Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013

Να γιατί κόβει τις άγονες ο Βαρβιτσιώτης όπως-όπως (και άρον-άρον με αβάσιμες υπουργικές αποφάσεις... βλ. Σάμος Σπίριτ).

Δεν τίθεται θέμα «αγόνων γραμμών» στα μεγάλα νησιά, διευκρίνισε, σήμερα, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σχολιάζοντας το γεγονός ότι κάποιες ακτοπλοϊκές εταιρείες στο Βόρειο Αιγαίο μειώνουν τη συχνότητα των δρομολογίων.

Όπως σημείωσε, τα δρομολόγιο μειώνονται μεν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα νησιά δεν εξυπηρετούνται. «Δεν θα πάμε σε λογική «αγόνων γραμμών» στα μεγάλα νησιά της χώρας, καθώς δεν το αντέχει ο προϋπολογισμός, ενώ οι επιδοτήσεις έχουν περιοριστεί λόγω των οικονομικών περικοπών», δήλωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης, που πρόσθεσε ότι το υπουργείο συζητάει με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, προκειμένου να βελτιώσει τα δρομολόγια.

Παράλληλα, ο υπουργός ναυτιλίας, ζήτησε την κατανόηση των τοπικών κοινωνιών, λέγοντας ότι πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να δίνονται μεγάλες επιδοτήσεις, όπως στο παρελθόν και για τόσους πολλούς προορισμούς.