Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013

"Με λένε Αλέξη. Είμαι άθεος, αριστερός, προσηλωμένος στις πεποιθήσεις μου, παριστάνω όπως μπορώ τον αυριανό ηγέτη, θα κάνω τα πάντα για να ανέβω στην εξουσία. Τι, δε με πιστεύετε; Να! Φυλάω και σταυρό!"

«Εντομοαπωθητικό» το δέρμα!

Τελικά η απάντηση στα ενοχλητικά τσιμπήματα από τα κουνούπια βρίσκεται στο ίδιο το ανθρώπινο σώμα. Σύμφωνα με νέα έρευνα, φυσικές ουσίες του ανθρώπινου δέρματος θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού εντομοαπωθητικού, κάνοντας τον άνθρωπο «αόρατο» στα κουνούπια.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του ερευνητικού κέντρου του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ και παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρίας Χημικών. Τα κουνούπια μπορούν να μυρίσουν τον στόχο τους (άνθρωπο ή ζώο) από απόσταση τουλάχιστον 30 μέτρων.

Πρωτογενές πλεόνασμα ή έλλειμμα; Ιδού η απορία!

Πρωτογενές πλεόνασμα ή έλλειμμα; Ιδού η απορία!Τη στιγμή που στην κυβέρνηση χαμογελούν γιατί σύμφωνα με τα στοιχεία του πρώτου 8μηνου του 2013 φαίνεται να προκύπτει ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος, στην ΤτΕ προβληματίζονται γιατί σύμφωνα με τα δικά τους στοιχεία για το οκτάμηνο Ιανουαρίου- Αυγούστου παρουσιάζεται πρωτογενές έλλειμμα! 

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας το πρωτογενές πλεόνασμα ανέρχεται στα 3 δισ. ευρώ.

“Κατέρρευσε” πριν ξεκινήσει η προσπάθεια για διπλωματική λύση μέσω των Ηνωμένων Εθνών

Hollande-Obama01-10september2013Ο Μπάρακ Ομπάμα μίλησε με τον πρόεδρο Ολάντ και τον πρωθυπουργό Κάμερον και από κοινού αποφάσισαν να συζητήσουν τη ρωσική πρόταση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, καταθέτοντας σχετικό αίτημα. Οπως αναφέρουν η πρόταση αφορά αποκλειστικά το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας και συμφωνούν με τη Μόσχα ότι πρέπει άμεσα να τεθούν τα χημικά όπλα υπό διεθνή έλεγχο.

Οι συζητήσεις θα ξεκινoύσαν στις 11 το βράδυ ώρα Ελλάδος στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, αλλά κατέρρευσαν όταν σύμφωνα με διπλωματικές πηγές τέθηκε όρος από την πλευρά της Μόσχας να δηλώσει η Ουάσιγκτον ότι εγκαταλείπει τα στρατιωτικά της σχέδια εναντίον της Συρίας. Οι πηγές υποστήριξαν ότι ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας φέρεται να ενημέρωσε τους συναδέλφους του ότι άλλαξαν οι συνθήκες τις τελευταίες ώρες, χωρίς να δώσει άλλες εξηγήσεις.