Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2013

Μιχάλης Ιγνατίου: Η κρίση στη Συρία, ο Λευκός Οίκος και τα προβλήματα του «Αφέντη»

Μιχάλης Ιγνατίου: Η κρίση στη Συρία, ο Λευκός Οίκος και τα προβλήματα του «Αφέντη»του Μιχάλη Ιγνατίου 

Η συριακή κρίση ανέδειξε ακόμα ένα μεγάλο και σοβαρό πρόβλημα στην ευρύτερη γειτονιά της Μεσογείου, στο οποίο –αν και γνωστό από καιρό στην Ουάσιγκτον– δεν δόθηκε η απαιτούμενη προσοχή. Εάν δεν είχε εστιαστεί το ενδιαφέρον στο συριακό εμφύλιο, η κρίση στις σχέσεις της Αμερικής και της Τουρκίας θα είχε κερδίσει το ενδιαφέρον των πρωτοσέλιδων, καθώς μια στενή σχέση μεταξύ δύο ηγετών κατήντησε έντονα προβληματική. Αναφέρομαι στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, και τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, οι οποίοι πριν από την επίσκεψη του τελευταίου στο Λευκό Οίκο, στις 16 Μαΐου, συνομιλούσαν συχνότατα.

Η Monsanto ψηφίστηκε ως η πιο κακιά κι επικίνδυνη εταιρεία στον κόσμο

AFP Photo / Pedro Pardo ‘Monsanto voted world’s most evil corp year after year for good reasons’

Biotech giant Monsanto has worked for at least the last 20 years to use genetically modified organisms to replace nature and eliminate billions of years of evolution, all for their greater profit and control, author Jeffrey Smith, told RT.

Smith, who has written extensively about genetically modified organisms, said impending mass demonstrations around the globe aimed at protesting Monsanto and genetically modified crops is the world’s way of rejecting the company’s grim vision of the future. 

Μητροπολίτης καταγγέλλει υπουργό πως τον εξαπάτησε

Προσπάθεια να εξαπατήσει τον ίδιο και μέσω αυτού, τους κατοίκους της Ξάνθης καταλογίζει στον υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Νίκο Δένδια, ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων.

Με αφορμή την υπόθεση της μετατροπής της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Ξάνθης σε κέντρο προσωρινής κράτησης λαθρομεταναστών, ο Μητροπολίτης που θεωρείται ως ένας εκ των πλέον μετριοπαθών στην Εκκλησία της Ελλάδος, εξαπολύει δριμύ κατηγορώ κατά της ηγεσίας του Υπουργείου λέγοντας ευθέως ότι τον εξαπάτησαν.

ΒΑΡΥ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ FBI ΓΙΑ ΡΑΒΒΙΝΟΥΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

ΡΑΒΒΙΝΙΚΟ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΣΕ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΠΑΓΩΓΩΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΟ FBI

Βρυξέλλες, Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά

      Μετά την πολύκροτη υπόθεση όπου αμερικανοί ραββίνοι ενέχονται σε  διακίνηση εμπορία οργάνων για μεταμοσχεύσεις,νέο  μεγάλο σκάνδαλο συνταράσσει τους κόλπους της ιουδαϊκής θρησκευτικής κοινότητας των ΗΠΑ με απόηχο και στο Ισραήλ. Ραββίνοι βαρύνονται με κατηγορητήριο που τους εμπλέκει σε σειρά υποθέσεων απαγωγών, εκβιασμών, βασανιστηρίων και δωροδοκίας προκειμένου να παράσχουν σε εβραίες των ΗΠΑ τα πολυπόθητα θρησκευτικά διαζύγια, γνωστά και ως « gets», που οι σύζυγοί τους αρνούνταν να υπογράψουν.Το κύκλωμα τω ραββίνων κατάφερνε να αποσπάσει από τους « δύστροπους συζύγους » τη συγκατάθεση χρησιμοποιώντας εγκληματικές μεθόδους,όπως ανακοίνωσε το FBI.« Οι ραββίνοι Mendel Epstein και  Μartin Wolmark αποσπούσαν από τις εβραίες γυναίκες και τις οικογένειές τους χιλιάδες δολάρια για να τους παραδώσουν θρησκευτικά διαζύγια »,δήλωσε εκπρόσωπος τύπου του FBI σε συνέντευξη τύπου την Πέμπτη. Στο ραββινικό Ιουδαισμό,το διαζύγιο επιτρέπεται υπό τη μορφή του συναινετικού που οφείλει να συνταχθεί  στην αραμαική από τον σύζυγο και ονομάζεται guet ή get.Παραχωρείται  στη γυναίκα του για να την αποδεσμεύσει.