είναι όλα τα smartphones.

Τα έγγραφα που δημοσιεύει το περιοδικό προέρχονται από την NSA και την Βρετανική ομόλογη υπηρεσία GCHQ και περιγράφουν τη λειτουργία ομάδων με αντικείμενο την παραβίαση των συστημάτων ασφαλείας σε iPhone, BlackBerry και συσκευές Android.

Στόχος των ομάδων είναι οι επαφές, οι λίστες με τις τηλεφωνικές κλήσες, τα SMS, οι σημειώσεις και τα στοιχεία GPS.